fbpx


Armbanden breien..!

Hebben jullie ook zo’n zin in zomer!! Ik krijg met de verandering van het seizoen altijd zin in nieuwe accessoires enzo. Niet alleen voor in huis maar ook om te dragen :) En waarom zou je die dan niet zelf maken..? Deze keer maakte ik zelf nieuwe armbanden. En dat kun jij ook heel simpel doen, Ik gebruikte er Zpagetti restjes voor en zo maak je van iets dat je anders misschien weggooit iets heel leuks! Je kunt ze natuurlijk ook van dunner garen maken, dan worden ze minder stoer maar niet minder leuk :) Je maakt deze armbanden door een I-cord te breien. Dit is sowieso een hele handige techniek, want je kunt er natuurlijk nog veel meer mee doen. Denk aan hengels voor een tas of als afwerking van iets, een I-cord kun je vele kanten mee op. Om deze armbanden te maken heb ik 3 steken opgezet, wanneer je een veel dunnere draad gebruik zou ik er 4 of 5 opzetten. HIER zie je in een filmpje hoe je precies een I-cord breidt. Het is echt heel simpel, je keert niet, maar schuift de steken steeds door op de naald. Je hebt dus maar twee naalden nodig en omdat het zo weinig steken zijn gaat het als een speer :) binnen een half uurtje heb je een armband gemaakt. Het resultaat lijkt op een gepunnikte draad, maar dit soort dikke stoere garens krijg je niet door een punnikklosje. Daarom is dit de perfecte oplossing! Ik heb in totaal 18 toeren gebreid en daarna kun je de armband simpelweg dichtknopen met de uiteindes van de draad. Om ze extra leuk te maken heb ik er nog een leren labeltje van Mez11 aan gemaakt. Dat maakt ze helemaal af. Dus binnen een uur heb je ineens twee armbanden gemaakt in DE kleur van 2016 :) en wil je even snel een armband  voor bij je nieuwe outfit, je maakt hem simpelweg zelf! Zo ik ga naar mijn werk met mijn nieuwe armbanden om en wens je een hele fijne donderdag!! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (8)

 • Avatar

  Shirley

  |

  Leuk Lisanne!
  En dat labeltje maakt het helemaal af.
  Restjes spaghetti heb ik nog wel liggen ;)

  Liefs, Shirley :)

  Reply

 • Avatar

  joyce

  |

  helemaal leuk!! Xx

  Reply

 • Avatar

  Lianne

  |

  Leuk!! Leuk!! Ik heb idd nog wat restjes liggen :)

  Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Echt heel leuk, Lisanne. Ik maakte ze voor de Fair en Open Huis, alleen dan gehaakt, breien is niet zo mijn ding. Als ik de jouwe zie, krijg ik weer zin om ze te maken, bedankt voor je inspiratie!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

 • Avatar

  Dorine

  |

  Vind ze echt heel leuk! Heb even een vraagje wat voor breinaald gebruikte jij hier?
  Vergeef me ben niet zo bedreven, dus kon het van de foto’s niet zien;-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Dorine, bij Zpagetti staat nr 10 mm aangegeven. Die heb ik ook gebruikt voor de armbanden. Maar het is wel afhankelijk van welk garen je gaat gebruiken :) Veel breiplezier! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Jolanda

  |

  Hoi Lisanne,
  Nog een vraagje over de breinaalden.
  Zijn dit de rond breinaalden van Lana Grossa?

  Liefs Jolanda

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi, ik heb geen idee hihi Volgens mijn zijn ze niet van Lana Grossa, ik heb ze bij Echtstudio gekocht. Daar kun je ze vinden. Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter