fbpx


Mini haakinterview met Maartje van Silly Old Suitcase..!

foto’s zijn eigendom van Maartje
Deze week een mini interview met Maartje van Silly Old Suitcase..! Een blog over prachtige kofferschatten die je blij maken.
Maartje is echt een duizendpoot, ze is van alle markten thuis. Als ik ergens bewondering voor heb is het wel voor wat zij allemaal doet. Zelf vindt ze het niet bijzonder, maar ik kijk mijn ogen uit :) Ze maakt de meest prachtige dingen, ze maakt sieraden, ze naait vlaggen, kussens en meer, maakt miniaturen (en wat voor). Haken, breien ze doet het allemaal! Ze heeft drie mooie dochters en kookt ook nog eens de sterren van de hemel, die meiden krijgen de meest fantastische snacks en lunch boxes mee, het is echt een lust om naar te kijken. Onlangs verhuisde ze terug naar Zeeland. Regelmatig denk ik bij haar foto’s, dit wil ik!!! :) en ik heb inmiddels ook al een aantal kofferschatten in mijn bezit…
De kleur spat van het scherm af, wanneer je een kijkje neemt op haar blog. De meest prachtige gekleurde foto’s vind je er. Je leest het, ik ben FAN :-) Zie hieronder de antwoorden van Maartje…

Wat is je nummer 1 haaktip? 

 
Probeer! Proberen van vasthouden van de naald, proberen van steken, proberen van verschillende garens. Leren haken kan gerust vanuit een boek of door een haakworkshop maar echt projecten maken leer je door te proberen! Daarbij mag je best wat lef tonen, niet te voorzichtig zijn, Door uit te vinden wat prettig werkt heb je plezier in haken en hou je het ook vol, zo is het leuk om projecten ook werkelijk af te maken. Lisanne: Idd, dan blijft het ook leuk, bij ieder nieuw garen denk ik, O dat wil ik ook proberen. Op deze manier raak je nooit uitgekeken op je hobby. Er is zoveel te proberen!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Is er iets wat je nog graag wil leren op handwerkgebied?

 
Alles, ik vind ook alles leuk, dat is ook wel eens lastig ;) Ik leer nog iedere dag iets, ik vind het heerlijk om nieuwe patronen of materialen uit te proberen. Momenteel werk ik aan poppenhuis miniaturen en ik dacht dat ik alles wel zo’n beetje wist maar er blijkt nog zoveel te leren, daar duik ik dan echt in. Kennis van het materiaal waarmee ik werk vind ik echt noodzakelijk.
Zo verslond ik al héél wat brei- , haak-  en naaiboeken in mijn leven, om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. Lisanne: Jij kan ook echt alles :) Zo leuk om naar te kijken!

Wat is je favoriete garen?

 
Ik heb al veel verschillende garens gebruikt maar heb wel mijn favoriete materialen. Om te haken het liefst een beetje glanzende, gladde katoen voor nld 3,5-4. Om te breien een wol of garen van mengeling wol/acryl voor naald 4-5. Lisanne: Zo leuk om te lezen dat iedereen toch zo zijn eigen voorkeuren heeft, alles kan mooi zijn als het om garen gaat, maar je pikt er toch een paar uit die favoriet worden.
Wat moet iedere haakster eens gehaakt hebben?
Granny squares, perfect om te leren haken, en dan niet zozeer een sprei maar bijvoorbeeld een vrolijk kussen, Maar ook een sjaal of een poncho is geweldig om te maken, dan kun je je eigen project dragen. Randjes haken aan kussen, vlaggetjes haken en het haken van bloemetjes is ook heerlijk om te doen. Lisanne: Dat is een goede tip, niet meteen een sprei, maar beginnen met een overzichtelijk project. Granny squares blijven altijd leuk en door te variëren met kleur weten ze steeds weer te verrassen!
Dank je wel voor je tijd Maartje, super leuk om te lezen! Je kunt Silly Old Suitcase ook volgen via Instagram, klik HIER om naar Maartjes account te gaan, It will cheer you up :) anytime,,, Fijne dinsdag! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (12)

 • Avatar

  Amber

  |

  Weer zo'n creatieve duizendpoot. Waar halen mensen zoals Maartje de tijd vandaan?
  Leuk om weer iets meer van haar te weten te komen via jouw mini interview.

  Fijne dag, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Lotte Haakt

  |

  Weer zo'n leuk interview! Dankjewel Lisanne, superleuk!
  Liefs, Lotte

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja fijn he! Ik word zo blij van al die mooie plaatjes :)

   Reply

 • Avatar

  Gaëtane

  |

  Ik hou ook van haar werk! Ik volg haar al een tijdje en word altijd zo vrolijk van haar werk :-)! Leuk interview!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Thanks…! Ik ben blij dat er nog meer mensen zo nieuwsgierig zijn als ik en die dit soort interviews graag lezen!! X

   Reply

 • Avatar

  Akkelien Smink

  |

  Mooi, zeg, prachtige foto's, daar wordt je helemaal blij van! Ik volg haar nu op Instagram (daar zit ik zelf nog maar net op, allemaal even wennen :-))
  Groetjes,
  Akkelien

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Heerlijk he al die kleurrijke foto's..! Het is super om haar op Instagram te volgen..!

   Reply

 • Avatar

  silly old suitcase

  |

  Lieve Lisanne, ik zit hier met rode wangen van verlegenheid maar ook van blijdschap, wat een mooie
  blogpost is het geworden! ben er stil van…☺️

  Superbedankt!
  Liefs Maartje

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Graag gedaan, ik vind je blog super leuk!! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  zjojes

  |

  Wat een leuk interview!
  Ik volg SillyOldSuitcase ook heel erg graag.
  En jou nu ook :)
  Groetjes,
  Joyce

  Reply

 • Avatar

  Angeline

  |

  Wat een heerlijke kleurenpracht zie ik hier voorbij komen zeg!

  Reply

Laat een reactie achter