fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier

Vandaag heb ik weer een DIY idee voor jullie..! Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Maak je eigen slofjes.nl met de vraag of ik het leuk zou vinden om hun concept te testen. Nou daar weet deze DIYer wel raad mee :)) Maak je eigen slofjes.nl is een onderdeel van Baby Steps footwear, een shop waar je vele soorten slofjes kunt kopen. Maar bij Maak je eigen slofjes.nl werkt het anders. Het idee is dat je zelf, m.b.v. een stappenplan, aan de slag gaat met leer om slofjes te maken. Dus je maakt je eigen ontwerp in je favoriete kleur. Omdat ik het super leuk vindt om cadeautjes voor kids te maken en ik ook nog eens dol ben op leer waren ze bij mij helemaal aan het goede adres…

Nadat je het DIY magazine bij hen op de website hebt aangeschaft en alle materialen in huis hebt, kun je aan de slag. Je kunt in een ander magazine heel veel voorbeelden zien die eventueel kunnen inspireren. Nu vind ik het altijd leuk om iets te maken wat ik nog niet eerder heb gezien en ook niet in het magazine staat. Daar begon het hele proces mee, een plan bedenken voor hoe de slofjes eruit moeten zien.  Het werd een heel simpel natuurlijk slofje met heel schattig borduursel. Ik koos voor wit leer en naturel leer om het slofje mee te maken. Het bandje om het voetje maakte ik van suède voor een stoer effect.

Ik heb het geboortekaartje van Vesper (mijn baby buurmeisje) als inspiratiebron gebruikt, de zachte kleurtjes spraken me namelijk erg aan. Ik hou van rustige kleuren en ontwerpen, dus verwacht van mij geen felgekleurde projecten :) Uiteraard kun je zelf wel voor die kleuren kiezen, het is erg leuk om te zien wat kleurgebruik voor je project kan doen. Het krijgt op die manier heel verschillende looks.

Ik ben heel tevreden met het resultaat, het is nog best een klusje maar met enige naai ervaring kom je er zeker uit! Als ik het kan, kan iedereen het :) Daarnaast is het zo’n leuke uitdaging dat je je eigen unieke slofjes kunt maken dat ik het moest proberen :) Je kunt verschillende maten maken, dus ze zijn zeker niet alleen voor baby’s. Het zijn de perfecte cadeautjes en je kunt er ook nog eens goed je fantasie in kwijt! En als je voor mei dit jaar een paar slofjes ontwerpt kun je meedoen met de win-actie! En die is me gaaf!!

Maak je eigen slofjes.nl verzameld alle foto’s van zelf ontworpen en zelf gemaakte babyslofjes via internet en Social media. Uit alle deelnemers kiezen zij op 1 mei 2016 het leukste, mooiste en origineelste zelf gemaakte exemplaar en deze neemt BabySteps daadwerkelijk in productie. Baby Steps brengt dit paartje op de markt onder de merknaam BabySteps, de slofjes worden uiteraard naar de winnaar vernoemd. En wat nog leuker is, als je wint deel je mee in de winst! Want 1 euro per verkocht paar babyslofjes gaat naar de winnaar en 1 euro gaat naar het goede doel de CliniClowns. Gaaf hè!

Ik ben benieuwd welk ontwerp uiteindelijk gaat winnen. Mocht je ook aan de slag willen met dit leuke DIY idee, klik HIER om naar de site te gaan en het DIY magazine te bestellen.

Owja en het patroon van die leuke gehaakte paddenstoel rammelaar op de foto’s vind je HIER.

Happy maandag!

X Lisanne

6 reacties op “Baby slofjes maken..!”

 1. Shirley schreef:

  Wat een super schattige slofjes Lisanne!
  Ik heb niet zo veel ervaring met de naaimachine (naaicursus staat nog op mijn wensenlijstje…), dus
  ik houd me lekker bij het haken.
  Ik wens jou ook een fijne maandag!

  Groetjes, Shirley

 2. esther vogelaar schreef:

  wat heb je de slofjes mooi gemaakt! echt superschattig! jammer dat ik geen babietjes in mijn omgeving heb anders zou ik deze ook willen maken! groetjes esther en een fijne dag!

 3. Suzanne schreef:

  Ooooh wat superschattig! Ook een bijzonder concept, tof bedacht!

 4. Marie-Claire schreef:

  De slofjes zijn super

 5. Madam Elisa schreef:

  Oh wat zijn se super schattig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving