9 mei 2015

Simpele gehaakte omslagdoek..!

Meestal zie ik wel een ontwerp in een bol garen…als ik iets koop zit er eigenlijk altijd al een vaag ontwerp in mijn hoofd. Tenzij het om garen gaat dat ik eigenlijk altijd gebruik, bijv. katoen voor haaknaald 3 mm. Dat komt altijd van pas, voor wat dan ook en dat neem ik dan ook mee naar huis zonder erbij na te denken :) Vandaar dat ik nu twee vuilniszakken vol heb haha.
Maar soms heb ik garen liggen en dan weet ik gewoon echt niet wat er ermee moet. Eigenlijk een beetje een miskoop, terwijl er niks mis is met het garen. Maar het matcht toch niet met mijn smaak of ideeën. Zo ook de bol waarvan bovenstaande omslagsjaal is gehaakt. 
Die bol lag al een jaar of twee te wachten, ergens achterin de kast. Ik had al een aantal x geprobeerd ergens mee te beginnen, maar het werd gewoon niet zoals ik het wilde. Het garen splijt erg waardoor je steeds lusjes ging zien en dat stoorde me toch te veel. Dus ik had hem eigenlijk afgeschreven ;) En zoals dat hier dan gaat, dat stop ik het in een tas en verzamel ik een paar van dat soort bollen bij elkaar en die neem ik mee naar oma. Want oma, kan overal wat van maken en als ze het zelf niet wil hebben, geeft ze het aan de breiclub hihi. Dan weet ik dat andere mensen er toch nog plezier van hebben…
Maar een paar maanden later (ik was die hele bol al lang vergeten) was ze op visite en haalde ze ineens deze omslagsjaal uit haar tas. Oma: Ja, ik zag in al die hippe haakboekjes van die luchtige omslagsjaals staan, dus ik dacht dat is een goed idee voor die gekleurde bol. 
Ik vind het echt zo cool dat ze dit gewoon helemaal zelf verzonnen heeft en dat het echt een leuke sjaal is geworden. Gewoon simpel, van allemaal stokjes, maar meer heeft dit garen ook niet nodig. Helemaal mijn smaak! We doen wel vaker een haak/brei co-productie :) maar deze sjaal is 100% haar idee en haar werk. Je snapt het al, deze sjaal gaat nooit meer weg en ik moest hem hier ook showen!
Staat er bij jullie nog iets op de pennen? Ik ga lekker verder haken aan een nieuw kussen :)
Geniet van het weekend!! Owja en vergeet niet om mee te doen aan de give-away!
Liefs Lisanne

25 reacties op “Simpele gehaakte omslagdoek..!”

  1. Daphne schreef:

    Wat een lief verhaal over je oma! Leuk dat het garen een tweede kans heeft gekregen. De omslagdoek is erg mooi geworden!
    Fijn weekend!

  2. Ankie vd Polder schreef:

    Hij is echt gaaf Lisanne. I ben al langer op zoek naar een brei of haakpatroon van een omslagdoek. Kun jij mee een goede tip geven waar ik die kan vinden? Groetjes, Ankie (post-apestaartje-vandepolder.com)

  3. Marjolein schreef:

    Wow, nou dat heeft jouw oma mooi gehaakt zeg!
    Ik vind hem onwijs tof, waar had je die bol vandaan?? Enne geeft oma ook patronen uit? ;-)

    Groetjes Marjolein

  4. mingle-mangle schreef:

    super oma,mooi geworden,wij zijn bezig met een panda kussen en hebben nog een werkje klaar moet nog op de site,
    komt eraan dus

    fijn weekend liefs mingle-mangle

  5. sandra_w schreef:

    Een super-oma!! Prachtige omslagdoek in mooie kleur!!

  6. Gaëtane schreef:

    Wauw zo leuk :-)! Ik wou dat mijn meter nog leefde zodat ik met haar mijn ideeën kan delen. Geniet er maar van :-)!!

  7. Sandra schreef:

    Schitterend! Deze sjaal verwarmt je schouders én je hart x

  8. Janneke Assink schreef:

    Wat een gaaf verhaal zo en super sjaal! Liefs

  9. Oh wat leuk zeg, zo'n creatieve match met je oma!! Heel waardevol, en ik snap heel goed dat deze omslagdoek nooit meer weg gaat, hihi. #enjoy!

  10. Patricia Smit schreef:

    Dat is nog eens een verrassing!! Snap dat je er super blij mee bent!
    Ik heb – of beter gezegd had- ook wol liggen dat ik voor een project wilde gebruiken maar het werd niet mooi. Uithalen, nog een aantal andere dingen geprobeerd maar het was het allemaal net niet. Totdat ik iets voorbij zag komen waarvan ik dacht: laat ik nog 1 poging wagen en warempel, het voldeed aan mijn verwachtingen Ik heb zelfs van de week 2 bollen bijgehaald omdat ik te kort kom, ha, ha. Binnenkort is "het" te bewonderen op mijn blog.
    Fijne zondag!

  11. Margaret schreef:

    Heerlijk zo'n oma. Ze heeft met het garen een prachtige omslagdoek gemaakt. Zo zie je de kleuren op zijn best. Complimentjes voor oma!

    Groetjes, Margaret

  12. Verie - Vestywo schreef:

    Ontzettend leuk, Lisanne! Heerlijk lijkt me dat zo samen met je oma haken/breien! Geniet ervan! Bij mij staat de Crochet Along 2015 in de haakpen en ik wil heel graag de sjaal van Kofffie&Wol gaan haken, maar eerst lekker van het weertje genieten! Tuintje gezellig maken, plantjes poten en dat soort frutsels! Fijne week,..

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  13. Sandra's Blog schreef:

    Wat leuk zo'n sjaal!!! En wat bijzonder!!! Die gaat extra warmte geven!!!
    Groetjes, Sandra

  14. BY JM schreef:

    Ik zeg: Oma's aan de top!!!
    En inderdaad nooit meer wegdoen, dragen tot hij op de draad is versleten!

  15. Jacq K-M schreef:

    Heel cool van je oma! Het is echt een super sjaal geworden!!!
    Groetjes, Jacqueline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving