10 maart 2015

Mini haakinterview met Ingrid van Wood, Wool & Stool

Alle foto’s bij dit artikel zijn van Wood, Wool & Stool

Deze week een mini “haak”interview met Ingrid Jansen van wood & wool stool..! Dat ik fan ben hadden jullie misschien al wel begrepen, oa door de vele woodsigns die ik heb :) Hieronder zie je een foto  met een aantal van Ingrids woodsigns. 

Ingrid is echt een trendsetter, met haar te gekke haaksels veroverd ze de wereld! Ze was één van de eerste met de gehaakte driehoeken. En ontwerpt de mooiste woonaccessoires! Ze is een grote inspiratiebron voor mij. Haar ontwerpen zijn modern en fris en ze maakt prachtige foto’s. 

Lees hieronder de antwoorden van Ingrid op de vragen van het interview:

Wat is je nummer 1 haaktip?


Begin met projectjes, vooral als je een beginner bent. Als je al een beetje kunt haken is het harlekijn dekentje erg tof om te maken. Je maakt eerst een heleboel harlekijntjes (ook een goede manier om je wol-restjes op te maken) en haakt ze uiteindelijk aan elkaar tot een groot kussen of deken. Het patroon heb ik op verzoek een paar jaar geleden uitgewerkt en ik krijg er veel leuke reacties op. Lisanne: Ja, hij is ook helemaal de BOM!

http://woodwoolstool.blogspot.nl/2015/01/wool-on-wood.html

Verder kan ik zelf nooit restjes wol weggooien. 

  

Ik bewaar alles en heb een wol mand voor kleine restjes. Als het echt losse draadjes zijn, knoop ik ze gelijk aan de bol die in mijn wolkast ligt. Als de bol groot genoeg is gegroeid kun je er iets leuks van maken. Een overtrek voor een (baby) hangertje bijvoorbeeld. Ook nog een super handig, want je kleding glijdt niet meer van de hanger. Lisanne: Oh dat vind ik echt een super tip/idee! Ga ik ook doen, ik gooide ze nu gewoon weg, omdat ik ze niet steeds door het hele huis wil vinden, maar zo/n vol is een TOP idee. 

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied? 


Het lijkt me geweldig als je zo goed met de naaimachine overweg kunt, dat een jurkje of midi-rok met zakken een eitje is. Ik kan nu alleen rechttoe rechtaan, maar het lijkt me geweldig om een kledingstuk te ontwerpen en maken. Deze zomer maakte ik een kaftan van mooie sjaals (heel simpel) en dat smaakte naar meer. Lisanne: Dat lijkt me ook super, daarom zit ik nu op naailes, maar het gaat me helaas nog niet zo makkelijk af als haken ;) Maar ik geef niet op…

http://woodwoolstool.blogspot.nl/2014/06/haakpatroon-wood-wooly-babyvestje.html

Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben?

Een schattig kraam kado. Als er iemand in mijn omgeving een baby krijgt, maak ik eigenlijk altijd zelf iets. Een vestje of truitje (heel soms een dekentje). De meeste kersverse ouders vinden het ontzettend leuk om iets te krijgen wat je zelf hebt gemaakt. Er zijn natuurlijk ook mensen die absoluut niet van zelfgemaakte kleding voor hun baby houden, maar dat kun je zelf het beste inschatten ;) Lisanne: Het is idd super leuk om zelfgemaakte cadeaus te geven, maar blijft idd moeilijk inschatten of de krijgers net zo enthousiast zijn als de maker. Maar ook tijdens het maken heb ik er vaak al plezier aan beleefd. 

Dankjewel voor je tijd Ingrid, het is super leuk om jouw antwoorden te lezen!

Veel van deze prachtige haaksels en patronen verkoop Ingrid in haar Etsy shop. Ook kun je haar volgen via Instagram, klik HIER om naar haar account te gaan. Neem eens een kijkje, er zijn zoveel mooie foto’s te vinden!! 


Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

17 reacties op “Mini haakinterview met Ingrid van Wood, Wool & Stool”

  1. Lotte Pothé schreef:

    Die bol van restjes is zo leuk.! Ga ik ook doen :D

  2. Amber schreef:

    Tof om een interview te hebben met één van jouw inspiratiebronnen. En voor ons natuurlijk om zo ook iets meer over haar te weten te komen.

    Fijne dag, Margaret

  3. HaakBrei-n schreef:

    Heel leuk intervieuw, ik ben ook een beetje fan van Woodwoodstool, ik ga denk ik ook eens iets maken met harlekijntjes :-)

  4. Ankie vd Polder schreef:

    Ha Lisanne, heb even rondgesnuffeld op je vrolijke blog. Gaaf hoor. Ik ben je meteen gaan volgen (jouw blog staat nu in mijn sitebar) Ik vond het gezellig met je vandaag. Tot gauw, groetjes, Ankie

  5. Myriam schreef:

    Leuk interview! Altijd fijn om andere creatievelingen beter te leren kennen.

  6. Henrike de Graaf schreef:

    Wat een leuk interview!! En losse draadjes bewaar ik nu ook meestal!! Je weet maar nooit wat je ermee kan maken :D

    Groetjes Henrike

  7. Heidi schreef:

    Leuk interview lisanne! Via jou op haar site terecht gekomen en alweer een tijd terug het harlekijn patroontje besteld, je hebt me eraan herinnert ik kan natuurlijk altijd nog wel een nieuw projectje gebruiken ;)

  8. Leuk zeg! Altijd fijn, meer inspiratie (behalve voor de to-do lijstjes dan… ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving