fbpx


Wolkenkussens naaien..!

Mijn opdracht voor Craft Kitchen deze keer…naaien..! Ok, daar moet ik altijd even over nadenken :0 Voor haken en breien heb ik eigenlijk altijd ideeën genoeg maar naaien, dat is andere koek. Toen ik een aantal wolkenkussens in de winkel zal liggen dacht ik, hé dat kan ik toch ook zelf maken. De grappige vorm is erg in trek bij kids en staat ook nog eens heel leuk in hun kamers. Ze heerlijk zacht en lekker groot zodat je er ook goed op kunt hangen (voor de tv bijvoorbeeld). Het is eigenlijk een soort grote knuffel waar je ook goed mee kunt slapen.  En het goede nieuws..het is heel simpel om ze te maken..want het is mij ook gelukt! Wat heb je nodig:
 • Lapjes stof van Restyle (50 cm x 70 cm) 4 lapjes voor 2 wolkenkussens
 • Vulling
 • Schaar
 • Strijkijzer
 • Patroon papier
 • Strijkletters
 • Spelden
 • Naaimachine
Allereerst teken je een wolk op het patroonpapier, dat kan gewoon uit de losse pols. Geen enkele wolk is tenslotte hetzelfde en een unieke wolk is des te leuker. Dan knip je de wolk uit het papier en speld hem op de stof (strijk de stof vooraf zo glad mogelijk). Je knipt de wolk meteen uit de voor- en achterkant van de stof, de stof is dun genoeg om ze tegelijk te kunnen knippen. Zorg ervoor dat je beide stoffen met de goede kant naar binnen legt.  Na het knippen kun je meteen gaan naaien. Naai (nog steeds met de goede kanten naar binnen) de voor en achterkant van de wolk aan elkaar, maar laat de gehele onderkant van de wolk open.  Nadat je het grootste deel aan elkaar hebt genaaid, ga je het kussen keren, nu haal je de goede kant naar buiten zodat je de letters erop kunt strijken. Strijk het kussen eerst nogmaals goed plat en plaats dan de letters op het kussen (met de gladde kant op de stof). Zorg ervoor dat ze goed recht zitten, want eenmaal vast kun je ze niet meer los krijgen :) Daarna kun je gaan strijken! Ik heb op het ene kussen het woord SLAAP gestreken en op het andere LEKKER. Ik vind ze erg leuk staan in een kinderbed en vandaar ook deze tekst. Strijk elke letter zorgvuldig vast, ongeveer 20 sec. verwarmen en gebruik geen stoom en beweeg het strijkijzer ook niet heen en weer. Verwijder de plastic laag pas als de letter goed vast zit en doe ze zo één voor één. De letters hebben een mooi zacht fluweel laagje en het staat meteen professioneel! Nadat je de letters hebt vast gestreken kun je de kussens afmaken. Vul de kussens op met vulling, niet te vol want dan krijg je hem zo niet meer onder de naaimachine hihi. Maar wel genoeg dat het hele kussen is gevuld. Dan ga je de onderkant dichtnaaien, vouw de randje van de stof naar binnen en speld de onderkant dicht. Je kunt ervoor kiezen om dit laatste stuk met de hand dicht te naaien om het zo netjes mogelijk te krijgen, maar dit is veel werk en gaat natuurlijk niet zo snel als met de machine. Omdat de rand over de gehele onderkant van het kussen loopt vond ik het niet storend om het gewoon met de machine te doen. Je kunt zo makkelijker een strakke rechte lijn naaien en bent in een mum van tijd klaar! Dan is je kussen klaar om gebruikt te worden. Klop het kussen nog een beetje op zodat de vulling mooi vormt naar de wolk. Deze kussens kunnen zowel in meisjes als in jongenskamers gebruikt worden en je kunt ze natuurlijk in allerlei verschillende kleuren maken. Ik heb ze vrij basic gehouden met een lichtblauwe stof  onder de witte tekst en een witte stof met lichtblauwe sterren aan de andere kant. beide kanten zijn zo als voorkant te gebruiken maar je kunt natuurlijk ook gekleurde letters gebruiken of stof met veel prints :) Leef je vooral lekker uit. Ik wens jou en je kids heel veel plezier met deze wolkenkussens! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (2)

 • Avatar

  Christine

  |

  O, wat gaaf! Die zijn echt superleuk.

  Reply

 • Avatar

  Jacki

  |

  Kudos to you! I hadn’t thohugt of that!

  Reply

Laat een reactie achter