18 november 2014

Mini “haak” interview met Maaike van Crejjtion en een giveaway!

Deze week komen de antwoorden op de drie vragen, van Maaike van Koert van Crejjtion. Maaike maakt prachtige haakpatronen, ook schreef ze pas een te gek haakboek “Puur haken”. Ik ben groot fan van haar kleurgebruik en prachtige foto’s…in het boek staan prachtige ontwerpen van bijv. de wintersjaal die ik haakte. Maaike gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen en dat zie je steeds terug in haar creaties. Ook op haar site komen regelmatig nieuwe haakpatronen uit, zoals het patroon van de mooie handwarmers (op foto 2).

foto’s CreJJtion



















Mijn nummer één haaktip:

Gebruik goed materiaal. En daar bedoel ik niet perse duur mee, maar wel goede kwaliteit. Dat levert meer haakplezier op, een mooier resultaat en iets wat langer mooi blijft. Daar wordt je dus extra blij van! Wat goed materiaal is hangt af van je voorkeur. Probeer verschillende haaknaalden: met soft-grip, zonder grip, hout, metaal en kijk wat je het prettigst vindt werken. Qua garen zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals katoen en wol, bezoek een locale garenwinkel en laat je adviseren. Probeer verschillende diktes en kijk wederom wat je prettig vindt werken. Daarna kun je je favoriete materiaal online bestellen als je wilt. Lisanne: Goede tip! Het blijft ook leuk om steeds iets nieuws uit te proberen.

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied? 

Ik volgde laatst een workshop middag met viltwol, weer eens heel wat anders dan haken of breien. Het beertje wat ik maakte lijkt nergens op en ik zal geen vilt deskundige worden, maar ik vond het heerlijk om mijn handen weer eens wat anders te laten doen dan werken met draad en haak- of breinaald. Het inspireerde me om vaker af te wisselen van techniek, het brengt je op nieuwe ideeën! Lisanne: Heerlijk al die mogelijkheden hè, en dan kunnen we ook nog gaan naaien, stempelen, quilten, kleien, pottenbakken, tekenen ;) Weet jij waar we wat extra tijd kunnen kopen? hihi 




























Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben? Bijvoorbeeld een poncho, sjaal, woonaccessoire, tas etc. En is dit dan ook jouw favoriet? 

Het gaat wat mij betreft om het plezier zowel tijdens het maken als genieten van een project wat af is. En als ik dan toch iets kies is het een project wat je gaat gebruiken; een sjaal, een deken, een pannenlap, maakt niet uit. Als het maar niet achter in de kast verdwijnt, maar iets is wat je dagelijks tegenkomt en dus lekker van kunt genieten en mee kunt pronken. Wees trots op je zelfgem/haakte dingen! Lisanne: Dat is een hele goede, zonde als je er niks aan hebt terwijl je uren hebt zitten ploeteren. Ergens plezier van hebben na het maken, maakt het dubbel zo leuk!

Hieronder zie je het boek van Maaike, Puur haken, het is zo’n prachtig boek! En ik heb goed nieuws!!! Je kunt een exemplaar van Puur haken winnen!!! Wil je kans maken op dit prachtige boek, laat hieronder een reactie achter en misschien hoor jij zondag dat je hebt gewonnen…

Maaike, heel erg bedankt voor je tijd! Super leuk om te lezen, Je kunt Maaike ook volgen via Instagram. Klik HIER om naar haar account te gaan.

Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

55 reacties op “Mini “haak” interview met Maaike van Crejjtion en een giveaway!”

  1. Hurms schreef:

    Wat een heerlijke blog/interview, lekker om te lezen met een kopje thee erbij echt even heerlijk genieten, dank je daarvoor!
    Dat prachtige boek ontbreekt nog aan mijn collectie. Tot nu toe heb ik voornamelijk amigurumi boeken, maar wil me eigenlijk wat meer gaan richten op gebruiksartikelen, dan kan zo'n boek natuurlijk niet ontbreken, lijkt me geweldig, wil dus ook heel graag mee doen met je Give-Away en en kansje wagen toppie!!!

    Lieve bloggroetjes,
    Hurms

  2. Inge Roosen schreef:

    Ik doe heel graag mee, heb al uitgekeken naar het boek hier in België maar heb het nog niet gevonden. Het zou een heel fijne meerwaarde zijn voor mijn haaksels en erg inspirerend!
    grtjs

  3. Anoniem schreef:

    Leuk, ik doe graag mee!
    Ik lees iedere morgen met veel plezier jouw blog.
    groet Jikke

  4. Margot schreef:

    Leuk intervieuw en blogpost, toevallig haak ik nu van die soortgelijke vingerloze wanten! Graag maak ik een kans(je) op dit prachtige boek!

  5. Tamara Maathuis schreef:

    Dat zou nog eens een leuke verrassing zijn! Ik maak heel heel graag kans op het boek!
    Fijne dag en groeten,
    Tamara

  6. Jose schreef:

    Wat een leuk intervieuw !
    Doe graag mee met deze give away !
    Groetjes Jose

  7. crea d' emilia schreef:

    Wat super leuk. Ik doe graag mee aan de give-away. Het lijkt me een super mooi boek. Hij staat al een tijd op mijn verlanglijstje. Een hele fijne dinsdag gewenst.

    Lieve haakgroetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

  8. mingle-mangle schreef:

    wauw wat een verrassing….wij willen ook wel een kansje wagen,deze hebben we nog niet,

    liefs mingle-mangle

  9. Anneke Kooistra schreef:

    Gaaf! Het boek staat op m'n verlanglijstje dus ik doe graag mee!

  10. Wat een leuk mini intervieuw! Ik hou ook erg van haar manier van fotografie. Heel puur en natuurlijk. Ik maak graag kans op het boek van haar.

    Groet, Agnes.

  11. Sylja schreef:

    Goed intervieuw(tje)�� wat leuk om iemand die ik alleen van IG KEN,ietsiepietsie beter te leren kennen. Èn omdat ik zoveel leuke haakprojecten voorbij zie komen op IG welke uit het boek PuurHaken komen, zou ik dit boek graag willen hebben om er ook eens iets moois uit te maken. Groetjes Sylja (SyljaStyleS)

  12. Stefanie Wijers schreef:

    Leuk, ik doe natuurlijk graag mee! :)

  13. Tabitha Duim schreef:

    Een aastal weten doe je deze interviews en ik vind ze erg leuk ! Ook wil ii graag een kansje wagen op dit prachtige boek !

    Groetjes Tabitha

    mijnhaaksels.blogspot.nl

  14. afkes schreef:

    weer een leuke give away:) Leuk hoor ik doe graag mee. Ik zou daar ook wat meer tijd voor willen nemen.

  15. Akkelien Smink schreef:

    Heel leuk, de interviews! En nu ook nog met een give-away. Die kans laat ik niet voorbij gaan, dus ik sluit aan in de rij :-) Moeilijk kiezen voor jou!
    Groetjes,
    Akkelien

  16. Alweer zo'n leuk interview. Natuurlijk waag ik graag een gokje, wie weet….

  17. Freubeline schreef:

    Leuk! Ik waag graag een kansje!

  18. Jose schreef:

    Ik heb het boek al op mn sinterklaaslijstje staan… Maar ja… Dat weet je nooit zeker he…. (dit ook niet trouwens…)
    Ik waag dus een heerlijke kans voor dit prachtige boek!
    Alleen het afwachten al…
    Dank je wel trouwens voor die leuke minintervieuws… Vind het leuk om te lezen!
    Groet'n José

  19. Anni schreef:

    Ja, natuurlijk wil ik ook een mooi boek winnen! Ik had hem al voor mijn verjaardag gevraagd, maar niet gekregen, nu ga ik voor kerst (of winnen…)

  20. marieke keuper schreef:

    Ik doe graag mee! Ben een vaste volger van je blog geworden, een heerlijke plek vol inspiratie, bedankt!

  21. Wat een leuk interview weer! Leuk om al die verschillende gedachtes en ideeën steeds weer te lezen!

  22. Amber schreef:

    Zo leuk die mini-interviews. Net of je jullie twee echt hoort praten.
    Eerder in het jaar zagen we bij de uitgever de vooraankondiging. In een folder over de nieuw te verwachten boeken. Maar ja, we moesten nog wachten. Daarna heb ik het boek nog nieet gezien. Goed dat jij er weer aandacht aan besteedt. En natuurlijk waag ook ik graag een kansje.

    Fijne avond, Margaret

  23. HaakBrei-n schreef:

    Heel erg leuk deze interviews die je maakt. Ik ben toch altijd een beetje nieuwsgierig hihi. X Chantal

  24. Lidwien Bruin schreef:

    Mooie materialen, gebruiken, daar ben ik het hartgrondig mee eens. Mocht ik het boek winnen, dan leer ik jou en Maaike graag vilten. Het is heel wat anders, maar net zo fijn om te doen. En ook daar gebruik je prachtige, pure materialen voor!
    Groet, Lidwien Bruin

  25. Tiny Happy Fox schreef:

    Wat een fijne giveaway! Dit boek staat al even op mijn verlanglijstje, dus ik waag graag een kans :-)
    Groetjes, Sarah

  26. Fabiënne schreef:

    Wat een leuk interview!
    Na een lange sjaal gehaakt te hebben (zelf maken is veel leuker dan kopen) ben ik helemaal verslaafd geraakt. Mijn kamer ligt onderhand helemaal vol met kleedjes. Ik beland alleen steeds in een zwart gat als ik een project af heb en geen nieuwe patronen heb. Puur Haken zou mijn haak-verslaving verder kunnen helpen.
    Groetjes Fabiënne

  27. anja schreef:

    Wat een leuke give-away! Ik doe graag mee, als ik zou winnen geef ik het boek aan mijn dochter, die erg van haken houdt en haar klasgenootjes stuk voor stuk heeft leren haken. Ik vind het zo jammer dat ze tegenwoordig op school geen handwerken meer leren!
    Anja

  28. Wat een heerlijk interview, en inderdaad helemaal gelijk; iets maken waarmee je kunt pronken, daar moet ik mee aan de slag.
    Een ontzettend leuke give-away. Ik ben al verliefd op de mooie omslag van het boek, ben benieuwd naar de mooie projecten die er in staan

  29. Esther Bloch schreef:

    Wat heb je toch een inspirerende blog, lees 'm met heel veel plezier. Leuk al die mini interviews, komen de ontwerpers nog dichter naar ons toe. Boek ziet er super uit, zou ' m graag aan mn verzameling toevoegen en dan meteen aan de sjaal beginnen (met vingerloze handschoenen!). Dankjewel voor al je inspiratie en enthousiasme…
    Gr, esther

  30. Hilde haakt schreef:

    Ook ik maak graag kans op het boek! Ik heb er veel positiefs over gehoord!

  31. Truus de Mier schreef:

    Ik heb dat boek al meerdere keren voorbij zien komen en ben wel nieuwsgierig, dus ik doe graag mee.

    Groeten van Juffrouw Mier

  32. Katrien Duck schreef:

    Ziet er uit als een leuk boek! Ik doe graag mee
    Groetjes Katrien

  33. Henrike de Graaf schreef:

    Wat een leuk interview!! Ik doe graag mee met je give away! In deze dure maanden zou dat een leuk cadeautje zijn en dan voor mijzelf hihi! Succes iedereen! Groetjes Henrike

  34. Chris in de haak schreef:

    Hoi Lisanne,

    Dit boek staat heel hoog op mijn verlanglijstje. Ik doe dus graag mee met deze leuke give-away.
    Grtz,
    Chris

  35. marmarel schreef:

    Leuk interview! Ik heb het boek nog niet, al heb ik er wel een paar keer mee in handen gestaan, dus ik doe graag mee.
    Groetjes, Marijke

  36. Villa Kakelbont schreef:

    Nou je hebt wel opeens een hoop reacties op een blogbericht :-)
    Ik doe graag mee, ik had het boek al bekeken op de Kreadoe, maar nog niet gekocht!

  37. Tinekebo schreef:

    Inderdaad , als mensen zeggen , oh heb je dat zelf gemaakt ? ,wat mooi , geniet je er extra van ! Ik mag ook graag pronken met mn eigen werk.

  38. Anoniem schreef:

    Wat een gezellig blog, ik lees dagelijks met je mee. Leuke give away, ik doe graag mee. Die sneeuwvlokken zijn supermooi!
    groetjes, Marjan

  39. Anoniem schreef:

    Hoi Lisanne,
    Ook ik wil graag 'n kansje wagen op dit fantastische boek!
    Groetjes van Astrid

  40. craftyqueens.nl schreef:

    Wat een leuk interview weer! :) Ik vind Maaike's foto's ook altijd supermooi.. Puur haken staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus ik doe graag mee met je giveaway! xx

  41. Oeh leuk! Een kans om een haskboek te winnen laat ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbijgaan. Ik sta telkens als ik in de boekhandel kom weer even te snuffelen in al dat moois. Maar kopen vind ik nogal een stap (ik spaar mijn enquête-punten voor bol.com bonnen, en snuffel daar dan ook regelmatig in het haak-genre, hihi). Groetjes"

  42. kiekhibou schreef:

    Wat een leuke giveaway! Ik zou het super leuk vinden als het boek "Puur haken" mijn kant op zou komen. Groetjes Pauline

  43. Mez11 schreef:

    Een gezellig interview dames!
    Leuk neergezet!
    Mij zouden jullie super-de-luxe-blij maken met het mooie boek Puur!
    Ik zou dan ook graag de sjaal gaan maken, leuk voor bij mijn beanies(tik)! Hihi
    Fijne aaf alle2! Grx

  44. Anoniem schreef:

    Dat is een prachtig boek…. hier zou ik superblij mee zijn!

  45. Yvonne Groen schreef:

    Een feest van herkenning dit interview. Ben benieuwd naar het boek. Groet Yvonne van HaakYdee

  46. Anoniem schreef:

    Wat een goede opmerking om vooral van je eigen gehaakte creatie's te genieten. En daar ook trots op te zijn. Een leuk interview.
    En ja dat boek dat is toch een superkado.
    Succes met alle handwerken
    Groet Wiepkje

  47. Sofie schreef:

    Leuk, dat boek wil ik heel graag hebben… Nog geen tijd gehad om het hier in de boekenhandel op te gaan zoeken, dus waag ik bij jou mijn kans! Zal ook een linkje plaatsen!
    groetjes Sofie en fijn weekend

  48. vrolijk by Leen schreef:

    De sjaal uit het boek heb ik al verschillende keren zien passeren. Dit wil ik ook wel maken!
    En als ik het boek niet win, koop ik hem volgende week voor mezelf als verjaardagscadeautje ;).

  49. Nicole schreef:

    Leuk interview! Ik wil het boek graag winnen.

  50. Friemel En Tinus schreef:

    Weer zo'n leuk interview! Het is zo leuk om te lezen. Ook ik waag graag een kansje! Liefs, Lotte

  51. sneksniltje schreef:

    Ik had je bericht al eens bekeken, maar ah, ik dacht hopeloos te laat te zijn. Tot ik vandaag nog eens voorbij je bericht kwam en ping, toen viel mijn frank of eurocentje;) We zijn nog geen zondag, dus ik kan nog deelnemen. Ik doe dus heel graag mee, want haken is superleuk en zelfs het gewoon bekijken van al die heerlijke haakprojecten -als ik weer eens in tijdnood zit- is al een feestje op zichzelf :)
    'n vrolijk groetje,
    sneksniltje

  52. Marja schreef:

    hoi, ja ik waag ook graag een kansje om dit prachtige boek te pakken te krijgen!
    het kan net nog voor zondag! groetjes Mar

  53. Herma schreef:

    Ik waag ook graag een kansje. Het boek ziet er mooi uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving