3 september 2016

Een gebreid thuis..!

De R zit weer in de maand..! In mijn ogen betekent dat altijd veel thee, dekentjes, Netflix, haken en breien!! Het wordt weer kouder buiten en in ons land ook vaak natter :) En dan kruip ik het liefst weg in al mijn warme zelfgemaakte accessoires! Zoals jullie weten ben ik gek op warme dikke dekens en kussens en hieronder deel ik dan ook een paar van mijn favoriete met jullie. Hoe dikker de wol hoe mooier ik het vaak vind.

Ik kan er uren naar kijken en een aantal items, zoals de deken zullen ook nooit mijn huis verlaten :) Ze zijn gewoon te mooi en kostbaar voor me.

Dit is voor mij waarom ik 3,5 jaar geleden met deze hobby begon :) Het maken van echte stoere warme woonaccessoires. Het liefst in crème wit omdat ik zeker weet dat ik die kleur altijd mooi al blijven vinden. Maar het is soms ook wel eens gaaf om met een accentkleur te spelen.

Haken of breien jullie wel eens met XXL garen? Ik ben momenteel weer bezig met twee opdrachten met dit garen en hoop dat ik jullie kan inspireren om er ook mee aan de slag te gaan. Het is natuurlijk niet echt ontspannend breien, maar het resultaat is echt zo de BOM!! :)

Ben benieuwd wat jullie van dit soort garen vinden en of je er ook wel eens iets mee hebt gemaakt of zou willen maken…

Happy zaterdag!

Liefs Lisanne

18 reacties op “Een gebreid thuis..!”

  1. Wendy schreef:

    Wat een prachtige foto’s en ja creme blijft altijd mooi! Ik geniet van je blog. Gr. Wendy

  2. Willeke schreef:

    Hoi Lisanne, ikzelf heb voorkeur voor een middeldikgaren, van ongeveer naalddikte 3,5 tot en met 6. Crème is wel één van de favoriete kleuren. Persoonlijk denk ik dat dat pas echt tijdloos en passend voor ieder interieur is, mits het patroon en/of steek mooi is!

    • Lisanne Multem schreef:

      Is ook altijd mooi, alleen wat meer standaard dan het XXL garen :) Maar 4,5 mm blijft ook mijn favoriete naald om mee te werken. Groetjes Lisanne

  3. Tineke schreef:

    Hoi hoi wat een prachtige foto’s! Ben druk uit het boekje ‘Haak je happy’ bezig. Nu voor het eerst met By Claire nr. 2 gehaakt, wat super mooi! Nog nooit met XXL maar dat ook maar eens proberen dan. Succes verder!

    • Lisanne Multem schreef:

      Hi Tineke, wat leuk om te horen!!! By Claire 2 is ook prachtig en er komt einde dit jaar nog een dikkere By Claire in de winkels! Daar kijk ik ook erg naar uit :) Liefs Lisanne

  4. Angele schreef:

    Heel mooi, ik zou ook graag eens met xxl garen willen werken, waar kun je dat halen? Ik ben benieuwd naar je nieuwe projecten

    • Lisanne Multem schreef:

      Phildar heeft een nieuw XL garen, maar je kunt ook bij Knottenwol en de wolkelder terecht. Daarnaast heb ik binnenkort een leuk patroon om te breien met lontwol voor je :) Dus hou mijn site in de gaten. Liefs Lisanne

  5. Lianne schreef:

    Ik heb wel met zpaggetti gehaakt en nu brei ik een kussen hoes met naald 10. Maar de deken op jou Blog is wel een stukje dikker en dat staat nog wel op m’n verlanglijstje :)

    • Lisanne Multem schreef:

      Ja het is zo gaaf om te doen! Helaas is hoe dikker het garen..ook hoe hoger de prijs. Maar ik kan het iedereen aanraden! Het is zo mooi om zon XXL deken op de bank te hebben. Groetjes Lisanne

  6. Jenny schreef:

    Hoi Lisanne,
    Ook ik ben groot fan van je blog,en mijn kleur is ook creme,ik ben nu verhuisdozen aan het inpakken,maar als we in het andere appartement zitten,dan ga ik het zeker proberen om xxl te gaan haken of breien,ik vind dat ook supergaaf.
    Groetjes jenny

    • Lisanne Multem schreef:

      Hi Jenny, super gaaf om te horen!! En hoe gaaf dat je straks gewoon voor je nieuwe thuis aan de slag kan! Ik ben heel benieuwd en hou me aanbevolen oor een foto :) Liefs Lisanne

  7. Ingrid schreef:

    Wat mooi zeg.
    Graag zou ik iets willen breien van XXL garen, maar waar vindt ik die mooie patronen.

  8. Arja schreef:

    Die deken is geweldig, waar haal je eigenlijk zulk dik garen? Ik heb laatst met drops paris dubbeldraads op haaknaald 12 gehaakt.Vond het grappig om te doen, dus ruikt naar meer.

  9. Shirley schreef:

    Hoi Lisanne,

    Ja, haken met XXL garen staat ook nog op mijn lijstje. Ik zou er graag een vloerkleed(je) mee haken, maar dan wel een die ik kan wassen vanwege de hondjes. Heb nog even gewacht, omdat we de woonkamer gepimpt hebben, maar het lijkt me een leuk project voor de koude, donkere dagen.
    Heb momenteel nog 4 wip’s liggen, dus het duurt nog even… ;)

    Liefs, Shirley :)

  10. Patricia schreef:

    Hoi Lisanne, wat een geweldige stoere deken heb je gebreid! Ik heb het patroon besteld, gratis nog wel…..Bedankt! Nu staat er dat ik 1 kilo garen nodig heb maar kan je ook aangeven hoeveel meter ik nodig heb?
    Alvast bedankt!
    Grtjes Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving