fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
28 april 2015

Mini haakinterview met Marianne van maRRose CCC..!

Alle foto’s bij dit artikel zijn van Marianne

En, hoe was jullie Koningsdag..? Ik hoop dat het een heerlijke gezellige dag was met vrienden en familie en oranje tompoezen. Gelukkig liet de zon zich regelmatig zien en was het heel ander weer dan dat er in eerste instantie gezegd werd!!

Vandaag een mini interview met Marianne van maRRose CCC. Ik kijk altijd met heel veel bewondering naar haar haaksels. Zij is voor mij de koningin van de squares en dekens! Het is echt onvoorstelbaar om te zien wat ze allemaal maakt in zo’n korte tijd! En de ontwerpen/patronen zijn allemaal even prachtig!!

Daarnaast vind ik het heerlijk om naar haar kleuren combinaties te kijken, omdat het niet meteen mijn eerste keus is, maar me daardoor heel erg inspireert en op nieuwe ideeën brengt. Ik kan iedereen aanraden om haar blog te bezoeken, er is zo ongelofelijk veel te zien! 

Wat is jouw nummer 1 haaktip?


Doen! Proberen! Lukt
’t niet? Uithalen en opnieuw! Een super-manier om snel veel verschillende steken en technieken te leren, is
door het meedoen met een “Crochet Along”, oftewel een CAL. Zo heb ik
in 2013/2014 meegedaan met de “homely blanket”-cal en ik heb daar
ongelooflijk veel van geleerd en er een hele mooie deken aan overgehouden

Het leren lezen van een patroontekening/chart is ook heel handig, je
haakwereld wordt er meteen veel groter door. Zonder dat je de Japanse taal te
beheerst, heb je tóch toegang tot de vele schitterende Japanse haakboeken die
er zijn. Lisanne: Dit is een hele goede tip! Omdat er altijd meer mensen aan zo’n CAL meedoen, kun je het ook altijd aan iemand vragen als je er niet uit komt.

Is er iets dat je nog graag wilt leren op handwerkgebied?

Ja, ik wil heel graag
de mochila/wayuu-techniek leren en dan zo’n hele mooie tas maken, zoals jij die
hebt gehaakt bijvoorbeeld, echt prachtig! Lisanne: Dank! (bloos)

De ontwerpkant trekt zeker ook – ik heb wat aarzelende schreden op dat pad
gezet (bijvoorbeeld m’n “Rose Granny Square”-blanket“, de “Rose Baby Blanket” en “Triangle Pincushions”), en dat smaakt zeker
naar meer! Lisanne: Ik kijk er nu al naar uit!!

Of iets dat je anderen wilt aanraden om te leren?


Waar ik op haakgebied heel blij van geworden ben, is het leren van de (continuous) “join-as-you-go-techniek”. Even googlen, en je vind de meest fantastische tutorials. Tja, en verder handige dingen als een beginstokje dat op een echt stokje lijkt en niet de eeuwige (en zichtbare) 3 lossen. Lisanne: ja dat wil ik beide ook graag goed leren..!
Netjes/onzichtbaar afhechten is nog zoiets waar ik dagelijks plezier van heb – gewoon om dat je haakwerk er mooier door uitziet, en hebt het zó onder de knie. Een andere aanrader is: duik in de haak/maak-wereld via Social media. Er is zo enorm veel inspiratie en kennis te vinden. Bovendien zijn hakers/makers ongelooflijk aardige, behulpzame mensen en het is heerlijk om aanmoediging en bevestiging van kenners te krijgen als je met een project bezig bent en dat deelt via Social media; 
Instagram is een favoriet, maar ik ben ook zó blij dat ik met mijn blog ben gestart. Allereerst is het echt heel leuk en bijzonder om een online logboek van alles wat ik maak te hebben, maar ook hier geldt: de interactie met collega-bloggers/makers is fijn. Ik krijg veel support van mijn gezin – en dat waardeer ik zeer – maar het is toch anders als een mede-haakster/-haker vindt dat een project gelukt is. Als geen ander weet zij/hij hoeveel tijd en inspanning in zo’n haakwerk is gaan zitten. Je passie delen is super! Lisanne: Ik denk er net zo over! Het is een hele gezellige wereld!

Wat is je favoriete garen?


Ik heb niet één favoriet garen …… wel heel lang gehad trouwens, haha. Toen ik in 2010 na lange tijd de haaknaald weer oppakte, begon ik met katoen en ik denk dat ik de eerste 2 à 3 jaar alleen maar met katoen gehaakt heb en dan het liefste met katoen van Katia. 

Het is niet altijd even zacht (hangt een beetje van de kleur/verfbad af heb ik de indruk), maar het haakt heerlijk (splijt niet) en heeft zo ongelooflijk veel prachtige, heldere kleuren! En niet onbelangrijk: het blijft prachtig, ook na herhaaldelijk wassen. Pas een paar jaar geleden ben ik met andere garens gaan haken en ik ben groot fan geworden van alle garens van het Turkse merk Alize. Lisanne: Dit ken ik nog helemaal niet, ik word nu wel heel nieuwsgierig :)
Gelukkig verkoopt De Wolman – die hier in Amstelveen elke vrijdag op de markt staat – inmiddels heel veel van dit mooie merk.

En last, but not least vind ik de acrylgarens van Hema en Zeeman voor sommige projecten ook helemaal prima.


Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben?


Misschien moet iedere
haakster eigenlijk wel alles een keer
geprobeerd hebben.
Als ik naar mezelf kijk, ben ik begonnen met granny squares en heb ik heel lang
niets anders dan grannies gehaakt (dekens, kussens). Net als met garens, ben ik
ook qua patronen pas later wat avontuurlijker geworden en nu heb ik zo’n beetje
alles wel gedaan. Amigurumi’s, shawls, speldenkussens, bloemen, gehaakt
deksel-hoesje jampotjes, poncho’s, kruikzakken, wanten …..
Juist de variatie is
heel leuk – haken is zo veelzijdig, je kunt er werkelijk alle kanten mee op: ik
word er zó blij van! Lisanne: Heerlijk om zo’n oneindige hobby te hebben!!
Bedankt lieve Marianne voor het super leuke interview, ik heb ervan genoten!! Echt heel leuk om te lezen en weer nieuwe tips aan het lijstje toe te kunnen voegen! 
Je kunt Marianne ook volgen via Instagram, klik HIER om naar haar account te gaan.
Of via Facebook, klik dan HIER om naar haar account te gaan. 
Ik wens jullie een hele fijne dinsdag, altijd weer even wennen na zo’n lekker lang weekend! Maar misschien hebben een aantal van jullie wel vakantie :) Geniet ervan!!!
Liefs Lisanne

8 reacties op “Mini haakinterview met Marianne van maRRose CCC..!”

 1. Margaret schreef:

  Gisteren heb ik een deel van de dag heerlijk zitten haken met onze koninklijke familie op de achtergrond. Zonder lekker taartje :))
  Weer een leuk interview. Marianne kende ik nog niet, dus dat maakt het interview extra leuk. Haar enthousiasme straalt van het interview af. Haar favoriete garen ken ik ook nog niet.Dus maar eens naar op zoek.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

 2. Marianne Dekkers schreef:

  'k Heb gister heerlijk zitten haken aan een omslagdoek – fijn zo'n extra vrije dag!
  En oh, wat leuk om mijzelf hier terug te vinden – dankjewel, Lisanne! Marianne xx

 3. Lotte Haakt schreef:

  Weer een leuk interview! Thanks Lisanne! Ik heb gisteren weinig Komingsdagachtig gedaan. Heel saai eigenlijk…. Liefs, Lotte

 4. mingle-mangle schreef:

  koningsdag weinig gescoord een vw busje (die best wel leuk is natuurlijk haha) en blokken met letters helaas,maar was wel gezellig,wederom leuk intervieuw kon haar niet,ook leuke tips vooral dat je met low budget garen ook leuke resultaten krijgt
  (werkt bij ons in iedergeval wel)

  fijne dag verder liefs mingle-mangle

 5. zenuwpees schreef:

  Heel mooi interview heb er wat van opgestoken ,bij ons zeggen ze nooit te oud om iets te leren groetjes Marie-Claire

 6. […] media, like the Koffie&Wol-shows (interview here, blog post here, Christmas Show here) and the mini interview on the “Draad&Praat”-blog. Furthermore I was asked to join the KreaDoe […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving