fbpx


Mini haakinterview met Bonthuishouden..!

alle foto’s bij dit artikel zijn eigendom van bonthuishouden


Zo het paasweekend is alweer voorbij gevlogen..! Ik blijf het toch altijd bijzonder vinden dat dagen zo snel voorbij kunnen gaan. Gelukkig heb ik er wel echt van kunnen genieten! Ik hoop dat jullie ook hebben genoten…

Deze dinsdag heb ik voor jullie een mini haakinterview met Nina en Nienke van Bonthuishouden. Onlangs verscheen hen eerste boek “Vrolijk handwerk”. Het is een boek waar je meteen vrolijk van wordt, zo ook van het blog vol met gezellige verhalen. Er zijn vele vrolijke kussens en omslagdoeken te vinden, maar ook nog veel meer. Wat ik er ook leuk aan vind is dat ze zowel breien als haken, ik vind het zelf ook zo fijn om dat af te wisselen. Het boek is echt een aanrader, er staat zoveel in! De naam geeft natuurlijk al aan dat het een bont gekleurd boek is, maar ook als je net als ik, iets minder kleur in huis hebt, kun je met een paar kleur aanpassingen helemaal los met dit boek!
Hieronder lees je de antwoorden van Nina en Nienke op de haak vragen. 

Wat is de nummer 1 haaktip?


Het is niet zozeer een technische haaktip die we hebben. Wel een tip om het nog leuker te maken om met een haakproject bezig te zijn. Op vakantie in het buitenland zoeken we altijd naar de lokale handwerkwinkels. Vaak worden daar dan ook nog panties en BH’s verkocht. Wij vinden het dan erg leuk om daar naar binnen te stappen. 

Nina koopt dan altijd een haaknaald met een grappige vorm of leuke kleur. Zo kocht ze ooit een haaknaald met een lampje; kun je zelfs in het in het donker haken! Nienke zoekt graag naar nieuwe tinten acryl of wol, het liefst in zo’n ‘fout’ mogelijke kleur. Vooral in het buitenland kom je die nog wel eens tegen, van een merk dat niemand kent… Lisanne: hihi wat leuk! Dat ga ik onthouden!Is er iets dat jullie nog graag willen leren op handwerkgebied? Of iets dat jullie anderen willen aanraden om te leren?


Nina lijkt het een uitdaging om het Tunisch haken onder de knie te krijgen en dan de variant waarbij je motiefjes inhaakt. Nienke gaat zich ooit wagen aan van die dubbel gebreide vingerhandschoenen uit Estland met ingebreide bloemen. Lisanne: WOW! keep us posted ;)


Wat is jullie favoriete garen?


Voor ons boek ‘Vrolijk Handwerk’ zijn we onder meer gesponsord door Phildar. Met veel plezier hebben we een dekentje gehaakt van de Partner 3,5. Het is een zacht garen dat makkelijk weg haakt en ook nog eens verkrijgbaar is in heel veel kleuren.  Ook de Coton 4 van Phildar is een favoriet van ons. De katoen splitst absoluut niet en haakt lekker snel op naald 4. In ‘Vrolijk Handwerk’ staan verschillende projecten waarvoor je deze katoen kunt gebruiken. Afgelopen najaar hebben we trouwens ook nog de Medio van Lana Grossa ontdekt. Prachtige lontwol dat verloopt van kleur – een soort kleurentherapie  terwijl je ermee werkt!  Geweldig garen om bijvoorbeeld een omslagdoek mee te haken.

We geven ook handwerklessen bij Rits In in Zwolle en daar was deze wol toch wel één van de favorieten als de deelnemende dames de winkel ingingen om wol uit te zoeken. Maar misschien was dat ook wel omdat wij er zo enthousiast over waren! Lisanne: Phildar Coton 4 is mijn absolute favoriet, alles wordt net iets stoerder dat met de 3 en het zijn allemaal zulke mooie kleuren!! Ik ben nu ook heel nieuwsgierig naar die wol van Lana Grossa :)Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben? 


Wil je leren haken dan moet je eigenlijk starten een ‘granny’ vierkantje. Van makkelijk naar moeilijk; alle basis haaksteken leer je door het maken van zo’n lapje in verschillende kleuren. We hebben al heel veel projecten gehaakt, maar de granny square blijft favoriet. Ook voor ons boek hebben we een aantal ontwerpen gemaakt  die zijn opgebouwd uit gehaakte vierkantjes. Het liefst haken we dan all-the-way een vierkantje met een 3D bloem in het midden. Zoals het retro anemoon kussen of de zwierige omslagdoek uit ‘Vrolijk Handwerk’. Daar worden we blij van! Lisanne: Wij ook!!! :)Bonthuishouden geeft een heleboel verschillende handwerklessen in Zwolle, ik wil er zelf ook nog een x naar toe. Lijkt me zo gezellig! Hieronder zie je de cover van het boek “Vrolijk handwerk”. Ik zou zeggen surf eens een middagje rond op hen blog, er is zoveel inspiratie te vinden! `


Je kunt Bonthuishouden ook volgen via onderstaande kanalen…
Facebook: https://www.facebook.com/bonthuishouden
Instagram: https://instagram.com/bonthuishouden/
Pinterest: https://www.pinterest.com/bonthuishouden/

Nina en Nienke heel erg bedankt voor jullie tijd, super leuk om jullie antwoorden te lezen.
Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (3)

 • Avatar

  Akkelien Smink

  |

  Inderdaad een heel leuk interview! Gezellig om te lezen, dank je wel!
  Groetjes,
  Akkelien

  Reply

 • Avatar

  Alice Kallenbach

  |

  Ik geniet van al die kleuren, haakwerk en ideeën! leuk interview! Groetjes Alice

  Reply

Laat een reactie achter