Hebben jullie het al gezien..? Er zijn nieuwe kleuren By Claire nr 1. katoen te krijgen :) Dat is toch leuk nieuws hè! Het zijn in totaal 6 nieuwe mooie kleuren, waaronder een paarse tint, een koraal tint, een felle gele kleur en een prachtige olijfkleurige bol.

De andere twee nieuwe kleuren, Petrol en Curry (okergeel) moest ik natuurlijk meteen gebruiken voor mijn nieuwe project! Ik was meteen weg van de combinatie en dacht die kan ik mooi combineren met de By Claire Sparkle in de donker gouden tint. Wie mij kent weet dat ik dol ben op goud, dus die kans liet ik me niet voorbij gaan :)

Ik haakte een vrolijke bloemen square die voor vele projecten gebruikt worden. Denk aan dekens, etuis, sjaals, maar natuurlijk ook voor een kussen en daar begon ik dan ook mee. Door het hartje van het Sparkle garen te haken (maar wel in een zelfde kleur als de bloem) geef je het een subtiel glitter effect dat niet te schreeuwerig wordt. Hieronder zie je het schema van hoe je een bloemen square haakt.

 

Voor een 50 x 50 kussen, waarvan je slechts 1 kant bedekt met de ronde squares, heb je in totaal 16 squares nodig en daarvoor gebruikte ik in totaal 2 bollen Petrol, 2 bollen Curry en 1 bol Sparkle donkergoud. Mocht je liever voor en achterkant bedekken heb je het dubbele aantal squares nodig. Ik heb haaknaald 3,5 mm gebruikt.

Toer 1: Begin met het Sparkle garen en zet 5 lossen op, maak deze met 1 halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak in die ring, 15 vasten in ring.

Toer 3: Ga nu over op by Claire nr 1. in de kleur Curry, hecht aan met 1 vaste in een willekeurige vaste van de vorige toer, haak dan 3 lossen en sla 2 vaste over en haak 1 vaste in de derde vaste van de vorige toer,* haak wederom 3 lossen, sla 2 steken over en haak 1 vaste in de derde steek*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot einde van de toer.

Toer 4: Haak nu in elk lossenboogje van de vorige toer als volgt: haak 1 half stokje, 1 stokje, 2 dubbele stokjes, 1 stokje en als laatst nog 1 half stokje. Herhaal dit tot je de gehele toer rond bent.

Toer 5: Ga nu over op by Claire nr 1. in de kleur Petrol, hecht aan met een vaste tussen twee dubbele stokjes van de vorige toer, haak 8 lossen, haak weer een vaste tussen de volgende twee dubbele stokjes van de vorige toer. Herhaal dit tot je de gehele toer rond bent, je maakt dus weer nieuwe lossenboogjes.

Toer 6: Haak nu om ieder lossenboogje 10 stokjes. Dan ben je alweer bij de laatste toer aangekomen :)

Toer 7: Haak deze laatste toer steeds 1 vaste tussen de groepjes van 10 stokjes in en haak boven ieder stokje van de vorige toer 1 stokje (totaal wederom 10 per groepje). Je ronde square is af! Hecht af en werk de draadjes weg. Als je genoeg squares hebt gehaakt kun je er een kussen hoes van gaan maken. Knoop alle squares in de gewenste positie aan elkaar. Voor een 50 x 50 kussen is dat steeds 4 squares naast elkaar en totaal 4 rijen hoog. Als je alles aan elkaar hebt geknoopt kun je de hoes op het kussen vastnaaien. Dit heb ik met rijggaren gedaan in de kleur van het kussen zelf, zo wordt het zo onzichtbaar mogelijk.

Heel veel plezier met je nieuwe kussen!! Liefs Lisanne

2 reacties op “Rozetten kussen..!”

  1. Ine schreef:

    Heb van de week je boek via Bol binnen gekregen.
    Super leuk, mooie patronen, veel voorbeelden, ben er helemaal blij mee.
    En meteen begonnen met het ster kussen. Top.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving