fbpx


Papieren kussen haken..!

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik een nieuw garen..! Het viel me meteen op omdat het niet is wat je verwacht. Het ziet er stug uit en voelt hard aan, maar dat kan ook niet anders want het is 100% papier :) Het is echt een zomers garen en dat maakte me meteen blij… En dat is nou juist zo leuk aan dit garen, want ik hou ervan om nieuwe garens uit te testen en ook deze keer kon ik het niet laten om het garen in mijn winkelmandje te doen! Eenmaal thuis aangekomen dacht ik, ik ga er eerst een paar weken naar kijken, gewoon kijken wat voor ideeën er in me opkomen… En toen het lekker weer werd buiten, dacht ik, dit is het ideale garen om mee te haken als het warm is. Het blijft namelijk lekker cool en is gemakkelijk in vorm te krijgen. Ik wist toen ook meteen wat het moest worden :) een stoer kussen dat ik zowel buiten als binnen kan gebruiken. Ik gebruikte twee verschillende kleuren voor het kussen, ja ik weet het, heel voorspelbaar is het kussen lichtblauw met mintgroen geworden hihi. Het staat meteen stoer door het stugge garen en het leren label maakt het helemaal af! Ik ben er blij met het resultaat en bij de brocante romantische stoel staat het beeldig. Dat komt natuurlijk door het contrast, ik hou heel erg van contrasten bij elkaar brengen. Zo wordt elk materiaal extra goed onder de aandacht gebracht. In je interieur kun je hier heel leuk mee spelen. Breng bijvoorbeeld metaal of hout samen met gehaakte of gebreide accessoires en je zal zien hoe mooi de combi is :) Ik heb nog een vraagje, stel jij zou dit garen ook in huis hebben, wat zou jij er van maken? Ik ben namelijk al aan mijn tweede project bezig en reuze nieuwsgierig naar jullie ideeën! Happy zaterdag en tot snel, Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (14)

 • Avatar

  Caroline

  |

  Leuk!!!
  Gezellig weekend toegewenst.

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dankjewel! Jij ook een heel fijn weekend, liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Echt heel gaaf! Ik heb het ook in mijn handen gehad, toch niet gedaan omdat de verkoopster zei dat als het garen nat wordt alles verkleurd, is dat ook echt zo? (Omdat het papier is, zei ze!) Ik vind jou kussen geweldig, echt in jouw kleuren, een Lisanne-kussen! :) Ik wilde er toen een tas mee maken, maar als ik jou kussen zie vind ik dat ook echt geweldig leuk!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Verie, water is idd niet goed voor papier dus dat is zeker niet aan te raden. Maar je kunt er verder gewoon prima mee haken :) Liefs Lisanne

   Reply

  • Avatar

   Arja

   |

   Volgens rico design is het wel degelijk bestand tegen water, misschien niet door en door maar je kan het natmaken om je werk platter te krijgen en het is geschikt voor buiten is mij verteld.

   Reply

   • Avatar

    Lisanne Multem

    |

    Hahahaha nou als het nat is scheurt het echt, dus ik durf dat niet aan :) Met dit soort buien zou ik het zeker niet buiten zetten. In de badkamer kan vast wel alleen als het echt nat wordt blijft het iet goed bij mij en scheurt het makkelijk. Vind het juist zo’n mooi effect zo mooi als het droog en stevig is. Groetjes Lisanne

    Reply

 • Avatar

  christa scheringa

  |

  ziet er leuk uit je kussen, zou er misschien onderzetters van maken, of iets om een fles
  een dromenvanger,misschien had ik wel garen te kort haha
  fijne zondag:D

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hhahaha ja leuk! Je kan er best veel mee he! Ik vond het ook zo leuk om ermee aan de slag te gaan. Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Christa

  |

  Ik wilde een mandje voor de badkamer voorstellen,maar dat is dan weer niet zo handig als het niet nat mag worden..Mandje voor iets anders dan?(garen?)
  Leuk kussen trouwens,ook mijn favoriete kleuren.

  Reply

 • Avatar

  Madam Elisa

  |

  Oh ik vind die kleuren wel heel erg mooi :)

  Reply

 • Papieren mand haken..! - draad en praat...

  |

  […] Vorige week schreef ik al over het papieren garen dat ik wilde testen :) Als eerst maakte ik er een kussen van, maar ook een stoere mand mocht natuurlijk niet ontbreken! Het garen is er uitstekend geschikt voor omdat het lekker stug en stevig is, het blijft dus ook heel mooi staan. Voor een mand is dat perfect! Ik haakte hem in de mintgroene kleur en gebruikte mijn eigen patroon van de woonmand. Het staat zo vrolijk in deze kleur vind ik, maarja dat komt natuurlijk omdat ik gewoon verslaafd ben aan deze kleuren hihi. Overigens moet je het niet nat laten worden (als je er bijv. bloemen in doet) want dan gaat het meteen kapot. Ik gebruikte haaknaald 9 mm en het patroon van de mand kun je HIER in mijn shop kopen. Haakte jullie al iets met het Rico papieren garen? Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie bevindingen :) Ik vond het een erg leuk materiaal om mee te experimenteren. Ik wens je een hele fijne donderdag! X Lisanne […]

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Toevallig zeg, ik heb een krukje omgehaakt, die was oranje en nu dus multi color roze met mintgroen in het midden binnenkort de poten ook mintgroen en dan is die helemaal af.Verders heb ik een lage mand gehaakt: grijs van binnen en opgewerkt met blauw.Een placemat gehaakt met multi color lichtgrijs/groen/rose/blauw.Maar nu komt het: ik wil mijn tuintafel rond met een glazenplaat omhaken: begonnen met placemat uitleg, en nu moet dus richting de 1 meter 40 worden, moeilijk want er zitten al wat hobbels pfffttt dit gaat een heel project worden mits ik niet afhaak :-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Oh gaaf, ben heel benieuwd naar je tafel!! Wel volhouden hoor hahahah Groetjes Lisanne

   Reply

   • Avatar

    Arja

    |

    Gaat goed met hulp van de haakjuf hihi, ik zal het eind resultaat laten zien, zit nu op ruim 60cm doorsnee.

    Reply

Laat een reactie achter