19 september 2016

DIY: Cactus onderzetters..!

Niet zo lang geleden kocht ik een nieuw boek, ik heb echt een sucker voor mooie interieur boeken en kon dit boek ook weer niet weerstaan. Ik heb het over het boek Botanical Style van Selina Lake (al haar boeken zijn prachtig trouwens).  Dit boek gaat over hoe je planten kunt gebruiken in je interieur, op de meest mooie manieren zijn ze gebruikt voor styling en vervolgens gefotografeerd. Het is echt een aanrader voor als je nog niet weet hoe je planten in je interieur wilt gebruiken, maar daarnaast is het alleen voor de foto’s al een prachtig koffietafel boek :) Je kunt het boek HIER met korting kopen.

Door dit boek kreeg ik inspiratie om met mijn groene vilt aan de slag te gaan. Ik had nog heel dik groen vilt liggen en wist niet wat ik ermee zou maken totdat ik dacht! Ik maak een stel cactus onderzetters, ja zo kan dat gaan :) Ineens zie ik het voor me en kan ik aan de slag. Het is heel simpel om deze onderzetters te maken. Je tekent op het vilt een cactus vorm uit die je leuk vindt. Ik doe het gewoon uit de losse pols want dat vind ik het leukst. Er zijn natuurlijk ook bestaande vormen die je kunt gebruiken als je wilt. Kijk HIER maar eens. Vervolgens knip je het aantal cactussen uit dat je wilt. Ik heb er in totaal 4 gemaakt dat past ook makkelijk uit één vilt lap. Nu ga je de stekels borduren. Daarvoor heb je een scherpe naald nodig en stevig wit borduurgaren.

Volg bovenstaande stappen v.b.n.b.e.v.l.n.r. om de stekels te borduren. Je steekt met de scherpe naald een door het vilt heen en legt vervolgens een knoopje (dubbele knoop mag ook) in de touwtjes, daarna kun je ze afknippen op de gewenste lengte. Doe dit op meerdere willekeurige plekken om de onderzetters speels te houden. Daarna zijn ze al klaar voor gebruik! Je kunt ze natuurlijk ook cadeau geven.

Veel plezier met je onderzetters!! Owja en als je niet op onderzetters zit te wachten, maak je er ook heel gemakkelijk een slinger van :)

Fijne nieuwe week,

X Lisanne

 

5 reacties op “DIY: Cactus onderzetters..!”

  1. Sophie schreef:

    Wat een stoere onderzetters! Ze zien er erg gaaf uit!

  2. Alet schreef:

    Wat een ontzettend leuk idee!

  3. Heidi schreef:

    Wat leuk ook als slinger, cool die ga ik onthouden! Ok who am i kidding ik ga m maar beter pinnen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving