22 juni 2015

DIY glazen pot verven..!

Deze week laat ik jullie een DIY project zien wat ik niet snel nog een x zal maken denk ik..! Het duurde namelijk zo lang! hihi. Ik zag laatst op tv een mooie gekleurde glazen pot voorbij komen met bloemen erin. Dat leek me ook wel leuk voor op tafel :)
Dus ik haalde de verf uit de schuur en pakte een oude weckpot. Als ik nou eens een klodder verf in die pot mik en hem dan ondersteboven hou en steeds blijf draaien. Ja, dat was het plan. Nou dat ging op zich aardig, alleen je krijgt er twee lamme armen van. Maar na een lange tijd, was de gehele binnenkant met lichtgroene verf bedekt. Op het moment dat je de pot weer rechtop zet zakt de verf wel weer iets naar beneden. 
Nu nog drogen….en drogen…en drogen…afijn, 4 dagen later was hij zo goed als droog. Maar met het opdrogen van de verf ontstaan er ook een soort kleine haarscheurtjes. Je ziet het gelukkig niet van de buitenkant, maar binnenin zie je het wel. 
Ondanks dat het resultaat best mooi is, het glas heeft een soort matte gekleurde laag en dat staat prachtig, zal ik deze DIY niet snel nog een x doen. Tenzij iemand dit leest en de gouden tip heeft :) Zeg nooit nooit…
Fijne maandag, 
Liefs Lisanne

12 reacties op “DIY glazen pot verven..!”

 1. Hard worden wordt beloond zullen we maar zeggen, haha! Jammer dat het zo lang duurde maar ik geloof best dat het resultaat er dan zeker mag wezen! :)

 2. Ik heb zelf veel flessen op deze manier geverfd en ik heb ontdekt dat lakverf beter werkt dat verf op waterbasis. Ook laat ik de potten/flessen (na een aantal uur op de kop te hebben laten staan) drogen in een donkere ruimte. En ik laat ze daar wel een week of 2 staan.
  En wat ook goed is om te weten, als je een fles wilt verven is het belangrijk dat de hals niet te smal is, hoe breder de fles onder en hoe smaller de hals; geen goeie combi zal ik maar zeggen ;-)

  Fijne dag,
  Groetjes van Yvonne

  • Lisanne Multem schreef:

   Dank Yvonne voor de goede tips! Zet je heb dat op één of andere manier boven de verf emmer? Misschien moet ik ook nog eens een fles doen hihi met een wijde nek dan wel he! haha
   Groetjes Lisanne

 3. Daphne schreef:

  Ik vind 'm heel erg mooi geworden! ga 'm toch op mijn to do lijstje zetten, met behulp van de tips van Yvonne hierboven (en een flinke dosis geduld, ook niet mijn sterkste kant) gaat het misschien beter.

 4. Anja schreef:

  Ik heb hier 3 mislukte flesjes staan (waterbedrijven verf en een smallere hals dan de bodem) haha alles fout dus. Miss dat ik het nog een keer probeer. Ziet er leuk uit.

 5. Margaret schreef:

  Je moest even geduld hebben, maar het resultaat is dan wel mooi. Glas en verf kan een lastige combi zijn. Ik las ergens dat iemand een beetje verf in een potje deed en het potje ronddraaide. Daarna lit ze overtollige verf er weer uitlopen. Na het drogen herhaalde ze dit nog een paar keer tot de verf mooi gedekt was. Helaas stond er niet bij welke verf ze gebruikte.

  Groetjes, Margaret

 6. kreamade schreef:

  Dit heb ik inderdaad ook al een aantal keren gedaan. Alleen dan met kleinere potten. Het resultaat is altijd nogal wisselend. Het helpt in ieder geval wel om de pot heel goed te ontvetten, maar dan nog zakte bij sommige potjes alle verf zo'n beetje weer naar de bodem! De potjes die gelukt zijn, ben ik zuinig op. gr. Hennie

 7. Stins schreef:

  Met Annie gedaan? Die droogt wel snel…
  Het eindresultaat is mooi hoor :-), extra veel eer van je werk…!
  Liefs, Mirjam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving