Hi allemaal,

Soms heb ik zin in een ouderwets project..! Maar dan natuurlijk wel met nieuwe materialen en in mijn specifieke kleuren :) Ik heb het over mijn nieuwe lapjes deken…

Het wordt buiten weer flink kouder en ik zit iedere avond alweer onder een dekentje op de bank. Met twee truien over mijn huispak heen, sokken aan en een kat op schoot, want ik krijg het maar moeilijk warm.

Je zou denken aan één deken heb je wel genoeg, nou ik kan je vertellen, dat is niet het geval, want alles wat ik ‘nieuw’ neer leg in de kamer wordt ingepikt door Kees (de baas in ons huis). Kees is verliefd op alles wat ik maak en hij vind vooral ook dat hij de eigenaar is. Zelfs al staat het nog op de naalden, of bestaat het pas uit drie lapjes, Kees ligt erop en bewaakt het met z’n leven. En probeer maar niet om het af te pakken hoor, hij geeft echt niet toe…

Dus de eerste deken die ik maak is altijd voor Keesje, maar dan heb ik het natuurlijk nog steeds koud :) Zo kwam ik op het idee om een lapjesdeken te breien. Met By Claire nr. 2 ging ik aan de gang en maakte ik in een aantal van mijn favoriete kleuren meerdere lapjes. In ribbel gebreide lapjes, tricot steek, 2 steken recht en 2 twee steken averecht en gerstekorrel lapjes. Al die lapjes maakte ik willekeurig (natuurlijk wel zoveel mogelijk verdeeld) aan elkaar, door ze met de crème kleurige By Claire nr 2. aan elkaar te haken.

Ik vind het zo’n grappig gezicht al die lapjes aan elkaar. Het geheel oogt altijd een beetje rommelig maar dat hoort wel bij deze old fashion look vind ik zelf. Het garen is heerlijk zacht en lekker dik dus het is een heerlijke deken om onder te zitten. Ik ben er heel erg blij mee…maar je voelt hem al aankomen…

Toen deze deken af was, kwam Kees nieuwsgierig aangelopen om te kijken of het iets voor hem was. En ja hoor, daar ging mijn deken. Natuurlijk heb ik nu de “oude “ deken van kees genomen want ik blijf natuurlijk niet aan de gang! ;-)

Fijne dag,

X Lisanne

15 reacties op “Lapjes deken breien..!”

  1. christa schreef:

    ohh lisanne, wat een mooie deken,prachtige kleurtjes,ja en dat katten “proleem”, komt me heeeel bekent voor hihi

    fijn weekend

  2. Vera schreef:

    Haha soms zou ik willen dat ik ook een kat/ poes was. Prachtige deken weer!

  3. Shirley schreef:

    Wat ontzettend leuk Lisanne!!
    Ik ben nu mijn “verplichte” haakwerkje af aan het maken en brei tussendoor lekker aan de sjaal,
    zodat het niet helemaal stil blijft liggen. Ik ga in ieder geval in de toekomst ook wat meer met
    breien doen…;)

    Liefs, Shirley :)

    • Lisanne Multem schreef:

      Heerlijk he al die mogelijkheden met beide technieken :) Vond het zo gaaf je vorige week te zien! Was echt genieten!! XXX Lisanne

  4. Natasja schreef:

    Mooie kleuren zeg! helemaal verliefd, hoeveel bollen heb je totaal gebruikt?

  5. Annet schreef:

    Leuk deze.deken. voer je die ook aan de achterkant?

  6. Helga Roubos schreef:

    welke katoen,wol gebruik je voor de lapjes deken en hoeveel?
    nr van Pen?
    Het ziet er heel mooi uit, Moeten de vierkantjes los gemaakt worden?
    Vriendelijke groet, Helga

    • Lisanne Multem schreef:

      Hi Helga, uit 1 bol haal je ongeveer 2 lapjes en idd je maakt ze allemaal los en later pas aan elkaar. Dit is durable cosy of by Claire nr 2. De hoeveelheid weet ik niet precies maar kun je zelf bepalen als je weet hoe groot je deken mort zijn. De lapjes zijn 20 x 20 cm ongeveer.

      • Helga schreef:

        Dank je voor de snelle respons.heb vanmiddag wat bollen ontvangen,mooie kleuren.mnpoes houdt van de draadjes. Hartelijke groet,Helga.

  7. Marlies Schreurs schreef:

    Hallo,
    Mag ik weten welke naalddikte je hebt gebruikt? Ik wil een deken gaan maken met ouderen. Volgens de site van by Claire wordt 2,5-3 gebruikt. Dit lijkt mij zo dun. Zou een dikkere naald ook kunnen?
    Groet Marlies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving