fbpx


By Claire sjaaltje (gastblog Miriam Catshoek)

Vandaag heb ik iets bijzonders voor jullie..! Namelijk een gastblog van mijn lieve Instagram vriendin Miriam Catshoek. Miriam heeft een heel inspirerend Instagram account en ze maakte een hele kekke sjaal. Ik was er meteen helemaal weg van en heb haar gevraagd om een gastblog te schrijven voor mijn blog. En hier is hij dan, incl. werkbeschrijving :) Veel lees en breiplezier!! Liefs Lisanne Afgelopen Handwerkbeurs in Zwolle mocht ik 2 dagen helpen op de superleuke stand van Echtstudio. Na een dag op deze leuke, inspirerende beurs had ik echt zin om een simpel, klein shawltje te breien dat ik op zondag kon dragen op mijn 2e dag HWB !

Eigenlijk ben ik echt een haakster, maar door de leuke brei- workshop laatst van Lisanne, ben ik zo enthousiast en  wil ik nu ook meer gaan breien ! Ik vind vooral de structuur van breisel zo mooi. Ik was benieuwd hoe het mooie garen By Claire nr. 2 zou breien. S ‘avonds thuis meteen wat mooie kleurtjes bij elkaar gezocht en begonnen!  Ik had van tevoren geen patroon bedacht, dat is al breiend ontstaan. Ik ben echt superblij met het eind resultaat, het is een heel fijn shawltje geworden.  En By Claire nr. 2 is prachtig om mee te breien !! Deze shawl is gebreid in tricot steek.

Voor dit shawltje heb je nodig:

* By Claire Nr.2, ongeveer 150 gr totaal.  Ik heb 4 kleuren gebruikt (Mint, Lichtgrijs, Mosgroen en Poeder roze)
* Breinaalden 8 mm.
* Stopnaald Zet 22 steken op met Mint.

Toer 1: brei 22 steken recht.
Toer 2: brei de 1e steek recht (dan wordt je rand mooier!) en dan 21 steken averecht. Herhaal dit steeds. Ik heb voor jullie mijn shawl helemaal nageteld, maar zo leuk juist om naar je eigen idee een kleur verdeling te maken!   Brei als volgt:

Mint 77 toeren.
Mosgroen 25 toeren.
Lichtgrijs 6 toeren.
Poeder roze 2 toeren.
Lichtgrijs 25 toeren.
Mint 2 toeren.
Lichtgrijs 4 toeren.
Mosgroen 2 toeren.
Lichtgrijs 17 toeren.
Poeder roze 3 toeren.
Mosgroen 2 toeren.
Mint 50 toeren.
Lichtgrijs 10 toeren.

Uiteindelijk is je shawl ongeveer 170 cm lang en 20 cm breed. Maar je kan hem zo lang, kort en breed maken als je zelf wilt. Ik wilde echt een “binnen shawl” maken  en ik vind dit maatje heel fijn om te dragen. PS: de shawl krult best wel op aan de zijkanten, maar ik vind dat dit hem juist een heel tof effect geeft :-) Ik ben benieuwd naar jullie creaties, leuk om die voorbij te zien komen!!

Heel veel brei plezier !!
Liefs en tot op Instagram Miriam
www.instagram.com/miriamcatshoek  

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (16)

 • Avatar

  Carla

  |

  Ik ga deze zeker maken, voor mezelf maar ook voor mijn dochtertje.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gaaf he Carla, hij is idd ook heel tof voor kids! Veel breiplezier! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Miriam

  |

  Oohh ..wat cool , mijn sjaaltje op jouw toffe blog! Best gek, om je eigen foto’s en tekst zo terug te zien :-))
  Dank voor het posten, fijn weekend!
  ( en ik ga zeker nog een sjaal breien ! )

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hij is ook zo cool..!! Ik ga er zeker ook één maken hij lijkt me ook heerlijk dragen :) Dank voor je super leuke gastblog! Liefs Lies

   Reply

  • Avatar

   Judith

   |

   Je mag er trots op zijn Miriam! Hij is heel leuk geworden! Ik denk dat ik ook maar eens met de byClaire en TWEE naalden aan de slag ga ☺! Lief Lisanne dat je deze post geplaatst hebt!

   Reply

  • Avatar

   Bianca Proost

   |

   Hoi Miriam, wat een ontzettend gave sjaal! Hoeveel bollen wol van elke kleur heb je hiervoor gebruikt?
   Groetjes! Bianca

   Reply

   • Avatar

    miriam

    |

    Hoi Bianca, dank je wel voor je lieve compliment ! Ik heb ongeveer 2 bollen mint gebruikt, en vd rest vd kleuren een “beetje”, maar je kan natuurlijk zelf je kleuren bepalen ! Veel breiplezier, en laat je je shawl straks zien op IG of FB ? X Miriam

    Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Ik ben meer een haakster…. maar ik wil wel even laten weten dat ik het een ontzettend leuk sjaaltje vind
  en de kleurencombinatie is ook erg mooi hoor!

  Groetjes, Shirley :)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gaaf he!

   Reply

 • Avatar

  Liz

  |

  Wat een mooie kleuren! Het garen ziet er ook zo lekker zacht uit.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hij is idd super zacht en toch ook stoer! Ik ga er ook één maken :) Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Sandra

  |

  Wat een leuk sjaaltje. En ook een heerlijk formaat. Misschien toch de breinaalden er weer eens bijpakken. Voor zo’n sjaaltje moet het lukken. En ik heb ook het garen liggen, dus….
  Groetjes Sandra

  Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Wat een leuke verassing! Twee van mijn favo IG damesop een blog!:) Wat is je sjaal super leuk geworden Miriam! Prachtige kleuren! X

  Reply

  • Avatar

   Miriam

   |

   Dank je wel lieve Caroline voor je leuke berichtje ! Sjaaltje is echt super leuk om te maken…en jij kan ook breien dus !! :-))
   Liefs, Mir

   Reply

 • Avatar

  Lia

  |

  Prachtige kleuren! Ik ga h’m zekers breien! En met Claire 2 komt dat echt goed. Vind breien ook heel leuk! Liefs?

  Reply

Laat een reactie achter