20 april 2015

DIY gevlochten (Ikea) manden versieren..!

De gevlochten rieten mand is weer helemaal terug van weggeweest! Overal zie je tevoorschijn komen. Als lampenkap, gewoon als opberger, als kattenmand je kan het zo gek niet bedenken. Maar ik vind het allemaal super leuk! 

Ik wil er ook graag één als lampenkap in de slaapkamer. Maar daar moet eerst nog het één en ander gebeuren ;)
Dus nu maakte ik eerst manden in mijn favoriete kleuren! Ik kocht de manden bij Ikea. Ze zijn er in verschillende maten, dit is de kleinste maat. De randen heb ik met vasten omhaakt met Hoooked Ribbon in de kleuren pastelgroen en pastelblauw. Ik gebruikte er haaknaald 8 mm voor. 

De onderkant van de manden spoot ik met een verfspuitbus in een andere kleur. De ene met wit en de andere met goud :) Hihi helemaal in draad en praat kleuren. Ik vind ze ideaal om wat van mijn bollen katoen in op te bergen. En ook sjaals en deken kun je er mooi in kwijt. 
Hierboven zie je hoe mijn moeder van de grote maat Ikea manden twee lampenkappen maakte. Super gaaf he, hoe het licht er doorheen komt. Ze spoot ze ook wit met een verfspuitbus. Dit ga ik dus ook maar doen voor de slaapkamer :) Ik vind het zo gezellig staan.
Zo dat was het Ikea manden verhaal hihi
Fijne maandag, ik kijk nu al uit naar het volgende weekend (extra lang)!! 
En dan nu trommgeroffel…!!!! :) de winnares van het “Dendennis viert feest”boekje is HEIDI HAMMERS..! Heidi gefeliciteerd! Mail me je adres en het boekje kom jouw kant op! Iedereen heel erg dank voor het meedoen, ik geniet zo van alle leuke reacties! 
Liefs Lisanne

22 reacties op “DIY gevlochten (Ikea) manden versieren..!”

 1. kreamade schreef:

  op naar Ikea! Super leuk. gr. Hennie

 2. Terray schreef:

  Wat een leuk idee zeg! Je moet er maar op komen :-) Dat gehaakte vind ik dan net een persoonlijke tint eraan geven. Ik houd het ideetje in mijn achterhoofd voor ooit…..
  Lieve groetjes
  Tertia

 3. mingle-mangle schreef:

  heidi gefeliciteerd,en wat een super idee omdat zo met die manden te doen,super,je hert in de vorige post is ook goed
  gelukt trouwens:D .
  fijne dag hier schijnt de zon heerlijk

 4. Heidi Hammers schreef:

  JIPPIE!!! Dit maakt mijn dag helemaal goed, Lisanne. Dankjewel, ik ga je direct mailen!

 5. Margaret schreef:

  Wat je met dit soort manden allemaal kan doen. Leuk dat jij er jouw eigen twist aan hebt gegeven. Ook de lampen van jouw moeder zien er tof uit.
  Heidi, gefeliciteerd met het leuke haakboek. En Lisanne, dank je voor het bieden van een kans op zo'n tof boek.

  Fijne dag, Margaret

 6. Wat staat dat ontzettend leuk & stoer, die manden zo met het gehaakte randje en deels gespoten! Echt een top idee! Als lampenkap zijn ze ook leuk zeg. Groetjes

 7. Hilde haakt schreef:

  Leuk idee! Ik heb helaas niet zo veel plek voor nieuwe accessoires, maar vind het wel leuk om ideeën op te doen. Een vraagje: op de tweede foto zit een deken in de mand? Is dat een zelf gemaakte? Mooie kleur! Van welk garen is die gemaakt?

 8. Supergaaf idee! Morgen maar even langs Ikea :)

 9. Sandra's Blog schreef:

  Wat leuk die manden zo!!!! Waar Ikea niet goed voor is. Daar is altijd wel wat leuks te vinden.

 10. Nynke schreef:

  Wat een leuk idee en wat een leuke foto's! Dankjewel en geniet van al je mooie manden, ik vind ze een plaatje!

 11. afkes schreef:

  Geweldig leuk gedaan! groetjes

 12. Patricia Smit schreef:

  Wat een gehaakte rand al niet kan doen, super leuk!
  Ooo en als lampen staan (ehh…hangen) ze ook prachtig!

 13. ars textura schreef:

  Your baskets are really beautyful! I like them!

  Greetings
  Dörthe

 14. Super idee!! En dat kan ik in Zweden ook kopen! Weer een projectje erbij!

 15. Annie schreef:

  Laat ik nu toevllig gisteren met mijn dochter bij de IKEA in Zwolle geweest zijn.
  Het viel ons al op dat er veel kurk gebruikt werd. De tafels waren niet onze smaak,
  maag geukkig heeft iedereen niet dezelfde smaak. De manden hebben we niet gezien.
  Je hebt er iets leuks van gemaakt. Zijn ze een beetje stevig??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving