fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier

Oh er is toch weer iets schattigs van mijn haaknaald gerold :) Misschien zag je het vorige week al wel bij Craft Kitchen want daar maakte ik dit project voor, maar uiteraard deel ik het hier ook want het is te ZOET geworden!

Het is een hazenkussen, afgeleid van mijn bosdier Roos de haas, ik dacht hoe cool zou het zijn om ook een kussen van haar te hebben. Het staat zo leuk in de kinderkamer en kids kunnen er ook nog lekker mee knuffelen. Het is lekker simpel te maken en met het heerlijke DMC natura XL garen wordt het fantastisch mooi! Wat heb je nodig:

 • 4,5 bollen creme
 • 1 bol wit
 • restje zwart en een restje roze
 • haaknaald 6 mm
 • stopnaald
 • schaar
 • Ronde kussen vulling van 40 cm doorsnee
 • Eventueel een pompon maker en ander een stukje karton

FullSizeRender (13)
Je maakt het kussen met een voor en een achterpand :) en als je je afvroeg waar die pompon maker voor nodig was, het kussen heeft aan de achterkant nog een heel schattig staartje hihi.

Haak het voor en het achterpand rond volgens onderstaand patroon. Zet om te beginnen met crème een magische ring op met daarin 6 vasten.Toer 1: Haak 2 vasten in elke vaste (12).

Toer 2: Haak 2 vasten in elke 2e vaste (18).

Toer 3: Haak 2 vasten in elke 3e vaste (24).

Toer 4: Haak 2 vasten in elke 4e vaste (30).

Toer 5: Haak 2 vasten in elke 5e vaste (36).

Toer 6: Haak 2 vasten in elke 6e vaste (42).

Toer 7: Haak 2 vasten in elke 7e vaste (48).

Toer 8: Haak 2 vasten in elke 8e vaste (54).

Toer 9: Haak 2 vasten in elke 9e vaste (60).

Toer 10: Haak 2 vasten in elke 10e vaste (66).

Toer 11: Haak 2 vasten in elke 11e vaste (72).

Toer 12: Haak 2 vasten in elke 12e vaste (78).

Toer 13: Haak 2 vasten in elke 13e vaste (84).

Toer 14: Haak 2 vasten in elke 14e vaste (90).

Toer 15: Haak 2 vasten in elke 15e vaste (96).

Toer 16: Haak 2 vasten in elke 16e vaste (102).

Toer 17: Haak 2 vasten in elke 17e vaste (108).

Toer 18: Haak 2 vasten in elke 18e vaste (114).

Toer 19: Haak 2 vasten in elke 19e vaste (120).

Toer 20: Haak 2 vasten in elke 20e vaste (126).

Toer 21: Haak 2 vasten in elke 21e vaste (132).

Toer 22 en 23: Haak in elke vaste 1 vaste (132).Maak zo’n zelfde achterpand zodat we ze straks aan elkaar kunnen haken en naaien. Voordat je de panden aan elkaar zet ga je eerst op het voorpand het neusje en het gezichtje borduren (zie de laatste foto om een goed beeld te krijgen van het snoetje. Je doet dit met een restje zwart en roze. gebruik hiervoor een grote stopnaald. Je kunt jouw kussen natuurlijk ook een heel ander snoetje geven. Het is erg leuk om de kussens zo een verschillende uitstraling te geven. Aan het achterpand ga je een staartje maken. Doe dit met de overgebleven witte katoen en maak de pompon lekker groot en aanwezig. Ik heb een kartonnetje gebruikt omdat het garen erg dik is, maar er zijn ook super grote speciale pompon makers verkrijgbaar. Naai het staartje onderop in het midden van het achterpand vast.Nu ga je de panden aan elkaar vast maken. Leg ze op elkaar met de goede kant naar binnen en haak ze aan elkaar d.m.v. een rand vasten te haken door beide delen. Laat ongeveer 20 cm open. Keer dan het kussen met de goede kant naar buiten en stop de ronde vulling in het kussen. Naai de overige 20 cm dicht met de overige draad en een stopnaald. Zo zie je geen naad en zit het kussen mooi en strak in elkaar!

Voor de oren haak je tweemaal onderstaand patroon in het wit en tweemaal in het crème: Zet 21 lossen op.

Toer 1: Haak in de volgende 19 lossen (begin in de tweede losse vanaf de haaknaald) 1 vaste, je haakt vanaf nu rondom de lossen ketting, dus je gaat de bocht om en haakt verder op de andere kant van de lossen ketting. In de 20e losse haak je 3 vasten, ga verder aan de andere kant en haak wederom in de volgende 19 lossen 1 vaste, haak in de 20e (het begin zeg maar) losse 3 vasten.Toer 2: Haak in de volgende 21 steken 1 vaste, ga weer met de bocht mee en haak in de 22e steek 3 vasten, ga verder aan de andere kant en haak wederom in de volgende 21 steken 1 vaste, haak ook nu in de 22e steek 3 vasten.Toer 3: Haak in de volgende 23 steken 1 vaste, ga weer met de bocht mee en haak in de 24e steek 3 vasten, ga verder aan de andere kant en haak wederom in de volgende 23 steken 1 hst, haak in de 24e steek 3 vasten.

Toer 4: Haak in de volgende 25 steken 1 vaste, ga weer met de bocht mee en haak in de 26e steek 3 vasten, ga verder aan de andere kant en haak wederom in de volgende 25 steken 1 vaste, haak in de 26e steek 3 stokjes.Toer 5: Haak in de volgende 27 steken 1 vaste, ga weer met de bocht mee en haak in de 28e steek 3 vasten, ga verder aan de andere kant en haak wederom in de volgende 27 steken 1 vaste, haak in de 28e steek 3 stokjes.Zorg dat je in totaal twee crèmekleurige en twee witte oren hebt gehaakt. Als je alle 4 de delen hebt gehaakt gaan we de oren in elkaar haken. Leg het witte gedeelte in het crèmekleurige gedeelte en haak deze aan elkaar door zowel in de witte als de crèmekleurige  steek een vaste te haken. Dus rondom door beide delen van het oor, langs de hele rand vasten te haken. Doe dit met crèmekleurig katoen. Bevestig beide oren bovenop aan de zijkant van het kussen met een tussenruimte van 14 steken.

Je kussen is klaar!! En het is me toch schattig geworden, ik wens je er heel veel plezier mee. Owja en wil je meteen nog wat andere projecten voor de kinderkamer haken, het stoere witte vloerkleed hierboven op de foto’s staat in mijn boek: Haak je happy-de kinderkamer. Daar vind je ook het patroon van knuffel, Roos de haas het bosdier en ze zijn zo leuk bij elkaar :)


Ik heb vanaf volgende lekker vakantie!! En ik kan niet wachten tot ik kan genieten van de rust en hopelijk de zon :) Ik ga lekker veel haken en heel veel lezen en natuurlijk ook nieuwe steden bezoeken! Daarom ben ik de komende weken afwezig hier op mijn blog, natuurlijk laat ik af en toe op Facebook en Instagram weten wat ik aan het doen ben. 1 augustus ben ik hier weer terug met nieuwe projecten en andere nieuwtjes, voor de lezers die zelf ook lekker op vakantie gaat de komende weken..GENIET ERVAN!! en ik wens je een hele fijne dag!

Tot snel, liefs Lisanne

8 reacties op “Hazenkussen haken en vakantie..!!”

 1. mie schreef:

  Ohhh! Schattig!

 2. Christine schreef:

  Oh, wat lief! Echt te gek, zo’n kussen.

 3. Shirley schreef:

  Hoi Lisanne,

  Geniet lekker van je vakantie!
  Ik moet nu nog 5 weken werken en dan heb ik ook eindelijk vakantie.

  Tot gauw! Liefs, Shirley :)

 4. Jeanette Renting schreef:

  Hele fijne vakantie gewenst!
  Met mooi weer en veel haakplezier.

 5. Ankie schreef:

  Hij is echt heel leuk. Alleen Joanna (2 jr) staat naast me en die ziet er een hondje in :-( . Leuk dat je het patroon er ook bij zette. Groetjes, Ankie

 6. Oooh, wat ie toch leuk!
  Ik wens je een hele fijne vakantie, geniet er lekker van. Ik moet nog een aantal weken wachten, maar ik kijk ernaar uit. X

 7. Sofie schreef:

  Wat een dotje, echt leuk, ik ben helemaal Happy, bij het zien van al dat leuks, ook je nieuwe boek! Proficiat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving