Deze tas heb je binnen een mum van tijd gemaakt en hij is super handig nu je in de winkel geen plastic tasjes meer krijgt. Misschien zag je hem al voorbij komen op Craftkitchen vorige week, maar ik wil hem toch ook op mijn eigen blog even delen. Hij is lekker hip en handig in één! En wat ook erg fijn is, als hij af is kun je lekker gaan shoppen :)

Wat heb je nodig:

  • By Claire stof zwart met witte stip
  • Naaimachine
  • Zwart naaigaren
  • Naaigaren in de kleur van de hengels
  • (Imitatie) leren hengels
  • Naald
  • Strijkijzer
  • Leren label met de tekst shoppen (Mez11)

Wat moet je doen om zelf zo’n tas te maken. Knip om te beginnen een stuk uit de stof van 110 cm lang bij 40 cm breed. Vouw het stuk stof dubbel met de goede kant naar binnen op 55 cm en strijk het plat. De vouw is vanaf nu de bodem van de tas. De rest gaan we met de naaimachine doen.

Daarna gaan we de bovenste zoom naaien. Vouw 5 cm van het uiteinde van de stof terug op de foute kant van de stof en speld dit vast. Naai de stof dan zo dicht mogelijk bij de rand vast. Doe dit ook aan de andere kant van de tas. Dan heb je de opening van de tas netjes omgezoomd.

Nu gaan we de zijkanten van de tas dichtnaaien. Dit doe je ook met de foute kant naar buiten. Speld ongeveer 1,5 cm langs de zijkant van de tas af. Naai deze zijkant dicht op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Doe dit ook bij de ander zijkant van de tas.

Nu heb je het meeste werk al gedaan. Keer de tas door de opening zodat de goede kant van de stof aan de buitenkant komt te zitten. Vouw de bovenste zijkantjes van de tas iets schuin naar binnen en strijk de hele tas zo in vorm.

Daarna hoef je enkel nog maar de hengels en het leren label eraan te naaien. Dit doe je gewoon met de hand. Gebruik er wel een scherpe naald voor dan gaat het een stuk makkelijker :) Naai de hengels vast aan de bovenkant van de opening van de tas, op het gedeelte waar de stof dubbel zit (de zoom).

Kijk HIER voor meer stap voor stap foto’s en alle benodigde materialen op een rijtje. Als je tas klaar is, kun je meteen fashionable gaan shoppen!!
En vandaag kan dat goed op de Haak en breidagen in Rijswijk :) Ik sta er vandaag de hele dag (tot 16.00 uur) bij Knotten in de stand en ik zou het natuurlijk super leuk vinden om je daar te ontmoeten, dus mocht je in de buurt zijn, kom gerust even buurten!

Liefs Lisanne

3 reacties op “DIY tas naaien”

  1. Shirley schreef:

    Hartstikke leuk Lisanne!
    Een tas wil ik ook nog graag maken, maar ik heb hier nog eerst een AH-tas die klaar ligt om
    gepimpt te worden, hihi. Kom gewoon tijd te kort met allemaal die leuke ideeën.
    Fijn weekend!

    Liefs Shirley :)

  2. Sarah schreef:

    Oh wauw! Leuke DIY!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving