25 november 2014

Mini haak interview met Loes van Freubelweb..!

Goedemorgen…! Zo het is hier nu echt winter. Moest zelfs de auto schrappen vanmorgen. 

Deze week is Loes Verhoeven van Freubelweb aan het woord. Op Freubelweb zijn er duizenden leuke freubelprojecten te vinden, het is inmiddels echt een begrip… Als je geluk hebt, kom je er zelf ook een x op te staan ;) Er is zoveel inspiratie te vinden, en je raakt nooit uitgekeken! Je kunt sinds kort een account aanmaken en de leukste freubels opslaan onder je eigen account. 

Onlangs verscheen het ook eerste echte boek van Loes, Freubelweb. Dit is weer een heel vernieuwend boek, er staan uitgebreide beschrijvingen in over freubelen met allemaal verschillende materialen. Het is daarnaast ook een echt leesboek, omdat er veel leuke verhalen in staan..

Mijn nummer één haaktip:

Ik denk dat je een magische ring ook gewoon kunt maken door twee of drie lossen te haken en in de eerste van deze lossen het aantal steken te haken dat nodig is voor het project dat je wilt gaan maken. Ik raak namelijk zelf altijd in de knoei wanneer ik een magische ring probeer te haken ;-) Lisanne: idd dat werkt ook, maar als je kleine beestjes haakt dan kan er soms een gaatje ontstaan met het opvullen. Dan is de magische ring toch net wat handiger. Ik maakte laatst een filmpje met daarin de uitleg van de magische ring, klik HIER om naar die tutorial te gaan. 

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied? 


Zelf wil ik nog heel graag leren spinnen. Ik heb pas een heel mooi oud spinnenwiel cadeau gekregen en kan niet wachten om hem te gaan gebruiken. Lijkt me zo gaaf om mijn eigen garens te kunnen spinnen! en wat ik anderen zou willen aanraden om te leren is… breien op meerdere breinaalden. Ik heb pas hele mooie polswarmers gebreid en ben nu bezig met een paar sokken. In het begin struikel je over de breinaalden, maar na een tijdje is het haast als vanzelfsprekend om zo in het rond te breien. Lisanne: Haha ja dat had ik ook, ben wel 8 x opnieuw begonnen met het breien van een koolmees hihi. Maar uiteindelijk lukte het toch! 

Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben? Bijvoorbeeld een poncho, sjaal, woonaccessoire, tas etc. En is dit dan ook jouw favoriet? 


Tja, dan denk ik toch een (col)sjaal… Ben je beginnend haakster dan is de col die mijn dochter van 10 pas haakte samen met mij een uitermate geschikt project om uit te proberen. Je haakt het met alleen maar losse steken en wanneer je wat dikker garen zoals MyBoshi No.1 gebruikt dan heb je heel erg snel een mooi resultaat! HIER vind je een link naar de col en het patroon. Ben je wat meer ervaren? Dan is deze sjaal die ik haakte met Rico Essentials Merino misschien een mooi project. Het patroon vind je HIER.

Foto van Loes

Lisanne: Prachtige sjaal Loes, echt heel mooi. Dank voor je tijd! Super leuk om te lezen. Ik geniet ook heel erg van je boek en kijk uit naar alle mooie freubels die nog voorbij gaan komen…

Je kunt Freubelweb ook volgen via facebook, klik HIER om naar het account te gaan.
Fijne dinsdag allemaal!
Liefs Lisanne

5 reacties op “Mini haak interview met Loes van Freubelweb..!”

  1. Erg leuk weer om te lezen Lisanne! En koud was t inderdaad…op de fiets. Brrr..maar ook wel weer lekker.

  2. Akkelien Smink schreef:

    Leuk interview!
    Ja, ik heb vandaag voor 't eerst m'n winterjas aangetrokken.
    Groetjes,
    Akkelien
    debreimeisjes.blogspot.nl

  3. HaakBrei-n schreef:

    Leuk leuk leuk, ik heb ook een paar keer op freubelweb mogen staan, echt bijzonder dit interview. En over met meerdere naalden breien!? Hihi na heeeel lang oefenen is het nu een "eitje" om te doen�� liefs Chantal

  4. Mara schreef:

    Leuk interview! En dat boek is trouwens echt een aanrader…

  5. Friemel En Tinus schreef:

    Alweer zo'n leuk interview!! Liefs, Lotte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving