fbpx


Flower Monday..!

Zoals ik vorige week al vertelde had ik laatst een hele toffe foto shoot bij een bloemist. Bij Leaf bloemen om precies te zijn, daar heb ik samen met Renée de eigenaresse de trends op het gebied van bloemen gefotografeerd en dat was me leuk! Vandaag een bericht over de eerste bos die meteen ook een van mijn favorieten is. Namelijk hyacinten, het zijn werkelijk prachtige bloemen om te zien die ook nog geur afgeven, over die geur zijn trouwens de meningen verdeeld hihi. Dus je moet zelf wel even uittesten of je het wat vindt. Maar het idee is dat je een hele bos van dezelfde bloemen in een rechte glazen vaas zet. Je knipt alle bloemen op gelijke hoogte af, daardoor is het een compacte bos en dit zorgt er ook voor dat je niet mega veel bloemen nodig hebt om het een volle bos te laten zijn. Het leukste is om bij de vaas nog wat andere accessoires te groeperen, dit mogen allerlei verschillende dingen zijn. Doordat je ze groepeert vormt het al snel een eenheid. Wij kozen voor pauwenveren omdat de keur daarvan mooi aansluit bij de kleur van de hyacinten :) Want blauw is natuurlijk mijn favorieten kleur bloemen, maar ook witten bloemen vind ik te gek! De andere accessoires verkoopt Renée ook allemaal in de winkel, als je unieke accessoires wilt moet je er echt eens gaan kijken :) Het is een mega hippe winkel waar de medewerkers met leren schorten aanlopen en de bloemen allemaal tegen de muur opgestapeld staan. Je kijkt je ogen uit als je er rond loopt.  Er zijn ook cactussen, kaarsen, berken stammen en ga zo maar door… Hier zie je goed hoe de verschillende items bij elkaar passen, de stekelige cactus is heel wat anders dan de sierlijke bloemen en de extravagante pauwenveren zijn echte blikvangers. Maar toch past alles heel goed bij elkaar! Het blauw van de hyacinten komt weer terug in de poster die simpelweg met washitape is bevestigd, het hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn om je eigen hoekje te stylen. Vaak heb je de spullen al in huis. Ondanks dat de bloemen allemaal dezelfde lengte hebben wordt het toch een speelse bos. Wanneer je ze allemaal tegelijk loslaat in de vaas zoeken ze hun eigen weg. Uiteraard kun je dit ook met tulpen, narcissen of ranonkels doen :) Nog wat handige weetjes over hyacint: het zijn hele sterke bloemen en ze staan gemiddeld één tot twee weken met goede verzorging. Ze kunnen niet zomaar samen met andere bloemen tenzij dat ook bol bloemen zijn, dat komt door het slijm dat ze loslaten in het water, overigens heb je hier wel neutraliserende bloemverzorging voor.

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met deze bloemen trends, ik ben zelf in ieder geval heel erg geïnspireerd door Renée. Bloemen maken van je huis je thuis en het is zo leuk om steeds te wisselen. Volgende week maandag weer een nieuwe bos hier op mijn blog!

Fijne dag!
X Lisanne

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (7)

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja he, bloemen doen zoveel in huis! Word je meteen vrolijk van :)

   Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Hoi Lisanne,

  Wat leuk zeg! Ik heb pas witte hyacinten in huis gehad, maar kon de geur niet verdragen, hihi.
  Mijn schoonmoeder vertelde toen dat paarse hyacinten niet zo’n sterke geur hebben en dat moet ik nog uitproberen. Momenteel heb ik pioenrozen staan… mijn grote favoriet :))
  Mooie foto’s in ieder geval en ik ben benieuwd naar de volgende bos.

  Liefs, Shirley :)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hahaha ik heb het vaker gehoord en vind het zelf ook vrij sterk :) Ben benieuwd wat jij van de paarse vind haha

   Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Wat een gezellige blog, Lisanne. Ik ben dol op bloemen. Hyacinten vind ik erg mooi, de geur ook, maar dat kan idd verschillen per persoon.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja ze zijn zo prachtig he!!

   Reply

 • Flower Monday (part 2)..! - draad en praat...

  |

  […] tijd voor een nieuwe bos bloemen :) deze x een kleurrijke en wilde bos! Weer heel iets anders dan vorige week, toen was het een strakkere bos met één soort bloemen. Maar nu bestaat de bos uit vele […]

  Reply

Laat een reactie achter