fbpx


Happy Holland slingertje…en MEGA oranje tompouce!

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik inmiddels al helemaal in oranje stemming! Dat is best een beetje gek omdat we aankomend weekend eerst nog Pasen gaan vieren. Het loopt eigenlijk een beetje door elkaar heen, ik vind het dus helemaal geen probleem als er volgend jaar weer iets meer ruimte tussen die dagen zit. Maar voor nu, maar ik er gewoon een beetje een rommeltje van, sochtend paaseieren haken, smiddags oranje tompoezen of een oranje slinger. Vandaag deel ik het patroon van een kleine oranje slinger, hij is heel simpel en snel gehaakt, maar zorgt meteen voor een groot oranje gevoel!

Ook deze MEGA oranje tompouce werd gemaakt door Cakepunt! Gaaf he! Kun je gewoon 8 personen uithalen.


Je haakt deze simpele oranje slinger als volgt:

Nodig:
Oranje katoen, ik heb die van mij op haaknaald 3,5 mm gehaakt.

Afkortingen:
l = lossen
v = vasten
hv = halve vasten
kl = keerlossen

Zet 2 l op,
Toer 1. haak 2 v in de eerste l en 1 kl, (2),
Toer 2. haak 2 v in beide v, en haak 1 kl (4),
Toer 3. haak 4 v en 1 kl,
Toer 4. haak 2 v in de eerste vaste, haak 1 v in de volgende 2 v, haak 2 v in de laatste v en 1 kl (6),
Toer 5. haak 6 v,
Toer 6. haak 2 v in de eerste vaste, haak 1 v in de volgende 4 v, haak 2 v in de laatste v en 1 kl (8),
Hecht de draad af, je hebt nu 1 vlaggetje gehaakt. Haak zoveel vlaggetjes als je wilt. Maak er een slinger van door met oranje steeds 6 lossen te haken tussen (ook voor het eerste vlaggetje en na het laatste vlaggetje) de vlaggetjes en 8 vasten op de vlaggetjes zelf.

En versier je hele huis met deze Hollandse oranje slingers! (owja wel nog even wachten tot na Pasen he ;-)


Ik vind het een gezellige boel, nadat ik deze foto’s heb gemaakt heb ik de MEGA tompouce meteen vervoerd (en dat was een uitdaging) naar een groter gezelschap, waar hij opgesmikkeld is. 

PS. mocht je fan zijn van mijn gehaakte oranje tompouce, en je hebt nog niet gestemd voor de Wolplein ontwerp een Koningsdagpatroon wedstrijd, wil ik je vragen om dat nog even te doen. Kan via de foto linksboven op deze pagina. Thank you so much!!!!

Ik ga zo naar een haak- en breicafé hier in de omgeving, ik laat je snel weten hoe het was. 
Liefs Lisanne


Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (8)

 • Avatar

  Amber

  |

  Met de oranje slinger, jouw tompoezen en een echte erbij is het plaatje compleet. Voor mij ben jij de winnaar. Hopelijk denken veel anderen er ook zo over.

  Groetjes en veel plezier, Margaret

  Groetjes, Margaret

  Reply

  • Avatar

   Amber

   |

   Morgen staat er een hulpberichtje op mijn blog. Hopelijk gaan dan weer extra mensen jouw tompoes liken.

   Groetjes, Margaret

   Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dank je wel Margaret! Dat vind ik echt super! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Chantal van HaakBrei-n

  |

  Super leuk en ik moest even twee keer kijken naar de tompoes. Ik las 8 personen?!?! En toen zag ik het, idd een reuze tompoes. Hmmm lekker ! X

  Reply

 • Avatar

  kreamade

  |

  Zo leuk gemaakt en prachtige foto's!!! Snap niet hoe je het allemaal doet zeg… Ben benieuwd hoe snel die haaknaald van jouw gaat… gr. Hennie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hihi, inmiddels best wel snel! ha ha En een lekker dagje vrij, helpt ook wel. heerlijk, groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  fieve

  |

  Heeeel leuk….voor volgend jaar maar eens een poging doen;-)

  Reply

Laat een reactie achter