fbpx


Mini “haak” interview met Christel Krukkert! (en een giveaway)

Deze week stelde ik de drie vragen aan Christel Krukkert. Christel schreef al tientallen haakboeken (en ook een brei boek) en ze zijn allemaal even leuk! Ze is een ster in het maken van amigurumi patronen en verzint steeds weer iets nieuws. Haar patronen zitten technisch heel goed in elkaar en dat geeft een prachtig resultaat. Haar boeken zijn zowel geschikt voor beginnende haaksters, als voor gevorderde haaksters. Zelf vind ik op dit moment veel uitdaging in één van haar laatste boeken, Autootjes haken. Ik haakte tot nu toe de VW bus en de politieauto uit het boekje en ik vind het resultaat echt geweldig leuk! Het zijn de perfecte cadeautjes. Klik HIER voor een overzicht van Christels haakboeken. 


Mijn nummer één haaktip:


Schoonheid zit niet in perfectie. Een gehaakt werkstuk ontleent zijn charme aan het feit dat het handgemaakt is. Een scheef oogje, een net-niet-recht aangenaaid pootje, een hangend koppie, een iets onregelmatige steek, dat zijn juist de dingen die het werkstuk eigen en echt maken. Dus wees vooral niet te kritisch op jezelf. Geniet van het haken en wees trots op wat je hebt gemaakt! Lisanne: Dat vind ik ook, kijk maar naar mijn rare paddenstoel van gister ;-) Het gaat er om dat ik lol beleef aan het maken en het eindresultaat komt daarna wel weer. 


Koosje het konijn

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied? 


Er zijn niet echt specifieke steken of andere dingen die ik nog wil leren. Ik vind het heerlijk om gewoon bezig te zijn en te merken dat sommige dingen vanzelf beter en makkelijker lijken te gaan. Of dat ik een bepaald beestje of een bepaalde vorm tóch kan maken, terwijl ik een tijd geleden dacht dat dat me nooit zou lukken. Wat ik wel heel graag zou willen is iets meer geduld. Ik kan vol bewondering kijken naar die fantastische omslagdoeken en dekens die sommige mensen maken. Ik begin elke keer vol enthousiasme maar uiteindelijk geef ik het al op voordat ik op een kwart van het werkstuk ben. Gelukkig heb ik dat met beestjes niet. Als ik begin met het haken van een koppie en dat ligt me aan te kijken, dan kan ik het niet over mijn hart verkrijgen daar geen lijfje en pootjes aan te maken. Lisanne: Herkenbaar, daarom ben ik altijd naast een wat groter haakproject ook nog met een kleiner projectje bezig. Kan ik steeds afwisselen.   


Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben? Bijvoorbeeld een poncho, sjaal, woonaccessoire, tas etc. En is dit dan ook jouw favoriet? 


Natuurlijk vind ik dat iedere haakster een keer een amigurumi gehaakt moet hebben! En dat hoeft écht niet de meest ingewikkelde te zijn. Koosje het konijntje bijvoorbeeld. Het is één van de eerste patroontjes die ik ooit heb gemaakt. Het patroon is heel erg simpel, het is voor iedere beginner goed te doen. Het kost relatief weinig materiaal, tijd en moeite maar het effect is zo leuk. Het is voor jezelf al leuk om het beestje te zien ontstaan onder je handen. En dan is het dubbel zo leuk als je ziet hoe kinderen (en ook volwassenen), reageren als ze ‘m zien! Maar mijn persoonlijke favorieten blijven toch de kamelen, zowel Karim als de kamelen uit de kerststal. Ik vind kamelen gewoon geweldig grappige beesten. Lisanne: het is idd zo gaaf wat je allemaal wel niet kunt maken. Jij maakt de prachtigste beestjes! De kamelen zijn zo leuk! De details zoals bij elk patroon van jou maken het helemaal af.  

Christel, dank je wel voor je tijd. Super leuk om te lezen! Je kunt Christel ook volgen via facebook klik HIER. Owja, en ben jij een beginnende haakster of wil je graag leren haken? Kun je een aantal van Christels tips goed gebruiken? Ik geef een exemplaar van Christels Basisboek Haken weg…!In dit boek staat alles wat je nodig hebt om te leren haken. Laat bij dit bericht een reactie achter en laat me daarin weten waarom jij graag wilt (leren) haken. As. zondag laat ik weten wie de willekeurige winnaar is.
Volgende week in het Mini “haak” interview, Saskia van Saar en Mien. 
Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (57)

 • Avatar

  Henrike de Graaf

  |

  Wat een leuk interview weer! Ik doe graag mee met de give away want met haken kan je nooit genoeg leren :)

  Benieuwd naar je volgende stukje ;)

  Fijne dag!

  Groetjes Henrike

  Reply

 • Avatar

  JoJo

  |

  super leuke give away ik ode graag mee voor een vriendin die in een dip zit en graag wil leren haken ik zou haar heel blij maken met dit boek

  Reply

 • Avatar

  katja

  |

  hoi, tof ! altijd zin om weer iets nieuws te beginnen als ik iets zie van Christel

  Reply

 • Avatar

  Linda Kuppers

  |

  Ik zou het boek heel graag willen winnen voor mijn dochtertje. Ze vindt het heel leuk om mama te zien haken en ze zou het heel graag zelf willen leren. Misschien dat dit boek haar op weg kan helpen :-)

  Reply

 • Avatar

  Liseth Koning

  |

  Erg leuk interview met Christel… Ik ben zelf op het moment bezig met Koosje het konijn… Mijn dochter kan niet wachten tot het klaar is. Ik kijk altijd uit naar boekjes van Christel!!

  Reply

 • Avatar

  Marlies

  |

  Super leuk! Ik zou graag het boek willen winnen. Zodat ik 2 collega's die graag willen leren haken, beter kan helpen via dit boekje.

  Reply

 • Avatar

  Dagmar

  |

  Met het inkijken van Christels boek heb ik gemerkt dat mijn basis nog lang niet zo uitgebreid is als haar basis ;-) Ik zou graag meer steken en ideeën opdoen aan de hand van haar leuke boek!

  Reply

 • Avatar

  bellecid

  |

  Ohhhhhhhhhhhhhhh wat leuk, dit zou wat voor mijn buurvrouw (bijna jarig) zijn die al zolang roept dat bij me op les moet komen. De boekjes van Christel zijn zo duidelijk geschreven dat het haar dan vast wel lukt. Het perfecte vejaardagskadootje dus!
  Groetjes Bianca

  Reply

 • Avatar

  gerda

  |

  haken is gewoon heerlijk ontspannend en ik hoop dat ik (een van) mijn schoondochters ooit zover krijg dat ze het ook leuk gaan vinden. zo'n boekje als dat van christel zou daarbij een hele mooie uitdaging kunnen zijn!

  Reply

 • Avatar

  Yarn to Smile

  |

  Wat een leuk interview. Ik kan er nog wat van leren, want kritisch zijn ben ik zeker! Daarom die ik ook graag mee aan de give-away: met dit boek zou ik mijn haaktechnieken nog beter kunnen verfijnen zodat ik meer tevreden wordt over mijn eigen werk en nieuwe technieken makkelijk kan oppakken!

  Reply

 • Avatar

  sieneke

  |

  Ik doe graag mee aan de give away, en wat een prachtig intervieuw.

  Reply

 • Avatar

  Karin

  |

  Ik ben juist van de grote dingen haken, zoals sjaals en poncho's. Misschien mij toch maar een keer aan amigurumi haken wagen? Dan zou een boekje van Christel mij goed van pas komen denk ik…

  Reply

 • Avatar

  Francie van Stiphout

  |

  Ik ben sinds een half jaar helemaal verslaafd geraakt aan het haken van beestjes. Heb al verschillende boeken van Christel, maar deze ontbreekt nog in mijn verzameling. Zou hem dan ook graag willen winnen!

  Reply

 • Avatar

  Mieke

  |

  Leuk intervieuw, en ik doe ook graag mee met de give away, super leuk hoor.

  Reply

 • Avatar

  Madelon

  |

  leuk interview, heb bijna al Christels boekjes, haar beesten zijn zo grappig, ik wil graag meedoen met de give away, alvast bedankt

  Reply

 • Avatar

  Gerda v H

  |

  Kan ik met dit boek eindelijk mijn dochter(27) inspireren om te gaan haken?
  Er zal een wereld voor haar open gaan alleen heeft ze het nog niet ervaren!

  Reply

 • Avatar

  Corine de Ruiter

  |

  Ik doe graag mee met de give a way , ben nog niet zo heel lang aan het haken en kom nog genoeg dingen tegen waarbij ik grote vraag tekens heb.

  Reply

 • Avatar

  Nadia

  |

  Lieve Lisanne wat een leuke blog heb jij.
  Ik heb genoten van het interview met Christel Krukkert.
  Omdat ik al een hele tijd niet kan werken tgv een ongeval heb ik het haken terug ontdekt.
  Maar ik kan het nog niet zo goed en daarom zou deze give away een heel welkom cadeautje zijn.
  Groetjes,
  Nadia

  Reply

 • Avatar

  Annemarijn Bosma

  |

  Leuk interview zeg! En wat super leuk boek voor een give a way! Ik doe zeker mee.
  Groetjes Annemarijn

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Leuk om het interview te lezen! En de give away is ook super en erg bruikbaar! Na een jaar haken had ik me getrakteerd er het boek autootjes haken en ben toen begonnen aan de takelwagen..kwam erachter dat ik al een jaar verkeerd haakte! Dus het boek komt wel van pas hahaha ! Groetjes, jolanda_verhoeven@hotmail.com

  Reply

 • Avatar

  Fransien Van Den Bemd

  |

  Erg leuk interview. De give away actie is helemaal super. Vriendelijk groeten Fransien

  Reply

 • Avatar

  Simone s haak en naai blog

  |

  Weer een leuk interview!
  Ik doe graag mee met de give-away, ben druk bezig iedereen aan het haken te brengen en dus kan ik wel een leerboek gebruiken voor bij de uitleg!
  Lieve groetjes Simone

  Reply

 • Avatar

  Miranda Seegers

  |

  Leuk interview! Leuke actie ook, zou het boekje goed kunnen gebruiken. Ben mijn oppaskindje (5)aan het leren om een sjaal voor haar pop te haken

  Reply

 • Avatar

  angela de leest

  |

  Ben geen beginnend haakster, maar vind het altijd leuk om een boekje met de basis steken te winnen,
  Leuk.

  Reply

 • Avatar

  Lonnie De Vries

  |

  Super leuk! Ik hou ook niet van grote projecten als dekens maar de patronen van christel zijn altijd een mooie uitdaging! Ik kan al haken maar een naslagwerk is natuurlijk nooit verkeerd!

  Reply

 • Avatar

  Stefanie Wijers

  |

  Super leuk! Mijn nichtje Jasmine zou dat boekje heel graag willen winnen. Ze zegt dat ik geen goede haak juf bent ;)

  Reply

 • Avatar

  Friemel En Tinus

  |

  Leuk om te lezen weer!! Ik doe ook graag met met de give away maar dan niet voor mezelf maar voor mijn zusje. Ze is pas begonnen met haken en dit boek zou echt perfect voor haar zijn! Liefs, Lotte

  Reply

 • Avatar

  Babette

  |

  Ik zou het heel graag willen winnen" dat gevoel wil ik een keer mee

  Reply

 • Avatar

  Rosaly

  |

  Wat een leuk interview en ontzettend leuke give away!
  Omdat ik zo van de patronen van Christel hou en helaas momenteel al 5 maanden erg ziek ben en voorlopig dus thuis zit. Kan ik mijn tijd nu mooi gebruiken voor haken!

  Reply

 • Avatar

  Cientje

  |

  Wat een leuk interview. Onze dochters willen graag haken leren. Hoe kunnen ze dat beter doen met het

  Reply

 • Avatar

  Amber

  |

  Super om een favoriete ontwerpster te mogen interviewen. Alleen het auto-boekje van Christel Krukkert ontbreekt nog aan mijn collectie. En ik heb al heel wat van haar ontwerpen gehaakt. De eerste tip van haar is zo goed. Het gaat m de lol en het eigen haaksel. Ik gun een beginnend haakster graag het leuke boek.

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Geesje

  |

  Wat een leuk mini, interview, en Christel is mijn favoriet, sinds "Hyves" . Met haken ben ik weer begonnen na een hele nare gebeurtenis, en het heeft mij zoveel ontspanning gebracht, dat ik nu weer een "normaal" leven kan leiden,

  Reply

 • Avatar

  Patricia Caminada

  |

  Een heel leuk interview Lisanne. Ik ben een fan geworden van Christel vanwege haar leuke amigurumi's. Al wil het niet echt lukken. Ik heb ruim 30 jaar niet gehaakt en weet alleen nog wat kleine (ouderwetse) basis zaken. Ik kan dus wel wat opfrissing tips gebruiken, zeker van Christel :)

  Reply

 • Avatar

  Lize van der Ploeg

  |

  Leuk intervieuw zeg. Ik doe graag mee aan de give away. Ik wil een vriendin graag haken leren. Kan deze dus goed gebruiken.
  Groetjes Lize

  Reply

 • Avatar

  Nicole

  |

  Ik wil 'm graag winnen voor mijn zusje. Zij is pas geleden gestart met haken en zo'n naslagwerk lijkt me ideaal!

  Reply

 • Avatar

  miranda1710

  |

  Ik wil m graag winnen voor mezelf en voor mn nichtje van 7 die heel graag wil leren haken. Ik haak ook nog niet zo lang dus ook ik kan echt nog wel wat bijleren.

  Leuk interview trouwens! Ben een groot fan van kristel d'r patronen!

  Groetjes
  Miranda

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Wat een leuke give away. Ik ben een lerende beginnende haakster en zou graag leuke dingen willen leren haken om iemand kadoo te geven bijv via de post. Dat lijkt me super.
  Groetjes inge docter kibroskij@solcon.nl

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Waarom heb ik jou niet eerder ontdekt hihi! Via Christel's facebook kwam ik op je blog en wat een leuke interviews en patronen. (De vissen staan bij deze op mijn to-do-lijstje) Sinds een paar jaar flink aan de haak, van beestjes tot lampenkappen en van sjaals tot dekens. En de vraag van mijn zus en vriendinnen of ik ze wil leren haken. Dat lijkt me met het boek van Christel een stuk makkelijker uit te leggen. Lijkt me superleuk om anderen enthousiast aan de haak te krijgen want je wordt toch altijd blij van zelfgemaakte dingen. En zoals jullie het zeggen: een foutje maakt het juist mooi en eigen. Ik hou je blog in de gaten, veel plezier en succes met je blog! Groet Adrienne (facebook, mijnzusjeenik)

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Zo dat haken is verslavend, thuis of in de trein het werkt als een gummetje in je hoofd. Lekker haken en niets anders. drie weken geleden begonnen met haken, mijn eerste slinger met vlaggetjes af, tijd voor een nieuwe uitdaging. Misschien is het knuffeltje volgens het patroonvan christel haalbaar. natuurlijk gaat dat makkelijker wanneer je de steken kent….

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Leuk interview, fijn ook om te lezen dat niet alle haakwerk bij iedereen nagenoeg perfect is…. ik probeer het toch elke keer weer, maar soms ziet het er echt niet netjes uit. Misschien dat het me met dit boekje wel beter lukt?????

  Reply

 • Avatar

  Gertrud Prins

  |

  Leuk om te lezen… en doe graag mee met de give away! Heb een ongeveer een jaar geleden een boekje voor amigurumi haken gekocht maar ik krijg de slag maar niet te pakken. Hopelijk helpt dit basisboek ;-)

  Reply

 • Avatar

  Katrien

  |

  Grappig om die interviews te lezen met Christel, ik heb ook een paar van haar haakboekjes en ze zijn indedaad heel leuk! Ik zou zo'n haakboekje handig vinden, dus ik doe graag mee!

  Reply

 • Avatar

  Natasja Wolsing

  |

  Wauw wat super leuk om dit te lezen en wat zou ik graag mee doen aan de give away
  Super leuke blog en wat een mooie dingen weer gezien Ooo ooo mijn lijstje is weer gegroeid hihihi

  Reply

 • Avatar

  Patricia De Baene

  |

  Leuk interview. Ik heb haar boekje "Autootjes haken" gekocht en ben begonnen aan het politie autootje. Ja, ik ben fan. Maar als ik nu die kamelen zie : wauw. Ik vond het vooral leuk om dit blogje te lezen en wou daarom graag reageren. Het boekje gun ik iemand die dank zij jouw blog haken wil leren.
  Groetjes
  Patricia

  Reply

 • Avatar

  Annie

  |

  Wat een ontzettend leuk en lief interview. Een erg goed idee van je deze interviews.
  Ik loot graag mee met de Give-away. Ik kan nog wel wat tips gebruiken.
  Ook mijn beide dochters willen graag leren haken en ik heb gemerkt dat ik soms te ongeduldig
  ben als ik iets uit moet leggen. Dus … dan komt het boekje goed van pas.

  Reply

 • Avatar

  afkes

  |

  Volgens mij is mijn vorige reactie niet gelukt.
  Ik doe graag mee zodat ik kan leren hoe ik beestjes en slingertjes kan maken, dat lijkt mij erg leuk. Zodat ik ze ook weg kan geven als cadeautje's. Wat heb je toch weer een leuke give-away!
  Groetjes Afke

  Reply

 • Avatar

  Creabijtje

  |

  Ik kan nog zoveel bijleren! Een haakboek kan me vast inspireren.

  Reply

 • Avatar

  Manon Smid

  |

  Ik zou wel kans willen maken op dit boek, omdat ik wel kan haken, maar nog dingetjes "verkeerd" doe, zoals het wisselen van kleur.

  Reply

 • Avatar

  Esther Bloch

  |

  Wat een leuk idee die mini interviews. Ook voor de niet-beginners is dit een heel leuk boek, zoals alle boeken van Christel. Pluim voor je superleuke blog, ik lees m altijd met veel plezier en ik maak graag een kansje op dit leuke boek!

  Reply

 • Avatar

  DaNa

  |

  Tjjong er gaat een wereld voor je open, net begonnen met haken omdat een collega zulke fijne inspirerende voorbeelden laat zien. Ben echt een beetje verslaafd aan het raken. De steken onder de knie krijgen is soms nog best even prutsen, maar met een beetje hulp, kom ik er wel

  Reply

 • Avatar

  Martina

  |

  Leuke blog, en inderdaad herkenbaar, projecten die niet in een keer af komen, hoofdjes die echt een lijfje nodig hebben en de reactie van mensen op je haakwerkje.

  Ik wil heel graag het boekje winnen, omdat ik dol ben op handwerkboekjes, omdat ik het heerlijk vind om in te neuzen en ideeën op te doen, maar vooral om hem dan aan mijn zusjelief te geven die heel graag zou willen leren haken, maar het niet voor elkaar krijgt. Het lukt haar vast wel met dit boekje.

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Wat een leuk interview om te lezen!
  Ik doe graag mee aan de give away. Sinds een vriendin mee meenam naar een haakworkshop, ben ik om! Ik probeer van alles uit en dan ook met behulp van handwerkboeken of you tube. Het boekje zou dus heel goed van pas komen!

  Groetjes, Marjan

  Reply

 • Avatar

  sneksniltje

  |

  Ik ben geen beginnend haakster meer, maar dit boekje zou mijn dochter beslist over de streep trekken om na meer dan een jaar te starten met haken,eens meer te proberen dan alleen maar min of meer rechte lapjes met vasten. Ze durft de stap naar stokjes nog niet aan. Misschien zou dit boekje haar wel helpen ?
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  Reply

 • Avatar

  Sylvia

  |

  Het is super leuk om te haken! Heerlijk ontspannend en je kunt leuke persoonlijke cadeautjes maken! Ik ben een beginnende haakster en nog veel aan het leren, daarom lijkt een goed Basis boek haken me echt heel praktisch en handig om dit beter te leren en nog meer te kunnen genieten!

  Reply

 • Avatar

  Anita H.

  |

  Ik wil graag (weer) leren haken omdat je met die activiteit op redelijk eenvoudige wijze ontzettend leuke dingen kunt maken.
  sepia [at] home . nl

  Reply

Laat een reactie achter