14 april 2015

Mini interview met Dendennis en een feestelijke give-away..!

alle foto’s bij dit artikel zijn eigendom van Dennis
Vandaag heb ik voor jullie een mini haakinterview met Dennis van Dendennis…! Dennis ontwerpt en haakt de koelste Amigurumi! Ze zijn allemaal zo grappig en hebben ook nog eens fantastische namen. Ik lig er regelmatig om in een deuk..zijn ervaring in het grafisch ontwerpen komt hierbij goed van pas. Hij is echt een kunstenaar!
Inmiddels ligt zijn derde boek al in de winkel (klik HIER voor een overzicht van de boeken) en het laatste nieuwe boek “Dendennis viert feest” is ook weer fantastisch! De Tijgernootjes (zie foto hierboven) hebben mijn hart gestolen en ook Partypooper is werkelijk briljant (zie foto hieronder). 

Lees hierinder de antwoorden van Dennis op de vragen van het mini interview. 

Wat is de nummer 1 haaktip?


De nummer 1 haaktip, jeetje dat is een lastige zeg. Ik richt me natuurlijk alleen maar op amigurumi’s en daar is het echt enorm belangrijk dat je goed telt en je concentreert.
Om die reden heb ik altijd een draadje door de eerste steek van mijn toer. Op die manier kan ik precies mijn toeren natellen. En weet ik ook altijd wanneer mijn toer toer eindigt en/of begint. Lisanne: Echt? Wil je me zeggen dat je geen stekenmarkeerders gebruikt? Jij als Amigurumiprof (is dit een woord :) Dat had ik niet gedacht hihi. Ken je ze wel? Anders stuur ik er een paar naar je toe hoor, ik kan niet zonder!


Is er iets dat je nog graag wil leren op handwerkgebied?

Er zijn echt vele handwerk hobbies waar ik me meer in wil verdiepen. Momenteel richt ik me echt alleen op het haken van amigurumi’s.
Maar Tapestry haken, mochilla bags, borduren alles wat maar met pixel ontwerpen te maken heeft, ben ik ook zeer in geïnteresseerd vooral ook om het te gaan ontwerpen. Lisanne: O ik ben heel benieuwd wat we allemaal nog van je kunnen verwachten!

Wat is je favoriete garen?

Er zijn echt meerdere garens die ik erg fijn vind. Maar de laatste tijd ben ik enorm fan van het iets dikkere katoen garen. Met name Stylecraft Classique Coton en Phildar Coton 4.
Beide haak ik met 3,5mm haaknaalden. De amigurumi’s worden er net even een slag groter van en ze voelen net wat zachter aan dan de dunnere katoen garens. Lisanne: Ik ben ook groot fan van de Phildar Coton 4, die Stylecraft katoen ken ik nog niet. Dank voor de goede tip!
Hierboven zie je Dendennis zelf ;) Dit is natuurlijk wel een foto voor 18 jaar en ouder hihi. Maar wat is hij grappig he! Ik kan er zo om lachen…

Wat moet iedere haakster een x gehaakt hebben?

Ik haak natuurlijk alleen maar Amigurumi en haken is echt iets persoonlijks. De een heeft een hekel aan Amigurumi haken, omdat het priegel werk is, en de ander die wil juist meer uitdaging hebben in plaats van de lange shawls. Maar aangezien ik Amigurumi ontwerper ben, vind ik natuurlijk wel dat iedereen in ieder geval 1 x een amigurumi gehaakt moet hebben. Het is fantastisch om opeens een lief schattige knuffeltje klaar te hebben.

Het leuke is dat een amigurumi steeds leuker wordt, je begint met een hoofdje, dan komen de oogjes en krijgt de amigurumi al direct een persoonlijkheid, en daarna komt ie steeds meer tot leven met de andere onderdelen. Het is echt een enorm plezier om te maken. Ik raad het iedereen aan. ;-) Lisanne: Ja, dat vind ik ook zo leuk, je ziet het poppetje als het ware ontstaan vanuit het niets. Het blijft super leuk!!

Dennis bedankt voor je tijd! Het is super leuk om jouw antwoorden te lezen! Dit is vast niet je laatste boek, dus we houden je goed in de gaten ;)
Je kunt Dendennis ook volgen via Facebook en Instagram, klik HIER om naar het Facebook account van Dennis te gaan. En klik HIER om naar zijn Instagram account te gaan.
Als extra feestelijkheid geef ik een exemplaar van het nieuwe Dendennis boek weg..! Wil jij “Dendennis viert feest” winnen? Laat dan een leuke reactie achter onder dit bericht, en wie weet win jij as maandag 20 april 2015 dit feestelijke Amigurumi boek! 
Fijne dinsdag, ik ga zo naar het Stoffen Spektakel, ben zo benieuwd! 
Liefs Lisanne

58 reacties op “Mini interview met Dendennis en een feestelijke give-away..!”

  1. mingle-mangle schreef:

    hey lisanne,leuk intervieuw,blijft toch wel bijzonder een man de haakt hihi,wij zijn FAN
    lijkt ons superleuk om van dendennis een boekje te hebben die mist nog in onze colletie haha
    duimen maar:D

    succes voor iedereen, liefs mingle-mangle

  2. Anoniem schreef:

    hoi lisanne, weer zo'n leuk interview!! en wat een leuk boekje…. ik zou hem heel graag winnen! ik zou voor mijn "grote broer" direct een grote schaal tijgernootjes haken…. wij (grote broer en kleine zus) staan er om bekend dat we dol op tijgernootjes zijn… ( en ik moet bekennen, ze zijn ook niet veilig in onze buurt) deze van den dennis zijn gelukkig een stuk gezonder ;-)

    Liefs Janneke

  3. juffrouw truus schreef:

    Naar het Stoffenspektakel, o wat fijn, had wel meegewild (hihi).

    Doe graag mee aan jouw give-away voor een feestje met de haaknaalden en garen dat helemaal uit zijn "bol" gaat van de patronen van Dendennis.

    Fijne dag,

    Groeten van Juffrouw Mier

  4. crea d' emilia schreef:

    Hey Lisanne,
    Wat leuk weer dit interview. Altijd handige tips! :-) Echt een genot om het weer te lezen. Ik doe graag mee aan je give-away. Ik zou het echt super leuk vinden om het feestvarken van de voorkant voor mijn kleine (niet meer zo kleine) broertje te maken. Hij is dol op dieren en op varkens en zo'n varkentje lijkt me echt super leuk om te maken. Een hele fijne dinsdag gewenst.

    Lieve haakgroetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    ps. Veel plezier op het stoffenspektakel. Ben er laatst ook geweest met mijn moeder :-)

  5. Sandra Flossie schreef:

    Amaai zeg. Zo leuk.
    Ga DenDennis direct bij mijn favorieten zetten.
    Doet je echt zin krijgen om te haken.
    Misschien een tip voor deze zomer aan zee. (dan neem ik toch mijn naaimachine niet mee, maar dit…. wow)

    saraflie.blogspot.be

  6. Marjolein Bos schreef:

    Leuk interview! Mijn eerste haakprojecten waren ook amigurumi's en nu maak ik ze soms nog. Door die foto's krijg ik weer helemaal zin om het op te pakken! Ik doe graag mee aan je giveaway, ben zeer benieuwd naar het boek!

    Fijne dag! x

  7. Oh wat leuk om te zien dat er ook mannen zijn die haken. En Dennis die ook zulke leuke figuren ontwerpt, die wil ik ook wel is maken voor mn kleine neefje en nichtje. Ze zijn echt leuk!

  8. Lijkt me super om dit boek te winnen Lisanne! Die ontbreekt nog in mijn kast!

    Zo gezellig om al die interviews te lezen :)

    Liefs Janneke

  9. Laura Bos schreef:

    Altijd leuk om een interview te lezen van Dennis, als beginnend haakster heb ik erg veel aan zijn tips! Ik kan niet wachten om deze prachtige amigurimi's te maken!

  10. Heel erg leuk interview! Ik ben nu bezig om de luiwammes van Dendennis te haken. De patronen zijn echt super!!!

  11. Gaëtane schreef:

    Oooh wat leuk!! Dit lijkt me een geweldig boek om voor de eerste keer een amigurumi te haken! Ik doe graag mee :-).

  12. Marga Spriensma schreef:

    Leuk interview! Op de beurs in hardenberg was dit boekje nog niet uit. Dus van harte welkom in de haak collectie

  13. Terray schreef:

    Wat een leuk mini interview was dit weer. Leuk om een aantal ins en outs over Dennis te weten te komen. Graag ding ik mee voor zijn boek. Het zal dan de eerste van Dendennis zijn. Leuk als variatie om eens een amigurumi te gaan haken ;-)

  14. Wat een leuk interview! De patronen van DenDennis zijn ook super leuk om te haken! Ze zijn origineel en snel klaar! Zijn nieuwe boek lijkt me erg leuk, heb er veel leuke beesies voorbij zien komen!

  15. Lisanne Roest schreef:

    Hee Lisanne,

    Wat leuk om een naamgenootje tegen te komen die ook graag haakt en blogt!! Ik volg je nog niet zo lang, maar je hebt een enorm leuke blog!!
    De amugurumi's van DenDennis zijn echt fantastisch! Ik heb er helaas nog nooit een gehaakt omdat mijn haak-to-do-list zo groot is ghihi!
    Veel plezier vandaag bij het stoffenspektakel, ik ben laatst in Rotterdam geweest en ik vond het echt een aanrader!!

    Liefs,
    Lisanne

  16. Aquadiom schreef:

    Zou graag een vriendin heel blij maken met dit boek, ze leert net haken en dit is echt een leuk begin van amigurumi haken

    Groetjes Lianne

  17. Freubeline schreef:

    Leuk interview om te lezen! En het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn om dat superleuke boek te winnen! Ik waag heeeel graag een kansje!

  18. Petra schreef:

    Zo'n leuke man, zulke geweldige patronen. En de humor is helemaal top. Ik doe graag mee.

  19. Petra schreef:

    Zo'n leuke man, zulke geweldige patronen. En de humor is helemaal top. Ik doe graag mee.

  20. By Asma®a schreef:

    Eergisteren een ander boek van DenDennis van m'n kiddies gekregen voor m'n verjaardag. Ze zijn fantaaastisch die amigurumi's dus ik ding graag mee voor dit boek!!!
    Superleuk interview btw ;-)!

  21. Heidi Hammers schreef:

    Oehhhhh Lisanne, wat doe je me aan????? Ik kende de naam van Dendennis wel, maar zijn werk nog niet ?. Dankzij dit mini interview geloof ik dat ik alwéér een nieuwe verliefdheid op voel komen…… Wát een ontzettend leuke figuurtjes maakt Dennis! Nu ben ik natuurlijk héél erg nieuwsgierig naar dat boekje, wat een feestje zou het zijn als ik dat zou winnen!!

  22. luovatytto schreef:

    Hai Lisanne,

    Leuk om een interview met Dendennis te lezen, hij maakt zulke toffe, humoristische dingen. :) Door drukte ben ik er nog niet aan toe gekomen een van zijn patronen te maken, maar van de foto's wordt ik alleen al blij. Ik vind het altijd leuk om de interviews op je blog te lezen, zo leer je iedereen toch wat beter kennen. :)

  23. Hoi,

    Wat een leuk interview! Ik was nooit zo'n fan van het haken van knuffels. Maar afgelopen weekend haakte ik eindelijk de eerste voor mijn dochter, een konijntje. Ze vroeg er al een tijd om, maar ik stelde het steeds uit. En nu ze hem heeft moeten er natuurlijk meer volgen want: "zie je wel dat je het kunt mama"! Dus een boekje met patronen en originele ieder is altijd welkom. En wie weet haak ik er straks veel meer, naast alle omslagdoeken, tassen etc! Wat een leuke hobby!!

    Groetjes,

    Mariska

  24. angela de leest schreef:

    Wat een leuk boekje weer om te winnen.
    De patroontjes van het vorige waren ook al zo leuk.
    Groetjes Angela

  25. Anoniem schreef:

    Heel leuk interview.
    Het is altijd leuk om de mens acther de creaties te leren kennen.
    De boek ziet er heel leuk uit en ik zou graag willen
    winnen :)
    groetjes Gianni Spencer

  26. Lizet H. schreef:

    Hoi Lisanne, volg je blog en instagram iedere dag omdat ik ook een haakfan ben en je een heel leuk blog hebt.
    Ben echter van de slingers kleedjes sjaaltjes ed. maar wil dit ook nog steeds een keer gaan proberen.
    Dit lijken mij ontzettende leuke knuffeltjes en doe dus graag mee met je give-away ! (rijmt nog ook ) !
    Groetjes, Lizet

  27. Hilde haakt schreef:

    Geweldig clowntje en feestvarkentje op de voorkant van het boek! De tijgernootjes zijn ook helemaal leuk.
    Ik maak dus graag kans op het boek!
    Groet, Hilde

  28. Ingrid ten Hove schreef:

    Ik heb wel zin in een feestje! Het zou een feest zijn dit leuke boekje te winnen!
    Leuk Dendennis via jou beter te leren kennen!

  29. HaakBrei-n schreef:

    OWh die tijgernootjes zijn echt zo ontzettend gaaf, ben er echt helemaal verliefd op❤️❤️
    Als er een fuif is…. De tijgernootjes van….. whaha

  30. Henrike de Graaf schreef:

    Ik doe graag mee met deze actie! Ik vind het tof dat een man zulke mooie dingen haakt haha daarom alleen al zou ik willen winnen ??

  31. renee schreef:

    Ik doe mee..dat zou een goed begin voor mij zijn…

  32. Akkelien Smink schreef:

    Heel leuk interview! Heel herkenbaar, van dat draadje, dat doe ik ook zo. Ik heb momenteel het samenwerkingsboek van Dendennis en Sascha in huis, ook heel erg leuk! Die tijgernootjes, daar zou ik direct ook een schaal vol van willen haken, dus wil ik graag meedoen aan deze leuke give-away!
    Groetjes,
    Akkelien

  33. Verie - Vestywo schreef:

    Geweldig, wat een leuk interview weer! Ik doe graag mee met deze leuke give-away! Ik zag je stofjes voorbij komen op ig, echt leuk, ben benieuwd wat je er van gaat maken.

    Lieve – Groetjes,
    Verie

  34. Katrien Duck schreef:

    Wat een super leuke amigurumi's, ik zou heel graag dat boekje winnen! :) Ik heb volgens mij nog nooit iets gehaakt van Dendennis, maar dat boekje ziet er leuk uit.
    groetjes Katrien

  35. Anoniem schreef:

    Leuk artikel! Ook leuk om de reacties van de interviewster 'erbij te krijgen'.
    Dat feestboek lijkt me wel wat! ik weet zeker dat mn zoontjes meteen een partypooper willen :D.
    Betsy Obdam-Gilson

  36. Tamara Maathuis schreef:

    Wauw! Ik ken al heel wat haakboekjes, maar deze nog niet! Lijkt me heel erg leuk om daar wat uit te gaan maken als ik zou winnen. Uiteraard beloof ik dat ik een fotootje stuur van het resultaat! :)

  37. Anoniem schreef:

    Hi Lisanne, Leuk gedaan, vind het altijd wel interassant om te lezen, wat er nou acht de auteur schuilt hihi.
    Vond het stukje over de goude haaak tip wel het leukst hihi, gebruik zelf namelijk ook een draadje. Hmmmm, misschien moet ik toch maar, eens voor zo handig dingentje kijken hahha!
    En dan nog de giveaway, super leuk bij elkaar. Ik zelf ben echt helemaal weg van de feest drol hahah
    Wat een feest �� Helemaal toppie!

    XOXO Gabrielle Heins,

  38. Monique schreef:

    Lijkt me leuk om te winnen omdat ik daardoor ws mijn eerste amigurimi ga haken ☺??

  39. Margaret schreef:

    Weer een heerlijk interview. Leuk om zo de verschillen tussen al die hakers/haaksters te ontdekken.
    Je zette me wel even op het verkeerde been: 3 boeken? Heb ik er dan 1 gemist? Haha, ik houd het toch maar bij de Nederlandse boekeen van Dendennis en laat de Duitse versie aan me voorbij gaan :).
    Het boek is echt top. Ik zet een linkje op mijn blog en gun het boek aan een amigurumi-liefhebber die het boek nog niet heeft.

    Ik ben benieuwd wie je hierna gaat interviewen.

    Groetjes, Margaret

    • Lisanne Multem schreef:

      Hi Margaret, dank voor het linkje, maar het zijn er toch echt 3? Dendennis viert feest, Prettig gestoorde amigurumi en Combigurumi toch? hihi de Duitse versie is niet echt nodig idd hihihi Fijne avond!!

  40. Simone Groot Jebbink schreef:

    Lijkt me leuk om te winnen, want….19 april ben ik zelf jarig (feestje), 25 april is mijn man jarig (feestje) en als ik dit boek zou winnen zou het dus nog een extra feestje zijn en kan ik voor de volgende feestjes grappige, feestelijke versieringen haken ;)

  41. Esther Bloch schreef:

    En er een nieuw werkwoord geboren: dendennissen! Lijkt me geweldig om te gaan dendennissen!

  42. Ingrid Terpstra schreef:

    Lisanne,

    Wat leuk zo 'n interview! Met zulke komische figuurtjes…daar pakken wij de draad graag voor op!
    En dan die foto van Dendennis…prachtig…komisch!
    Doe graag mee!

  43. Sjuulsss schreef:

    Hoi Lisanne,
    Ik waag een kansje want ik vind alle figuren van Dendennis zo leuk. Als eerste zou ik Crocojoe willen maken, zo origineel!
    Groetjes,
    Barbara

  44. KellyBelly schreef:

    Kei leuk! Vooral de ezel. Ik heb pas geleden het eerste boekje van DenDennis aangeschaft, echt een aanrader! Ben benieuwd naar het vervolg en waag graag een gokje!

    Groetjes Kelly

  45. KellyBelly schreef:

    Kei leuk! Vooral de ezel. Ik heb pas geleden het eerste boekje van DenDennis aangeschaft, echt een aanrader! Ben benieuwd naar het vervolg en waag graag een gokje!

    Groetjes Kelly

  46. Lotte Pothé schreef:

    Ik doe heel graag mee met deze wedstrijd, ik ben namelijk altijd in de stemming voor een feestje :D.

    lottepothe at hotmail punt com

  47. Helemaalhoedje schreef:

    Hahah wat een vrolijk boekje! Volgens mij heeft den Dennis gehoord welk gezegde wij in de familie hebben…. "Feesten met de beesten"…. Mijn handen jeuken al om dat grappige ezeltje te haken.
    Trouwens grappig dat Dennis ook de draad gebruikt als markering, dat doe ik ook sinds ik op een vakantie mijn steekmarkeerders was vergeten…..

  48. Julie schreef:

    Oh wat leuk dat je z'n boek weggeeft! Vanaf dat het uit was, staat het al op mijn verlanglijstje, maar ik probeerde het nog even uit te stellen, .. Want al die boekjes, dat kost natuurlijk centjes! Maar nu? Ik kan het bijna niet meer houden!
    Dus eentje winnen, dat doe ik maar al te graag! :D
    Liefs Julie

  49. Martina schreef:

    Haha, ik moest zo lachen om die feestdrol. Echt iets voor mijn meiden op dit moment. Die p… en p… fase duurt in dit huis al een tijdje, omdat ze allemaal om de beurt in deze leeftijd zitten.
    De feestdrol was dus ook hillariteit alom hier. Bedankt, Dennis!
    Dus, ja, ik doe graag mee met deze give-away.
    Fijn weekend!

  50. Bieke P. schreef:

    Dendennis begot! Ik zou maar wat graag zo'n boek winnen ?

  51. Christina schreef:

    Hoi Lisanne, ik doe graag mee aan de give-away. Ik haak nog niet zo heel erg lang, maar vind het een feestje ;-) om te doen. Ik zou dolgraag iets feestelijks uit dit leuke boek willen haken! Groetjes, Christina

  52. Lotte Haakt schreef:

    Wat een leuk interview weer. Ik vind ze altijd zo leuk om te lezen! Ik waag graag een kansje voor de give away. De creaties van Dendennis zijn echt heel gaaf, zou er graag een aantal van willen haken. Ik denk dat de jongens hier ze echt de bom zouden vinden. Liefs, Lotte

  53. Anoniem schreef:

    ahh t leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!( en de dendennis beestjes haken natuurlijk)
    groetjes mar

  54. zenuwpees schreef:

    Toffe haak creaties en zo te zien is het nieuwe boek super groetjes Marie-Claire

  55. Anoniem schreef:

    Hi, ik haak nog niet zo heel lang en heb nog nooit een amigurumi gehaakt, lijkt me superleuk.. Fijne avond en bedankt voor je fijne blogjes! Groetjes, Thessa

  56. Nicole schreef:

    Volgens mij staan er hele leuke en grappige amigurumi's in het boek! Dus ik doe graag mee! :)

  57. Patricia Smit schreef:

    Ben dol op het haken van amigurumi's en aangezien er nog een behoorlijk aantal verjaardagen/feesten volgen is dit natuurlijk HET ultieme boek om in je bezit te hebben dus ik waag graag (als 61ste, slik!) mijn kans.
    Haakgroetjes, Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving