fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
12 september 2016

Vilten slinger maken..!

Een tijdje geleden scoorde ik super leuke vilten kralen bij Knottenwol in Delft. Ze vielen me meteen op omdat ze mijn favoriete kleuren hebben :) Daar maakte ik een leuke en simpele DIY mee…

Een tijdje geleden scoorde ik super leuke vilten kralen bij Knottenwol in Delft. Ze vielen me meteen op omdat ze mijn favoriete kleuren hebben :) Al snel verdwenen de kralen dus ook in mijn winkelmandje en toen ik thuis kwam heb ik ze meteen in een leuk schaaltje op tafel gelegd.

Maar ik wilde ze natuurlijk gaan gebruiken voor een leuke en simpele DIY. Je maakt er namelijk heel gemakkelijk een toffe slinger van. Door met een scherpe naald de kralen één voor één op een ( niet te dunne) katoenen draad te rijgen met overal dezelfde tussenruimte krijg je een heel mooi rustig effect. Ik vind dat de slinger erg mooi staat in combinatie met mijn boomstam :) Het warme en zachte van de kralen geeft een mooi contrast bij de robuuste stam.

De kralen kocht ik op een streng en hebben verschillende kleurtjes, maar je kunt natuurlijk ook heel leuk slingers maken in één en dezelfde kleur. Als je allemaal witte neemt zijn het net kleine sneeuwballetjes en hoe leuk is dat straks in de wintermaanden. Maar ook in kinderkamers doen ze het heel goed, als die kleine gekleurde balletjes trekken al snel de aandacht van je kleintje. En wat ook erg leuk is, is dat je deze slinger binnen 10 minuten hebt gemaakt.

Ik hou wel van stipjes zoals je kunt zien op bovenstaande foto :) Het geheel past leuk bij elkaar, maar ik zie de slinger ook voor me met allemaal zwarte balletjes. Lekker strak en hip! Je kunt er eindeloos mee variëren. Ook bij Sostrene Grene verkopen ze vilten kralen in verschillende kleuren, dus loop daar ook gerust eens binnen…

Fijne nieuwe week!

Liefs Lisanne

8 reacties op “Vilten slinger maken..!”

 1. Miranda schreef:

  Leuk weer! Ik maak ze ook op bestelling voor Hippp in huis!

 2. Jeanette Renting schreef:

  Superleuk, maakt niet uit waar je de slingers hangt, en ik welke kleur je ze maakt.

 3. LEUK! Een tijdje terug kon ik zo ook niet laten liggen bij Sostrene Grene. Toch maar eens beginnen aan de geplande slingers, want die van jou zien er echt super uit!

 4. martine schreef:

  super leuk weer!!

 5. Linda schreef:

  Wauwie wat weet je het toch altijd weer fijn te combineren! Lieve groet, Lin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving