Afgelopen zaterdag heb ik zelf een x een workshop gevolgd. Dat vind ik ook heerlijk, dat ik gewoon lekker mag luisteren naar iemand anders hihi. We gingen een vacht vilten :) een schapenvacht…

Het begon al meteen goed, toen we aankwamen kregen we meteen een lekker kopje thee met iets lekkers en konden we een heleboel prachtige viltwerken bewonderen.

Daarna mochten we allemaal een vacht uitkiezen naar kleur. Ik koos een lichtgrijs beige vacht uit om te gaan vilten. Hier was hij nog niet schoon en is de vorm ook niet helemaal je van het. Even voor de duidelijkheid. Dit is de wol/vacht die is geschoren van een schaapje en daar maak je met behulp van lontwol een vacht van. Dit schaap loopt gewoon nog heerlijk in de wei te dartelen ;-)

Maar na het nodige rol, gooi en smijt werk. En natuurlijk heel veel sop en water kwam dat helemaal goed. We zijn de hele dag buiten bezig geweest en hebben echt genoten van het kletsen en de frisse lucht. Dat doet een mens echt goed! Hierboven zie je mijn vriendin N. met haar vacht smijten hihi. Daardoor krimpt de vacht en krijgt hij een mooie vorm.

En hier zie je haar de vacht masseren hihi, we hebben echt zo’n lol gehad met elkaar! We hebben ons lekker warm aangekleed want helaas was het weer nog niet zo goed als voorspeld. maar doordat het best een intensieve workshop is hebben we het niet koud gehad. Het is geen zit en kijk om je heen workshop maar meer één waarbij je ook je spieren nog traint :)

Kijk mij aandachtig bezig zijn met het klaarmaken van de vacht. Het was echt een heerlijk werkje om lekker je hoofd mee leeg te maken. Echt zo leuk om weer op een andere manier met wol bezig te zijn, de mogelijkheden met vilten zijn echt oneindig! Maar daar heb ik wel echt een lerares bij nodig! Het verhaal gaat dat heel heel vroeger een boer de afgeschoren wol in zijn klompen deed omdat hij koude voeten had. Door de wrijving en het zweet (bah) is die vacht toen gaan vilten tot een hoesje en zo is het vilten ontdekt. Of het echt waar is weer ik niet, maar het klinkt wel leuk en logisch :)

En hier zie je ons helemaal trots met onze zelfgemaakte vachten! Ze zijn op de foto nog kletsnat en ongekamd maar wel al helemaal gaaf! En hij ligt nu heel mooi te pronken :) We volgden de workshop bij Wereld van Wol in Gouda, zie hier de Facebook pagina. Je kunt er nog vele andere viltworkshops volgen en het is echt een aanrader! Een heerlijke plek en een hele leuke workshopleidster. Dus mocht je ook je eigen vacht willen vilten, weet je nu waar je moet zijn…

Fijne donderdag!

X Lisanne

4 reacties op “Workshop vacht vilten..!!”

  1. Jeanette Renting schreef:

    Prachtig! Hier ligt in de schuur al een vacht klaar, die ga ik vilten samen met een groep vriendinnen. Ben benieuwd naar je eindresultaat. Maar dat laat je vast nog wel zien.

    • Lisanne Multem schreef:

      Gaaf!! Het was zo leuk om te doen :) Ik hoop het wel, maar moet even tijd vinden om hem netjes te fotograferen hihi.

  2. Linda schreef:

    Mooi zeg die vachten! Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat je dat zelf zo kon maken.. Ziet er wel leuk uit om te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving