Een kraagje haken…dat was niet echt iets wat op mijn lijstje stond, maar ineens leek het me toch erg leuk. Op mijn vrije dag draag ik vaak een effen T-shirt. Lekker makkelijk en comfortabel, want op die dag kan het maar zo zijn dat ik ineens in de tuin beland, met een spetterend DIY project aan de slag ga of die ene kringloop stoel ga verven…en dan wil ik niet dat mijn goede kleding vies wordt of kapot gaat. Ik draag meestal zwartkleurig T-shirt en dat is natuurlijk best saai.
Hoe vrolijk je zo iets nou een beetje op? Of beter gezegd, hoe zorg je ervoor dat het net iets minder standaard is. Zo kwam toch ineens dat kraagje op mijn to do lijst :) Ik haakte het met zwart Stonewashed garen, zodat het nog wel lekker stoer blijft. Het kleine witte randje geeft het net wat extra’s maar het geheel blijft wel rustig. Je kunt natuurlijk ook een sjaaltje dragen, op sommige dagen is dat alleen net iets te warm, en daar heb je met een kraagje geen last van.
Natuurlijk kun je elk garen en alle kleuren gebruiken die je wilt. Zo kun je heel verschillende looks creëren en ook voor een minder stoere variant gaan. Ik vind het juist gaaf om bij iets dat soms een beetje tuttig imago heeft voor een heel stoer garen te kiezen. Maar wat fijner garen in fluo kleuren kan ook heel tof zijn.
Je kunt ook hele leuke maken voor kinderen, zo fleur je een simpel T-shirt meteen helemaal op! Zie HIER het patroon van een kraagje. Het is een leuk project voor even tussendoor en je kan er natuurlijk ook een leuk klein cadeautje van maken. Ik ben helemaal tevreden :)
Ik ben heel benieuwd wat jullie gedachte is bij gehaakte kraagjes :) Ik hoor het graag!
Fijne dinsdag,
Liefs Lisanne

15 reacties op “Stoer kraagje haken..!”

  1. Hey Lisanne,

    Ik vind je gehaakte kraagje hartstikke leuk, iets wat ik niet snel zou kiezen om te maken, maar ontzettend leuk. Heb zelf vaak kleding aan met een printje dus dan staat een kraagje waarschijnlijk te druk op maar ik heb ook wel een paar effen shirtjes, ik hou je idee in gedachten. Fijne dinsdag verder :-).

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

  2. Ankie vd Polder schreef:

    Hoi wat een gaaf kraagje en een briljant idee. Groetjes, Ankie

  3. Verie - Vestywo schreef:

    Heel erg leuk! Ga ik ook eens proberen,..

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  4. Myriam W. schreef:

    Leuk! Ik heb er ook al over nagedacht om zo'n kraagje te haken, maar als je beweegt, gaat het dan niet van z'n plek?

  5. jellinacreations schreef:

    Ze lijken me super handig en ze staan zeker nog op mijn te doen lijstje.
    Ik draag ook graag effen met sjaal(tje)
    Maar idd in de zomer is dat vaak te heet en dan is zo'n kraagje
    of een leuke applicatie een heel leuk alternatief!

  6. Sandra schreef:

    Leuk! Maar…. Dit is zoiets dat ik leuk vind bij een ander en niet bij mezelf :-)))
    Groetjes,
    Sandra

  7. Sanne schreef:

    Dit staat al heel lang op mijn to-do-lijst. Ik heb het patroon al, nu nog beginnen. Wil hem voor onze kleine meid maken, maar misschien is ze daar nu nog wat te klein voor Voor mezelf dan maar?

    Liefs Sanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving