fbpx


DIY gevlochten (Ikea) manden versieren..!

De gevlochten rieten mand is weer helemaal terug van weggeweest! Overal zie je tevoorschijn komen. Als lampenkap, gewoon als opberger, als kattenmand je kan het zo gek niet bedenken. Maar ik vind het allemaal super leuk! 

Ik wil er ook graag één als lampenkap in de slaapkamer. Maar daar moet eerst nog het één en ander gebeuren ;)

Dus nu maakte ik eerst manden in mijn favoriete kleuren! Ik kocht de manden bij Ikea. Ze zijn er in verschillende maten, dit is de kleinste maat. De randen heb ik met vasten omhaakt met Hoooked Ribbon in de kleuren pastelgroen en pastelblauw. Ik gebruikte er haaknaald 8 mm voor. 

De onderkant van de manden spoot ik met een verfspuitbus in een andere kleur. De ene met wit en de andere met goud :) Hihi helemaal in draad en praat kleuren. Ik vind ze ideaal om wat van mijn bollen katoen in op te bergen. En ook sjaals en deken kun je er mooi in kwijt. 

Hierboven zie je hoe mijn moeder van de grote maat Ikea manden twee lampenkappen maakte. Super gaaf he, hoe het licht er doorheen komt. Ze spoot ze ook wit met een verfspuitbus. Dit ga ik dus ook maar doen voor de slaapkamer :) Ik vind het zo gezellig staan.

Zo dat was het Ikea manden verhaal hihi
Fijne maandag, ik kijk nu al uit naar het volgende weekend (extra lang)!! 

En dan nu trommgeroffel…!!!! :) de winnares van het “Dendennis viert feest”boekje is HEIDI HAMMERS..! Heidi gefeliciteerd! Mail me je adres en het boekje kom jouw kant op! Iedereen heel erg dank voor het meedoen, ik geniet zo van alle leuke reacties! 

Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (22)

 • Avatar

  kreamade

  |

  op naar Ikea! Super leuk. gr. Hennie

  Reply

 • Avatar

  Terray

  |

  Wat een leuk idee zeg! Je moet er maar op komen :-) Dat gehaakte vind ik dan net een persoonlijke tint eraan geven. Ik houd het ideetje in mijn achterhoofd voor ooit…..
  Lieve groetjes
  Tertia

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja klopt, dat is ook helemaal de bedoeling. Je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die je leuk vindt. Lieve groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  mingle-mangle

  |

  heidi gefeliciteerd,en wat een super idee omdat zo met die manden te doen,super,je hert in de vorige post is ook goed
  gelukt trouwens:D .
  fijne dag hier schijnt de zon heerlijk

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Thanks ladies!! heerlijk he dat zonnetje! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Heidi Hammers

  |

  JIPPIE!!! Dit maakt mijn dag helemaal goed, Lisanne. Dankjewel, ik ga je direct mailen!

  Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Wat je met dit soort manden allemaal kan doen. Leuk dat jij er jouw eigen twist aan hebt gegeven. Ook de lampen van jouw moeder zien er tof uit.
  Heidi, gefeliciteerd met het leuke haakboek. En Lisanne, dank je voor het bieden van een kans op zo'n tof boek.

  Fijne dag, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Lizette van der Plas

  |

  Wat staat dat ontzettend leuk & stoer, die manden zo met het gehaakte randje en deels gespoten! Echt een top idee! Als lampenkap zijn ze ook leuk zeg. Groetjes

  Reply

 • Avatar

  Hilde haakt

  |

  Leuk idee! Ik heb helaas niet zo veel plek voor nieuwe accessoires, maar vind het wel leuk om ideeën op te doen. Een vraagje: op de tweede foto zit een deken in de mand? Is dat een zelf gemaakte? Mooie kleur! Van welk garen is die gemaakt?

  Reply

 • Avatar

  Sandra's Blog

  |

  Wat leuk die manden zo!!!! Waar Ikea niet goed voor is. Daar is altijd wel wat leuks te vinden.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja toch, en voor die prijzen kan je er ook nog lekker mee DIYen :)

   Reply

 • Avatar

  Nynke

  |

  Wat een leuk idee en wat een leuke foto's! Dankjewel en geniet van al je mooie manden, ik vind ze een plaatje!

  Reply

 • Avatar

  afkes

  |

  Geweldig leuk gedaan! groetjes

  Reply

 • Avatar

  Patricia Smit

  |

  Wat een gehaakte rand al niet kan doen, super leuk!
  Ooo en als lampen staan (ehh…hangen) ze ook prachtig!

  Reply

 • Avatar

  ars textura

  |

  Your baskets are really beautyful! I like them!

  Greetings
  Dörthe

  Reply

 • Avatar

  Annie

  |

  Laat ik nu toevllig gisteren met mijn dochter bij de IKEA in Zwolle geweest zijn.
  Het viel ons al op dat er veel kurk gebruikt werd. De tafels waren niet onze smaak,
  maag geukkig heeft iedereen niet dezelfde smaak. De manden hebben we niet gezien.
  Je hebt er iets leuks van gemaakt. Zijn ze een beetje stevig??

  Reply

Laat een reactie achter