fbpx


Mini “haak” interview met Claire van Haken en meer!

Deze week komen de antwoorden op de drie mini interview vragen van Claire Boeter van het blog Haken en meer. Claire schreef samen met Saskia van het blog Saar en Mien al twee super leuke haakboeken. En ze is de eerste met een echte haak App (By Claire) Hoe cool is dat! Afgelopen zaterdag volgde ik haar World of Colors workshop bij Echtstudio (klik HIER om daar alles over te lezen). Dat was me leuk! Super blij met alle tips en gezelligheid! Claire is dol op kleur en komt steeds met prachtige nieuwe combinaties. Ook maakt ze de meest prachtige foto’s!


Het patroon van de omslag-poncho en polswarmers is nu te koop via haar blog


Wat is je nummer één haaktip?


Wees niet zuinig met je begin draad en afwerkdraden. Als de draad te kort is kun je het niet mooi en netjes afwerken en dat is zonde van je haakwerkstuk. Mijn advies, hou langer draad, knip het niet te kort af en werk het goed stevig maar netjes af. Lisanne: Dat is een hele goede/belangrijke tip! Niets zo hinderlijk als dat er steeds draadeindjes tussen je mooie haakwerk uitpiepen. 

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied? 


Ja, ik zou graag willen leren breien. Ik kan wel breien maar alleen recht en averecht. Een opengewerkt patroon is mij nu te moeilijk. En wat ik het aller mooiste vind is breien in verschillende kleuren en dan mooie patronen en afbeeldingen, zoiets als de Noordse truien, en dan in mijn lievelings kleuren…. Lijkt me zo mooi! Lisanne: Ja, Fair isle breien en dan in jouw favo kleuren! Ik ben nu al fan ;-)

Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben? Bijv. een poncho, sjaal, woonaccessoire, tas, trui etc. En is dit dan ook jouw favoriet?


Een omslagdoek! Ik kan er geen genoeg van hebben. Iedere keer weer een andere, anders van kleur, van maat en van steek. Het draagt zo fijn! Lisanne: Super leuk om te zien dat je steeds weer met nieuwe varianten komt. Allemaal even mooi!


Deze kleuren vind ik zo de BOM!


Dit zijn de haakboeken van Claire tot nu toe, want volgend voorjaar komt nummer 3 uit!!


Ik kijk er nu al naar uit! Nog meer van haar prachtige foto’s zien? Je kunt Claire ook volgen via Instagram, klik HIER om naar haar account te gaan. Claire heel erg bedankt voor je tijd! Super leuk om te lezen en ik heb afgelopen zaterdag echt genoten…

Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (5)

 • Avatar

  Henrike de Graaf

  |

  Wat een leuke blog weer!! Ik ben fan van de dames en hun boeken! Ik ben net als hun dol op kleur ❤️

  Groetjes Henrike

  Reply

 • Avatar

  Stins

  |

  Wat leuk gedaan Lisanne… Ik ben ook van van deze dames en hun werk, en van jou natuurlijk ;-)!
  Liefs, Mirjam.

  Reply

 • Avatar

  Amber

  |

  Top al die mini-interviews. Grappig dat Claire een tip geeft, die ik korte tijd terug ook op mijn blog deelde. Ik been het helemaal met haar eens. Grappig dat iedere haakster eigen voorkeuren heeft bij jouw laatste vraag. Dat is zo fijn aan haken. Er is altijd iets te vinden wat je leuk vindt. Dank je voor het interviewen van deze kleurrijke dame.

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Miriam

  |

  Leuk ! Claire heeft een heerlijk blog, en ik ben zeker groot fan van haar Instagram account ! Haar foto's en styling is prachtig, en zij geven mij altijd een blij gevoel!
  Nog een fijne tip van Claire…( ook een leuke app "de tip van Claire" hihi.)
  XXMir

  Reply

Laat een reactie achter