fbpx


Mini haakinterview met Janneke van Jip by Jan..!

Alle foto’s bij dit artikel zijn van Janneke (Jip by Jan)Deze week een mini interview met Janneke van Jip by Jan. Janneke is een niet alleen een haakster maar ook een ster met de naaimachine!! Ze maakt de mooiste dingen en experimenteert met vele garens. Ik vind het heerlijk om haar te volgen en te kijken wat voor projecten ze allemaal verzint.

Zo veroverde ze het hele land met met de ribbel krukhoes (zie foto hieronder) en ben ik ook verliefd op de vlaggenlijn die je op de foto hierboven ziet. Die ga ik echt haken!! :) Er zijn vele tutorials te vinden op haar blog en ze is meestal als eerste op de hoogte van de nieuwe boeken die uitkomen…dus hou Janneke goed in de gaten ;)
Hieronder de antwoorden van Janneke, veel leesplezier!

Wat is je nummer 1 haaktip?

Probeer! Wees niet bang om fouten te maken. Het voordeel van haken (tov breien en naaien bijvoorbeeld) is dat je eenvoudig terug kunt naar het punt waar je eventueel een fout maakte. En daarnaast, wat is fout? Het voordeel van zelfgemaakt is dat je altijd kunt zeggen dat het zo bedoeld was. Tenzij er daardoor ergens een gat valt natuurlijk ;-) Lisanne: Owjé, ja een gat is idd niet goed :) maar met haken altijd nog minder erg dan met breien hihi. Gewoon proberen idd, de beste tip die er is!

Wat zou je nog graag willen leren?

Ik zou nog heel graag beter willen leren breien. Ik heb vorig jaar al eens een poging gedaan, maar toen greep het me niet echt. Een maand geleden probeerde ik het nog eens en nu raakte het iets: ik wil dit leren om er weer van alles mee te kunnen. Nog meer mogelijkheden naast het haken en naaien, heerlijk! Ik zie ook ineens allemaal mooie breipatronen voorbij komen. Wat dat betreft is het natuurlijk helemaal niet gunstig, nog een techniek aanleren. Het was niet alsof mijn to-do-lijstje op haakgebied al leeg was… Lisanne: Hihi herkenbaar! Ik zit op naailes en wil tegenwoordig ook nog alle stofjes kopen enzo :) Nog meer tijd te kort! hahaWat is je favoriete garen?

Mijn favoriete garen op het moment is Sempione van Lang Yarns. Geweldig voor een poef, krukhoesje of kussen. Toevallig leverde ik net deze week mijn garen top 5 in bij RoestHaakt. Daar lees je dat ik bijvoorbeeld ook dol ben op Stonewashed en Catania. Ieder garen heeft zo z’n voors en het is natuurlijk afhankelijk van wat ik op dat moment wil haken (of breien). Lisanne: Oeh die ga ik even opzoeken! Ik vind dat garen lekker stoer dat je voor de ribbelhoes gebruikt! En het garen op de foto hierboven is ook zo mooi!!!! 

Wat moet iedereen een x gehaakt hebben :) ?

Ik kan niet een specifiek iets aanraden, een en ander is natuurlijk afhankelijk van waar je zelf vrolijk van wordt. En als dat een amigurimi-figuur is of een heerlijk sjaal (bijvoorbeeld de Southbay, aanrader! :-)) dan moet je dat vooral lekker gaan haken. Zelf haak ik het liefst iets waar ik weinig bij hoef na te denken of te tellen, juist daarom vind ik haken zo ontspannend. Daarom is het ribbelpatroon voor het krukje of de poef zo lekker: de ribbel geeft aan wanneer je moet meerderen. Lisanne: En je hebt meteen ook nog iets super moois in huis!! Hij staat op mijn lijstje..

Dank voor je tijd Janneke, super leuk om te lezen!! Je kunt Janneke ook volgen via Instagram, klik HIER om naar haar account te gaan.  Je raakt er niet uit gekeken.

Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (6)

 • Avatar

  Amber

  |

  Super leuk om iets meer te weten te komen van Janneke en over alles wat haar bezig houdt.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

  Reply

 • Avatar

  mingle-mangle

  |

  dat krukje is een echte topper al veel voorbij zien komen,altijd leuk om te weten wat mensen allemaal nog willen leren
  of willen delen

  fijne dag mingle-mangle

  Reply

 • Avatar

  esther vogelaar

  |

  leuk interview! ik heb pas geleden een poefje gemaakt met het ribbelpatroon van Janneke, met het garen lang yarns sempione. ik ben er heel blij mee en het haakt idd lekker weg zo'n ribbel!

  Reply

 • Avatar

  Daphne

  |

  Leuk, Jip by Jan in de spotlights! Ook ik ben een fan van het werk van Janneke en haakte al de krukhoes én de slinger. Ik heb 'm net opgehangen bij de tuindeuren.

  Reply

Laat een reactie achter