fbpx


Oh deer..! Nieuwe leren labels :)

De leren labels met hertjes…jullie zagen ze al een aantal x voorbij komen en omdat ik er veel vraag naar krijg, wil ik hier graag uitleggen hoe ik er aan kom :) Ik maak ze zelf van rest stukjes leer en met behulp van een stansmachine. Dat ding is helemaal nieuw voor mij en ik kwam er mee in aanraking door mijn buurvrouw vriendin. Zij gebruikte hem vroeger voor scrapbooking, nou is dat niet helemaal mijn ding. Maar het idee dat je met behulp van die machine vormen uit papier, stof, vilt en leer kunnen drukken, sprak me wel heel erg aan. Ik kreeg haar oude machine en ging meteen op zoek naar mooie mallen. En uiteraard…ik moest natuurlijk hertjes kunnen stansen :) En die vond ik gelukkig, na even zoeken, in verschillende webshops. Meteen ging ik aan de slag. De uitgedrukte hertjes plakte ik op een ander stukje restleer en zo ontstond er een label. Het label naaide ik met behulp van mijn naaimachine aan de sjaal en klaar is kees. Je hebt een uniek label gemaakt in een handomdraai. Inmiddels heb ik ook een gaatjes maker aangeschaft en kan ik nu gaatjes in het leer maken waardoor de labels ook aan te naaien zijn. Geeft weer een heel ander effect, is bijvoorbeeld ideaal voor de leren lus aan de omslagsjaal.

Ik heb nog een heleboel stukjes restleer liggen en kan voorlopig aan de slag! Daarnaast kun je met die machine ook hele leuke labels maken van papier, gewoon voor aan je cadeautje. Dit maakt me zo blij, mijn eigen unieke dingen maken, ik hoop dat ik jullie met dit bericht kan inspireren om zelf aan de slag te gaan. Zo zie je maar, in eerste instantie denk ik, wat moet je met zo’n stansmachine..?? En vervolgens maak ik dingen die ik zelf helemaal te gek vind hihi. Bedankt lieve buuf, voor deze goede tip!!

Fijne maandag allemaal,

Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (18)

 • Avatar

  Sandra

  |

  Wat een leuk idee. En superleuke labels krijg je zo. Heerlijk om zo bezig te kunnen zijn.
  Groetjes Sandra

  Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  SUPER, DE SUPER DE LEUK!!!!!!!!!!

  Gezellige dag gewenst.

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

 • Avatar

  Marta

  |

  Oh, zo mooi!!! Mag ik aub eens je stansmachine zien? Heb je er een fotootjr van?
  Ik ben zeer benieuwd! Hartelijk dank, Marta

  Reply

 • Avatar

  Nicole

  |

  Mooi!! Leuk! en het ziet er gelijk zo af uit.

  Reply

 • Avatar

  Leen

  |

  Wauw, ze zien er geweldig uit! Zo leuk om dingen te blijven ontdekken :)
  Heb effe op het internet gezocht wat zo`n stansmachine dan is, maar daar bestaat precies nogal wat variatie in, ben benieuwd!

  Reply

 • Avatar

  Ankie

  |

  Oh Lies, wat gaaf. Ik wist dat je ermee bezig zou gaan, maar het resultaat mag er echt zijn . Groetjes, Ankie

  Reply

 • Avatar

  eliane

  |

  Prachtig, ik heb ook stansen maar helaas geen hertje maar……..wat niet is…..
  Ik deed ook aan scrapbooking dus, mixed media

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   De elandjes die ik heb zijn van marianne design. Zijn zo super schattig!! :))

   Reply

   • Avatar

    Natasja

    |

    mag ik vragen van welk merk het hertje is?

    Reply

 • Avatar

  Antoinette

  |

  Grappig, ik gebruik mijn stansmachine (de big shot, hoe verzinnen ze zo’n naam) vaker voor vilt, (kunst)leer of soms zelfs metaalfolie. Papier of karton gaat er zelden door heen. Mooie labels! Leuk om mijn tekenwerk voor Marianne Design zo terug te zien.

  Reply

 • Avatar

  Natasja

  |

  Laat ik zo’n stansmachine nou al jaren ongebruikt in de kast hebben staan…. Weer n idee erbij!

  Reply

 • Avatar

  Simone Groot Jebbink

  |

  Gaaaaaaaf!!!! Ik heb net een hele bak met restjes leer naar mn moeder gedaan….ik geloof dat ik een terughaalactie ga doen, hihi. Krijg allemaal creatieve ideeen hierdoor :D

  Reply

 • Avatar

  Marlies

  |

  Hoi Lisanne
  Zelf werk ik ook geregeld met leer, maar loop vaak tegen het probleem aan dat spullen die voor papier gemaakt zijn niet werken voor leer. Gewoon niet krachtig genoeg. Ook al gebruik ik dan soepel, dun leer. Kun je me vertellen wat voor soort stand je gebruikt? En misschien heb je verder nog een tip hierover. Alvast bedankt! Groetjes Marlies

  Reply

 • Avatar

  Martine

  |

  Laatst kreeg ik een tasje met restjes leer van mijn schoonmoeder. Nu weet ik wat ik ermee ga doen. Bedankt voor de inspiratie!! Groetjes, Martine

  Reply

 • Avatar

  Hannie

  |

  Echt een heel leuk idee de labels zien er echt mooi uit of ze zo uit de winkel komen .fijne dag.gr. hannie.

  Reply

 • Avatar

  Monique

  |

  Hoi Lisanne, welk merk stansmachine gebruik jij? Wij willen er graag 1 aanschaffen voor ook leer idd maar er zijn zoveel verschillende soorten en merken. Het is altijd fijn als iemand ervaring heeft met een merk en dat dat dan ook een goed apparaat blijkt te zijn :-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Monique, ik heb de Sizzix big shot. Werkt als een trein!! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Romy

  |

  wauwww wat een super tof idee!!

  mag ik vragen welke lijm je gebruikt ??

  Gr.

  Reply

Laat een reactie achter