28 september 2014

Boekentips Top 5!

Oooowwww er komen weer zoveel super gave handwerkboeken aan! Er staan er een boel op mijn verlanglijstje en sommige heb ik al in bestelling staan. Ik deel met jullie de boeken waarvan ik bijna niet kan wachten tot ze uitkomen…Mijn top 5!

 1. Vive la vie! Het tweede boek van Ingrid van Willenswaard van het blog Ingthings komt eraan! Ik ben groot fan van haar eerste boek, het blijft leuk en iedere x als ik het boek erbij pak, zie ik weer iets nieuws. De haakprojectjes zijn allemaal klein en overzichtelijk, maar zo leuk! Dit nieuwe boek staat ook weer vol met DIY’s met papier, garen, textiel en ga zo maar door.

Alleen van de kaft word ik al helemaal happy! Ingrid is ook een ster in het vinden van kringloopschatten en dat zorgt voor een heel wat fraaie plaatjes! Het boek kost €19,99 en verschijnt naar verwachting op 7 oktober 2014.   2. Vrolijk Handwerk van Bonthuishouden. Ik volg hun met veel plezier, en nu komt hen eerste boek uit. De titel zegt het al, het is een boek waar je vrolijk van wordt.
Zij combineren haken en breien met borduurwerk in Vrolijk Handwerk! Er staan prachtige woon- en modeaccessoires in. Bijv. een muts met gehaakte en geborduurde bloemetjes. Of een warme omslagdoek van wol met bloemenrand op. Genoeg te doen dus! Dit boek kost €17,95 en verschijnt naar verwachting op 29 oktober 2014.

3. Haken en meer Feest! In dit tweede boek van Saskia en Claire staat een prachtige collectie gehaakt voor allerlei feesten. Voor een verjaardag een kleurrijke slinger, een uitdeelmandje en vrolijke strikjes, voor een bruiloft een zachte stola, een kousenband en een bloemenslinger, voor een geboortefeest een babydeken en lieve slofjes, voor Kerstmis een sfeervolle tafelversiering en decoraties voor in de boom en natuurlijk voor Pasen frisse bloemdecoraties en paaseieren. Al deze projecten en nog veel meer zijn weer gemaakt in hun eigen kleurrijke, frisse stijl.  Ik heb nog lang niet alle haakprojecten gemaakt uit hun eerste boek, maar toch kan ik niet wachten op het tweede! ;-) Het boek verschijnt naar verwachting deze week in de boekhandels en kost €14,95.    4. Amigurumi Winter Wonderland, van de Italiaanse Ilaria Caliri.Hou jij er ook van om je huis om te toveren tot een warme thuis, om van je kerstboom een unieke creatie te maken en je familieleden te verwennen met leuke zachte cadeautjes? Dit winterse haakboek heeft het allemaal! Dit boek verzamelt de leukste winterse figuurtjes, zoals een vrolijke Kerstman, speelse elfjes en een knuffelbare sint-bernardshond. Super leuk voor de feestdagen! Dit boek kost €14,95 en verschijnt naar verwachting ook deze week.    5. Kleur! van Villa Appelzee, verschijnt pas volgend jaar januari in NederlandHaar eerste boek “Kerst” is zeer geslaagd! Staat vol met leuke DIY’s. Nu is ze druk bezig met het tweede! De Belgische Tine Verdickt woont in Antwerpen en is dol op knutselen. Ze verzint de leukste ideeën, om zelf mee aan de slag te gaan! Ook haar tweede boek zal hier mee vol staan. Er is nog geen verschijningsdatum voor Nederland, maar de verwachting is januari 2015.En dit zijn maar een paar van de boeken die dit najaar uitkomen. Ik heb er al heel veel zin in! Wat is jullie all time favorite? Een boek dat echt niet in mijn collectie mag ontbreken? Ik hoor het heel graag!Ik ben van plan om vandaag een aantal filmpjes op te nemen…hihi. Als het lukt zien jullie ze hier voorbij komen!Fijne zondag, geniet ervan!Liefs Lisanne 

16 reacties op “Boekentips Top 5!”

 1. mingle-mangle schreef:

  we hoeven ons niet te vervelen,niet dat we dat doen haha,leuke boeken komen er weer aan,
  moeilijk om een keuze te maken we wachten het af wat de reacties van de mensen zijn

  jij ook een fijne zondag en film se
  mingle-mangle

 2. Villa Kakelbont schreef:

  Zo leuk die boeken die uitkomen, ze worden ook steeds mooier en origineler! Nummer 3 en 4 heb ik deze week binnen gekregen, ik ga die andere boeken ook in de gaten houden :-)

 3. Ingrid K. schreef:

  Lisanne, bedankt voor de leuke boekentips!
  Ingrid's boeken zijn ook allebei op mijn verlangliistje (momentel kan ik ze hier niet krijgen) en de vorig boek van Villa Appelzee was ook erg leuk. ;)
  Liefs,
  Ingrid xx
  http://myfunkycrochet.blogspot.be

 4. Sofie schreef:

  Het boek 'Haken en kleur' ga ik zeker kopen, hun eerste boek is een favoriet, ook om er alleen maar in te kijken ;-)
  Groetjes Sofie

 5. Amber schreef:

  Heerlijk om al te zien en te weten wat er allemaal aankomt. Leuk om er twee boeken bij te zien waar ik nog niet van wist.
  En het stopt niet bij deze vijf. Bij mij staat ComiGurumi bijvoorbeeld op mijn verlanglijstje. Een boek gemaakt door a la Sacha en DenDennis samen. Zij hebben hele grappige combinaties bedacht.
  We hoeven ons niet te vervelen!!!

  Groetjes, Margaret

 6. Liza Veenendaal schreef:

  Ooh ik heb zo'n zin in Vive la Vie! Ik ga naar haar feestje 12 oktober.
  Groetjes,
  Liza

 7. Zaanse Zolder schreef:

  Ik zou ze allemaal wel willen haha! Kringloopgeluk vind ik een tof boek, dus het vervolg moet er wel komen hier haha.

 8. marmarel schreef:

  De bovenste vier heb ik ook al op mijn verlanglijstje staan. Op nummer 1 staat bij mij nog Eline's Poppenhuis, van Eline Pellinkhof, verschijningsdatum 7 oktober. Díe moet ik echt hebben. :-)
  Groetjes, Marijke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving