17 maart 2014

DIY muurketting maken

Ik ben al een tijdje fan van de muurketting. Dat is een kralenketting voor aan de muur, en daar hang je dan wat kaarten of labels aan. Maar in de (web)winkel is hij nogal prijzig. Dus ging ik op zoek naar een manier om er zelf één te maken. Ik deel hier hoe je deze DIY muurketting kan maken. Eerst dacht ik gewoon houten kralen te gebruiken….maar toen kwam daar het Facebook bericht van Drops Design…met een DIY filmpje kralen vilten!!!!! Hebbes!

Door het stap voor stap filmpje van Drops weet je precies wat je moet doen. En tot en met 31 maart 2014 is ook nog eens alle viltbare wol van Drops met 25% korting! Dus ik een aantal bollen Drops Eskimo ingeslagen en hoppa aan de slag. Je maakt gewoon kleine bolletjes wol (zo groot als je de kraal wilt hebben) en die stop je in een pantykous in de wasmachine! En dan komen ze er uit als kraal/balletje. Te gek!!
Ik heb ze op 75 graden gewassen en daarna met een scherpe naald op een draad geregen. Zo heb ik toch nog mijn eigen muurketting! En ook nog een unieke muurketting .
Hoe tof is het, je eigen unieke DIY muurketting maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt ze als knoopje of kraal gebruiken, er een slinger, een krans of een vloerkleed van maken (dan heb je wel heel veel bollen nodig). Je kan echt alle kanten op en de wasmachine doet het werk voor je! Liefs Lies

14 reacties op “DIY muurketting maken”

  1. Wat een super leuk idee!
    Ik ga ook eens kijken :).
    Fijne week!
    X Arja

  2. mingle-mangle schreef:

    waar staat het filmpje dan heb je misschien ook een link??

    vind ze namelijk heel mooi geworden wil het ook wel een proberen
    gr. mingle-mangle

  3. Tof zeg. Hier zit ook een dropsfan ;-)

    Groetjes
    Patricia x

  4. Zo zie je maar dat als je hetzelf maakt het toch het mooist en leukst wordt. Ik vind het een superidee! Liefs Chantal X

  5. Henrike de Graaf schreef:

    Wat een leuk idee zeg!

    Groetjes Henrike

  6. Anoniem schreef:

    Oooooooooh, wat mooi! Jer

  7. kreamade schreef:

    Wat een enorm leuk idee! Bedankt voor de tip!! gr. Hennie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving