fbpx


Simpele gehaakte omslagdoek..!Meestal zie ik wel een ontwerp in een bol garen…als ik iets koop zit er eigenlijk altijd al een vaag ontwerp in mijn hoofd. Tenzij het om garen gaat dat ik eigenlijk altijd gebruik, bijv. katoen voor haaknaald 3 mm. Dat komt altijd van pas, voor wat dan ook en dat neem ik dan ook mee naar huis zonder erbij na te denken :) Vandaar dat ik nu twee vuilniszakken vol heb haha.

Maar soms heb ik garen liggen en dan weet ik gewoon echt niet wat er ermee moet. Eigenlijk een beetje een miskoop, terwijl er niks mis is met het garen. Maar het matcht toch niet met mijn smaak of ideeën. Zo ook de bol waarvan bovenstaande omslagsjaal is gehaakt. 

Die bol lag al een jaar of twee te wachten, ergens achterin de kast. Ik had al een aantal x geprobeerd ergens mee te beginnen, maar het werd gewoon niet zoals ik het wilde. Het garen splijt erg waardoor je steeds lusjes ging zien en dat stoorde me toch te veel. Dus ik had hem eigenlijk afgeschreven ;) En zoals dat hier dan gaat, dat stop ik het in een tas en verzamel ik een paar van dat soort bollen bij elkaar en die neem ik mee naar oma. Want oma, kan overal wat van maken en als ze het zelf niet wil hebben, geeft ze het aan de breiclub hihi. Dan weet ik dat andere mensen er toch nog plezier van hebben…

Maar een paar maanden later (ik was die hele bol al lang vergeten) was ze op visite en haalde ze ineens deze omslagsjaal uit haar tas. Oma: Ja, ik zag in al die hippe haakboekjes van die luchtige omslagsjaals staan, dus ik dacht dat is een goed idee voor die gekleurde bol. 

Ik vind het echt zo cool dat ze dit gewoon helemaal zelf verzonnen heeft en dat het echt een leuke sjaal is geworden. Gewoon simpel, van allemaal stokjes, maar meer heeft dit garen ook niet nodig. Helemaal mijn smaak! We doen wel vaker een haak/brei co-productie :) maar deze sjaal is 100% haar idee en haar werk. Je snapt het al, deze sjaal gaat nooit meer weg en ik moest hem hier ook showen!

Staat er bij jullie nog iets op de pennen? Ik ga lekker verder haken aan een nieuw kussen :)
Geniet van het weekend!! Owja en vergeet niet om mee te doen aan de give-away!

Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (25)

 • Avatar

  Daphne

  |

  Wat een lief verhaal over je oma! Leuk dat het garen een tweede kans heeft gekregen. De omslagdoek is erg mooi geworden!
  Fijn weekend!

  Reply

 • Avatar

  Ankie vd Polder

  |

  Hij is echt gaaf Lisanne. I ben al langer op zoek naar een brei of haakpatroon van een omslagdoek. Kun jij mee een goede tip geven waar ik die kan vinden? Groetjes, Ankie (post-apestaartje-vandepolder.com)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Ankie, in de boeken Haken & kleur staan vele doeken, sommige simpel en andere iets uitdagender. Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Marjolein

  |

  Wow, nou dat heeft jouw oma mooi gehaakt zeg!
  Ik vind hem onwijs tof, waar had je die bol vandaan?? Enne geeft oma ook patronen uit? ;-)

  Groetjes Marjolein

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Marjolein, ik kocht de bol jaren geleden bij het Wolcafe, ik heb helaas geen patroon voor je. Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  mingle-mangle

  |

  super oma,mooi geworden,wij zijn bezig met een panda kussen en hebben nog een werkje klaar moet nog op de site,
  komt eraan dus

  fijn weekend liefs mingle-mangle

  Reply

 • Avatar

  sandra_w

  |

  Een super-oma!! Prachtige omslagdoek in mooie kleur!!

  Reply

 • Avatar

  Gaëtane

  |

  Wauw zo leuk :-)! Ik wou dat mijn meter nog leefde zodat ik met haar mijn ideeën kan delen. Geniet er maar van :-)!!

  Reply

 • Avatar

  Sandra

  |

  Schitterend! Deze sjaal verwarmt je schouders én je hart x

  Reply

 • Avatar

  Lizette van der Plas

  |

  Oh wat leuk zeg, zo'n creatieve match met je oma!! Heel waardevol, en ik snap heel goed dat deze omslagdoek nooit meer weg gaat, hihi. #enjoy!

  Reply

 • Avatar

  Patricia Smit

  |

  Dat is nog eens een verrassing!! Snap dat je er super blij mee bent!
  Ik heb – of beter gezegd had- ook wol liggen dat ik voor een project wilde gebruiken maar het werd niet mooi. Uithalen, nog een aantal andere dingen geprobeerd maar het was het allemaal net niet. Totdat ik iets voorbij zag komen waarvan ik dacht: laat ik nog 1 poging wagen en warempel, het voldeed aan mijn verwachtingen Ik heb zelfs van de week 2 bollen bijgehaald omdat ik te kort kom, ha, ha. Binnenkort is "het" te bewonderen op mijn blog.
  Fijne zondag!

  Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Heerlijk zo'n oma. Ze heeft met het garen een prachtige omslagdoek gemaakt. Zo zie je de kleuren op zijn best. Complimentjes voor oma!

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Verie - Vestywo

  |

  Ontzettend leuk, Lisanne! Heerlijk lijkt me dat zo samen met je oma haken/breien! Geniet ervan! Bij mij staat de Crochet Along 2015 in de haakpen en ik wil heel graag de sjaal van Kofffie&Wol gaan haken, maar eerst lekker van het weertje genieten! Tuintje gezellig maken, plantjes poten en dat soort frutsels! Fijne week,..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

 • Avatar

  Sandra's Blog

  |

  Wat leuk zo'n sjaal!!! En wat bijzonder!!! Die gaat extra warmte geven!!!
  Groetjes, Sandra

  Reply

 • Avatar

  BY JM

  |

  Ik zeg: Oma's aan de top!!!
  En inderdaad nooit meer wegdoen, dragen tot hij op de draad is versleten!

  Reply

 • Avatar

  Jacq K-M

  |

  Heel cool van je oma! Het is echt een super sjaal geworden!!!
  Groetjes, Jacqueline

  Reply

Laat een reactie achter