fbpx


To France…!

Hi, 

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de grootste brocantemarkt van Europa!
Met 1 miljoen bezoekers, en 100 km aan kraampjes door de stad. 
Samen met mijn moeder vertrok ik heel vroeg naar Lille om daar wat brocante te kunnen scoren…


De heenreis verliep iets anders dan verwacht…omdat er twee hele grote ongelukken in België waren gebeurd. Vreselijk want er bleken 2 dodelijke slachtoffers te zijn..
We hebben er 6 uren over gedaan, maar ach, we zaten droog en met een heleboel andere brocante liefhebbers in de bus, dus we vermaakte ons wel. (ook al dacht ik na 4 uur, had ik toch maar mijn haakwerk meegenomen ;-) Het was vrij bizar om te zien dat twee mensen van de Belgische politie alle auto’s één voor één liet keren op de snelweg en terug liet rijden (tegen de richting in) naar de eerstvolgende afslag. Ook onze bus moest keren op de snelweg en terug… hieronder zie je dat alle personenauto’s al weg zijn en dat alleen de vrachtwagens er nog staan, onze bus stond toen dwars over de snelweg.


En na 4,5 uur en die bijzondere operatie op de snelweg konden we onze weg weer vervolgen, richting de kraampjes. 


Ik kocht minder dan de voorgaande jaren, maar vond toch nog wat leuke dingen. Ik vind die industriële look zo gaaf, maar kon niet vinden wat ik zocht. Ach ja, er moet ook iets blijven om te zoeken he :-) Ik vond wel een leuk plastic hert, een kleine geweitak, plastic lokvogels en gerookte knoflook…


Al met al, het was een hele lange, drukke en vermoeiende dag. Maar het was zeker ook weer heel geslaagd! Ik kan iedereen aanraden om een x te gaan. (moet je natuurlijk wel van brocante houden, want door de drukte op die dagen, kun je niet op je gemak de stad bezichtigen)


En toen was het alweer maandag…
Have a nice day!
Liefs Lisanne

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (13)

 • Avatar

  mingle-mangle

  |

  leuk die gewei tak staat prachtig onder de stolp. en inderdaad heb je weer een reden
  om nog een te gaan toch;D

  groetjes mingle-mangle

  Reply

 • Avatar

  Truus de Mier

  |

  Mooi, dat plastic hert. Wat is gerookte knoflook?

  Groeten van Juffrouw Mier

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hai, dat is zo'n hele tros knoflook en die wordt gerookt waardoor er meer smaak aan zit en hij bijna een jaar houdbaar is. En het ruikt zoooooo lekker! hihi X

   Reply

 • Avatar

  mij

  |

  Ha Lisanne. Ik ben er ook geweest, geweldig! En ja, ik had ook vertraging, maar dat mocht de pret niet drukken. Volgend jaar weer ;-) Groetjes Lobke (iets-unieks.blogspot.com)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gaaf! ja ik ook denk ik weer hoor! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Villa Kakelbont

  |

  Tjonge, wat een tocht!! Je zal wel bekaf zijn geweest, maar de aanwinsten maken vaak een hoop goed :-)

  Reply

 • Avatar

  Verie - Vestywo

  |

  Nou, hele gebeurtenis hoor! Wel mooie dingen aan over gehouden zie ik.

  Lieve-Groetjes, Verie

  Reply

 • Avatar

  Akkelien Smink

  |

  Wat jammer van die vertraging. Ik had al veel gelezen over deze brocante, maar de afstand weerhoud me ervan om erheen te gaan. Misschien ooit! Lille moet ook een fantastische stad zijn trouwens!
  Groetjes,
  Akkelien

  Reply

 • Avatar

  wendela

  |

  ooo gaaf zeg, daar wil ik ook graag een keertje naar toe!

  Reply

 • Avatar

  HaakBrei-n

  |

  Akelig zo'n ernstig ongeluk daar krijg ik altijd de rillingen van, een ongeluk zit in een klein hoekje. Wel een hele aparte ervaring om de andere kant op te rijden op de snelweg. Bizar! Maar wat ben ik jaloers op jou dat je naar die markt bent geweest, heerlijk de foto's, fijne week. xxx

  Reply

 • Avatar

  Miss Creatuurtje

  |

  Staat ook op mijn verlanglijstje om eens te doen … maar is het daar niet vrééééselijk druk dan?

  Reply

 • Avatar

  kreamade

  |

  wat een dag, wel heerlijk om zo'n uitstapje te maken met je moeder. gr. Hennie

  Reply

 • Avatar

  Amber

  |

  Wat een belevenissen en narigheid. Gelukkig zijn jullie veilig heen – en terug gegaan. En hen je ook nog rondgesnuffeld op de markt. Het gewei onder de stolp is prachtig.

  Liefs, Margaret

  Reply

Laat een reactie achter