Je kan maar gek zijn van herten..! :) Dan ga je overal herten zien en wil je alles in hert vorm hebben hihi…Dit klinkt natuurlijk heel gek, maar het is echt zo. Als ik ergens een hert zie, ben ik al snel verkocht. Het is dat ik geen echte in de tuin mag van D. maar anders…
Ik vind ze echt zo mooi, ze stralen gewoon een soort van rust uit en hun kleuren kloppen precies. En dan heb ik nog niks gezegd over dat gewei! Ook zo bijzonder dat iemand dat de hele dag op zijn hoofd kan hebben. Ik bedoel, hoe kun je daar nou lekker mee slapen? Ze lopen altijd keurig rechtop en met die slanke benen, zijn het een soort koninklijke dieren. 
Ok, verder met waar dit bericht over gaat ;) Ook de herten van Schleich vind ik prachtig. Al eerder liet ik hier DIY’s zien waarbij ik die hertjes gebruikte. Bijvoorbeeld de opbergpotten en de sleuteleland, dit x maakte ik weer iets anders. Een herten speldenkussen!!

Met een klein lapje stof (Kwantum) en een bandje kun je aan de slag. Naai het vierkantje (met de goede kant naar binnen) dicht, maar laat een cm of 4 open om de stof te kunnen keren, 

Keer de goede kant naar buiten en vul het kussentje op met kussen vulling. Naai nu ook de opening dicht, dit kun je met de naaimachine doen. Of als je het pietje precies wilt, met de hand dicht naaien, het is gelukkig maar een klein stukje :) 

Als je kussentje klaar is bevestig je het op de rug van het hert met een bandje of stukje lint, doe dit wel een beetje strak. Je kunt er een stukje klittenband aanzetten zodat je het er ook weer makkelijk af kan halen. Je kunt hem dan ook om je naaimachine doen. Die handige tip zag ik bij Chantal van Haakbrei-n. Dan heb je je spelden altijd bij de hand.

Maar dit is toch wel mijn favoriete speldenkussen voor thuis. Hij staat zo stoer te staan :) en dat is eigenlijk al genoeg. Hij maakt mijn wolkamer weer net even wat leuker. Je kunt dit natuurlijk ook met andere beestjes doen, misschien een egeltje (maak dan een heel klein kussentje ;) 
Fijne maandag!
Liefs Lisanne

33 reacties op “Oh deer..! It’s a pincushion ;)”

 1. Coupe Woolly schreef:

  Gewoon al die eerste foto deed mij glimlachen.
  Wat een leuk idee weer. :-)

 2. Wat een geweldig origineel speldenkussen heb je zo gemaakt, superleuk.
  En ja als je ergens verzot op bent ga je het idd overal zien ;)
  Fijne dag.
  Groetjes, Wendy

 3. Sigrid Swinnen schreef:

  Hihihi, typisch….
  Maar wel knap!

 4. Lotte Pothé schreef:

  Dit is echt geweldig.! Deze ga ik zeker opslaan. Ik vind het namelijk heel leuk om als cadeautje te geven.

 5. Rode Dahlia schreef:

  Een blogpost die me doet glimlachen. Hoe kom je op het idee, geweldig!
  Groetjes, Marijke

 6. Jos schreef:

  hihi, geweldig!

 7. Heidi schreef:

  Super post die eerste foto heb zo gelachen :)

 8. Verie - Vestywo schreef:

  Geweldig, wat een leuk idee! Je verzint ook van alles! :) Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 9. Haha, wat ziet dat er lollig uit! :) ik begrijp helemaal dat je wolkamer daar flink van opgevrolijkt is, hihi.

 10. Haha, wat ziet dat er lollig uit! :) ik begrijp helemaal dat je wolkamer daar flink van opgevrolijkt is, hihi.

 11. Haha, wat ziet dat er lollig uit! :) ik begrijp helemaal dat je wolkamer daar flink van opgevrolijkt is, hihi.

 12. Haha, zo "cutie"! (favo uitroep van jongste dochter, vandaar…)
  Ik heb noodgedwongen mijn naaihoek in de leefruimte moeten integreren. Fijn als je deze dan kan aankleden met gebruiksvoorwerpen die daarnaast ook nog eens mooi zijn! Ik pin deze alvast, oké? ;-)

 13. AL Verbruggen schreef:

  Ik was mijn blogposts aan het nalopen op blogloving en kwam deze post tegen. Ben meteen gaan kijken want hij ziet er zo ontzettend leuk en gezellig uit! Tovert een lach op mijn gezicht :)

 14. Margaret schreef:

  Zo grappig om jouw hert met een kussen op zijn rup te zien. Mooi hert voor jouw spelden.

  Groetjes, Margaret

 15. marmarel schreef:

  Dat is nog eens een origineel speldenkussen. :-) Schleich, mijn huis staat er vol mee. Mijn dochters zijn dol op Schleich-paarden.
  Groetjes, Marijke

 16. Margriet schreef:

  Wat een goed idee! En zo grappig

 17. OnePerfectDay schreef:

  So very cute………!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving