14 oktober 2014

Mini “haak”interview met Saar en Mien!

Deze week stelde ik de drie vragen aan Saskia van het blog Haken bij Saar en Mien. Saskia schreef samen met Claire van Haken en meer (binnenkort in het Mini “haak”interview)  al 2 super leuke haakboeken. Haken en kleur en Haken en kleur feest! Ze maakt oa. prachtige sjaals en omslagdoeken…



Wat is je nummer één haaktip?

Mijn belangrijkste haaktip is om je eigen creativiteit te prikkelen bij alles wat je maakt. Vind je een bepaald project fantastisch, dan is er altijd wel een mogelijkheid om er een eigen draai aan te geven. En als het dan een keer tegenvalt, haal je het gewoon weer uit. Lisanne: Het is inderdaad heerlijk om iets te maken naar je eigen smaak. Er is gelukkig overal genoeg inspiratie te vinden!

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied? 

Nu ik weet dat ik door haken mijn creativiteit kan laten groeien, zijn er vast nog meer wegen om dat te bereiken. Borduren, breien, borduren, vilten… Lisanne: Ja, deze hobby is echt oneindig he! Heerlijk!
Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben? Bijvoorbeeld een poncho, sjaal, woonaccessoire, tas etc. En is dit ook je favoriet? 

Mijn favoriet is toch wel het haken van grotere projecten. Lekker doorhaken, en op het laatst verfijnen met een mooi randje of versiering. Ik denk dat dat voor iedereen verschillend is. Ik vind vooral dat iedereen zelf de keuze hierin heeft. Ik spreek regelmatig mensen die niet weten wat ze leuk vinden. Dat gevoel ken ik. Heel vervelend, maar het heeft geen zin dat ik ga zeggen wat leuk is, want dan weten ze het eigenlijk nog steeds niet zelf. Lisanne: Oeh dat lijkt me heel lastig als je niet weet wat je mooi vindt. Ik vind zo’n groot project ook heerlijk om voor de buis te haken. Helemaal als je het patroon op een gegeven moment uit je hoofd kent.

De laatste maanden haak ik voornamelijk voor het boek of in opdracht. Hierin zitten een aantal favoriete projecten: een stola, een kussen, een hangmat.. allemaal dingen die ik jullie pas in maart 2015 kan laten zien! In het tweede boek staan voornamelijk kleine projecten, toepasbaar bij de feest thema’s. Lisanne: Ben nu al nieuwsgierig naar de projecten die je noemt. Nog even wachten tot volgend jaar ;-) 
Hieronder een foto van een gele omslagdoek met een roos en de deken uit het eerste boek Haken en kleur. Zonnige kleuren en een feest om te maken! 

Goed nieuws: Boek 3 van Saskia en Claire is onderweg, dus ook in 2015 weer genoeg nieuwe inspiratie van hen! Je kunt Saskia ook volgen op Facebook, klik HIER
Volgende week in het Mini “haak” interview: Ingrid van Willenswaard van Ingthings.    . 
Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne 

4 reacties op “Mini “haak”interview met Saar en Mien!”

  1. Villa Kakelbont schreef:

    Leuk!!! Ik vind de boeken van Saskia en Claire zo mooi, ik kijk er vaak in, dat alleen al is heel leuk !

  2. Henrike de Graaf schreef:

    Leuk!! Ik wil ook graag hun volgende boeken :)

    Groetjes Henrike

  3. Amber schreef:

    Heerlijk om zo iets van de schrijvers van die leuke boeken hoort.

    Groetjes, Margaret

  4. HaakBrei-n schreef:

    Wat een leuk idee om zo intervieuw af te geven(of hoe noem je dat, hihi) erg leuk om te lezen:-):-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving