fbpx


Granny square deken..!

Soms heb ik gewoon zin in een heel simpel haakproject…niet denken maar haken en dan het liefst terwijl ik tegelijkertijd naar mijn favoriete Netflix series kijk :) Gewoon optimaal ontspannen dus… Dan maak ik iets waarvan ik het patroon kan dromen en ik dus zonder te kijken kan haken. Deze deken is daar ook een voorbeeld van, het is eigenlijk gewoon een hele grote granny square in mijn favoriete kleur groen, Smaragdgroen om precies te zijn. Ik heb net zolang gehaakt aan dit vierkant totdat ik het groot genoeg vond voor een leuke deken! Iedere toer is hetzelfde dus het is echt heerlijk om achter elkaar door te gaan. En als je toch liever afwisselt pak je er toch gewoon een wat ingewikkelder project bij :) Eenmaal groot genoeg haakte ik er nog een gouden randje omheen om de deken net wat meer uitstraling te geven. Dat randje zorgt ervoor dat het echt een draad en praat… deken is. Simpel, maar toch mooi en met een gouden randje ;) Wil jij ook zo’n deken haken, maar weet je nog niet hoe je een granny square haakt? Kijk dan HIER even naar het haakschema. Hebben jullie ook wel eens behoefte aan zo’n simpel haak maar door project? En kijken jullie ook graag tegelijk naar een serie? En zo ja, welke serie kijk je graag? Ik ben erg benieuwd :)   Geniet van je weekend! Ik ga op weg naar een vriendinnenclub om een workshop te geven. Dat wordt vast lachen… X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (33)

 • Avatar

  Jeanette Renting

  |

  De afwisseling maakt en houdt het juist leuk. Tv-kijken doe ik niet zo vaak tegelijkertijd. Waarom niet, weet ik eigenlijk niet.
  Veel plezier bij de workshop. Fijn weekend!

  Reply

 • Avatar

  Haak en Pen

  |

  Wat een prachtige kleur groen en leuk met dat gouden randje, maakt het helemaal af.
  Mag ik vragen welke wol je hebt gebruikt?
  Fijn weekend
  Manon

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Manon, zo erg maar ik weet het niet precies meer. Het is in ieder geval Lana Grossa garen en dan een mix van katoen en polyester dacht ik. Maar de exacte naam weet ik niet meer SORRY!

   Reply

 • Avatar

  Christine

  |

  Ja, ik heb altijd graag een simpel project op de naald naast een wat ingewikkelder project. Inderdaad heerlijk om soms bezig te zijn en niet na te hoeven denken. Je deken is prachtig! Heel mooie kleur heb je gekozen.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja heerlijk he, de afwisseling is zo heerlijk!

   Reply

 • Avatar

  Carolien

  |

  Het is een echt Draad en Praat dekentje geworden. :-) Heerlijk makkelijk en toch super mooi en nog een leuk extraatje. :-)
  Ik heb altijd een heerlijk makkelijk projectje voor op de breiclub. Babbelen en ingewikkeld gaat voor mij niet samen. ;-)

  Groetjes
  Carolien

  P.S. Ik heb juist op de markt super mooie pioenen gekocht en heb nu dus een heerlijk boeketje staan. :-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja dat is altijd een dingetje die brei en haakclubjes hahaha. Ik zit dan altijd alleen maar te kletsen hihihi. Oeh pioenen zijn zoooooo MOOI!!! Vandaag alweer het laatste bloemen idee op mijn blog :) Fijne dag, liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Emily

  |

  Hey Lisanne,

  Wat een ontzettend mooie kleur van je granny square deken. Ik begrijp wat je bedoeld. Ik heb vaak ook een simpel project voor bij de tv of als ik bij mijn opa en oma op bezoek ben, gewoon om lekker te kunnen haken. Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja heerlijk is dat, zo’n simpel project dat je ook nog gewoon kunt kletsen erbij hihi. Groetjes lisanne

   Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Mooie deken en goede steek! Heerlijk..op ‘t moment moet ik mijn hoofd er even bijhouden met haken. ‘K Ben een tas aan ‘t maken, goed opletten! ;) Zelf vind ik het zeker fijn haken en film kijken tegelijk! Vooral uit mijn werk..ff tot mezelf komen. :) Succes met de workshop!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja heerlijk, de ultieme ontspanning. Hoewel ik nu met dit mooie weer ook graag een boek lees in de tuin :)

   Reply

 • Avatar

  catinca

  |

  Ik haal graag een omslagdoek, met het patroon uit het boek kant haken: dromerige sjaal. Heerlijk patroon, heb er pas 5 gehaakt.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Zo he 5 dat is veel hahaha, leuk zeg! Dat kan ik dan helaas weer niet, steeds hetzelfde haken. Ik moet iedere x iets anders maken. Grappig he!

   Reply

 • Avatar

  juffrouw truus

  |

  Ik ben met zo’n zelfde vierkant bezig, maar dan in het wit. Het wordt een royaal kussen of als ik zin heb een deken. Echt televisiewerk.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Oeh wit is ook heerlijk!! Ik ben benieuwd, wordt vast prachtig!! Liefs Lisanne

   Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Thanks!!

   Reply

 • Avatar

  Sigrid

  |

  Wat toevallig, ik maakte enkele weken geleden een groene sjaal met gouden randje.
  Ik kan dus beamen dat het een goede combinatie is ;-) hihi.
  En granny’s blijven altijd leuk om te haken!
  Fijne zondag nog,
  Sigrid

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja heerlijke combi he :) Ik hou ervan hihi

   Reply

 • Avatar

  Mirte

  |

  Hoi Lisanne! wat een mooie kleur je deken :)
  Ik ben ook nog wel benieuwd welke serie jij kijkt op Netflix… Outlander al gezien?

  Je boek is geweldig (vol inspiratie!) en hier al helemaal uitverkocht bij onze boekwinkel,

  Groet Mirte

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Mirte, Oeh Outlander heb ik nog niet gezien. ben nu meteen benieuwd :) Ja zo leuk he, de hele eerste druk was met anderhalve week uitverkocht, dus nu is de tweede onderweg :) Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Martje

  |

  Hoi Lisanne, een heel mooie deken! Zo’n randje maakt het echt af. Ik ben benieuwd hoe lang je over zo’n deken doet..

  En als je t hebt over series, wil ik je – net als Mirte- tippen op Outlander!

  Groetjes, Martje

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Oeh die heb ik nog niet gezien!! Super blij met deze tip, dat wordt mijn volgende serie. Thanks!

   Reply

 • Avatar

  Jetteke75

  |

  Prachtig vind ik hem Lisanne! en helemaal een gave kleur! ik houd ook erg van simpele projecten, tussen door of erbij. Handig om mee te nemen naar wachtkamers en in trein en auto, omdat je niet telkens van kleur hoeft te wisselen. Mijn laatste serie is helaas af.. Drop Dead Diva, heel grappig. Getipt door een vriendin om deze te kijken. Erg leuk. Nu ben ik nog op zoek naar een opvolger, jij nog tips? Gisteren heel klein stukje van Call the Midwife gezien. Misschien dat dat hem wordt..groetjes!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Jetteke, heerlijk he zo’n project dat je zo oppakt en meeneemt. Ik geniet daar ook zo van. Oh Drop dead diva is zo leuk!! Hier ook helemaal gezien idd. Ik heb net het eerste seizoen van iets met Jane the virgin ofzo gekeken, ook erg leuk! Echt lachen. Ik heb the midwife geprobeerd maar kon mijn aandacht er niet bij houden. De serie over het warenhuis Selfridge vond ik wel helemaal gaaf :) Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  heidi

  |

  Heerlijk zon tussendoor projectje zonder denken:) ik ben met een tas bezig alleen maar vasten in het rond in het fijne byclaire2 garen. Voor de stevigheid haak ik me wel over een draad heen waardoor de snelheid er een beetje af is maar goed mag de pret niet drukken! Fijne nieuwe werkweek!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Oeh maar van die draad ga je straks wel plezier hebben idd, dan zakt hij niet uit :) Geniet van je project!

   Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Super leuk zo met dat gouden randje! Ik vind zo een project heerlijk in combinatie met Netflix!! <3 Niet teveel hoeven nadenken en lekker meters maken terwijl ik kan genieten van: Pretty Little Liars (de 16-jarige in mij is nog very much alive and kicking.) Elementary, Modern Family, Grace & Frankie, House of Cards, Narco's, The Americans, Orphan Black, White Collar, The Mentalist, Orange is the new Black, Rita en Mad Men! :D Kun je zo even vooruit? :D Als jij nog suggesties hebt die ik niet ken hoor ik het heeeel graag! ;) Liefs, Caroline

  Reply

 • Avatar

  Daphne | Haak & Maak

  |

  Eenvoud siert. Mooi hoor! Haken bij tv is idd heerlijk, vooral als manlief voetbal kijkt, dan lijkt het net of ik meekijk, hihi. Bij Wie is de mol kan ik echt niet haken, dan mis ik te veel.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hahaha eens, wie is de mol moet je echt elke seconde nauwkeurig volgen hihihi

   Reply

 • Avatar

  Christa

  |

  Hoi,ik volg nog maar net je blog,erg leuk!Ik heb ook altijd verschillende projecten.Van pittige amigurumi’s,waarbij ik alleen ben en geen muziek of tv aan wil,tot babydekentjes van granny squares of stripes tijdens het tv kijken.Ik kijk altijd tv in bed,zittend en hakend..De James Bondfilms van de afgelopen weken vond ik daar heerlijk voor.Wel leuk maar niet té,dat ik elke seconde wil zien..
  Of een lekkere engelse detective..Prachtig dat smaragdgroen,die onthou ik zeker.En je boek staat op mijn verlanglijstje.Ik vind de omslag al zo mooi;mijn favoriete hobby in mijn favoriete kleuren..

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Haha wat leuk om te horen en een film is soms ook heerlijk idd, tenzij hij te spannend is! je gaat blij worden van mijn boek, zeker als we dezelfde favorieten kleuren hebben :) Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Nicolette

  |

  Wat een simpele maar prachtige deken! Ik haak heel erg graag onder de serie Call the Midwife. Daar past het haken heerlijk bij.

  Reply

Laat een reactie achter