7 december 2015

DIY kleine kerstcadeautjes naaien..! (sterren)

De Sint is uit ons land vertrokken en nu staat meteen de kerst voor de deur. Tijd voor een echte kerst DIY!! Je kunt meerdere dingen maken met deze DIY, ik gebruikte ze als cadeauverpakking voor kleine cadeautjes en mooie spreukjes. Maar je kunt er ook een adventskalender, een slinger of kerstboomhangers mee maken.

Ik stopte er hele schattige cadeautjes in, deze super lieve mini beestjes zijn in allerlei verschillende soorten te krijgen. Ik kocht ze bij Juffrouw Saartje in Gouda. Ik ben dol op elandjes en schaapjes, maar er zijn ook kikkers, flamingo’s, poezen, ijsberen, pinguïns en ga zo maar door..!

Hoe gaat het in zijn werk, koop dus wat kleine mini cadeautjes die in de sterren passen, ook voegde ik er wat confetti aan toe om het extra feestelijk te maken. Af en toe een lieve kerst spreuk erbij en je kerstfeest kan beginnen. Print m.b.v. Word een ster uit op een A4-tje en knip deze uit. Leg de ster dan op het papier dat je voor de sterren wilt gebruiken en knip er twee sterren uit m.b.v. de mal die je net hebt gemaakt.

Leg 2 sterren op elkaar en leg het mini cadeautje ertussen. Naai de sterren met de naaimachine aan elkaar door langs de punten een randje te stikken. Naai zo verschillende sterren als cadeauverpakking voor cadeautjes en spreek bijvoorbeeld met je kids af dat ze er af en toe één mogen open maken.

Ik heb ze aan de muur gehangen, maar het is bijvoorbeeld ook heel leuk om ze tijdens het kerstdiner op tafel te leggen. Of ze mogen er met de kerstdagen één uit de boom halen :) 

Ik word zo blij van dit soort kleine verrassingen! Ik hoop jullie ook, het zijn de kleine dingen die het extra leuk maken. Het is een snelle en simpele DIY maar wel met maximaal plezier :)

Zoals je ziet vindt Kees het ook altijd leuk om samen te freubelen hihi. En hij houdt natuurlijk goed in te gaten of ik het wel netjes doe!

Tadaaa…!!

Als het dan zover is, knip/scheur je zo’n mooie ster open en komt daar een schattig klein cadeautje uit. Een klein feestje op zich toch!

Heel veel plezier met deze DIY en mocht je hem ook gaan maken hou ik me aanbevolen voor een foto!!

Fijne maandag,

Liefs Lisanne

5 reacties op “DIY kleine kerstcadeautjes naaien..! (sterren)”

  1. Madam Elisa schreef:

    Oh wat een leuk idee :)

  2. Joyce schreef:

    heel leuk!! ook leuk om op te sturen #veelleukerdaneenkerstkaart
    Thx voor deze gezellig leuke DIY

  3. Astrid schreef:

    Wat een leuk idee! Zo kan je al een tijdje van te voren je cadeaus in huis ophangen. Ook heel leuk als adventskalender.

  4. Brigit schreef:

    Wat een superleuk idee Lisanne! En kan natuurlijk ook met een mooie prentenboekenprent ;-)

  5. Chris schreef:

    Ohhh die zijn super cute..
    Heel leuk gemaakt..
    Liefs Chris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving