fbpx


Lapjes deken breien..!

Hi allemaal, Soms heb ik zin in een ouderwets project..! Maar dan natuurlijk wel met nieuwe materialen en in mijn specifieke kleuren :) Ik heb het over mijn nieuwe lapjes deken… Het wordt buiten weer flink kouder en ik zit iedere avond alweer onder een dekentje op de bank. Met twee truien over mijn huispak heen, sokken aan en een kat op schoot, want ik krijg het maar moeilijk warm. Je zou denken aan één deken heb je wel genoeg, nou ik kan je vertellen, dat is niet het geval, want alles wat ik ‘nieuw’ neer leg in de kamer wordt ingepikt door Kees (de baas in ons huis). Kees is verliefd op alles wat ik maak en hij vind vooral ook dat hij de eigenaar is. Zelfs al staat het nog op de naalden, of bestaat het pas uit drie lapjes, Kees ligt erop en bewaakt het met z’n leven. En probeer maar niet om het af te pakken hoor, hij geeft echt niet toe… Dus de eerste deken die ik maak is altijd voor Keesje, maar dan heb ik het natuurlijk nog steeds koud :) Zo kwam ik op het idee om een lapjesdeken te breien. Met By Claire nr. 2 ging ik aan de gang en maakte ik in een aantal van mijn favoriete kleuren meerdere lapjes. In ribbel gebreide lapjes, tricot steek, 2 steken recht en 2 twee steken averecht en gerstekorrel lapjes. Al die lapjes maakte ik willekeurig (natuurlijk wel zoveel mogelijk verdeeld) aan elkaar, door ze met de crème kleurige By Claire nr 2. aan elkaar te haken. Ik vind het zo’n grappig gezicht al die lapjes aan elkaar. Het geheel oogt altijd een beetje rommelig maar dat hoort wel bij deze old fashion look vind ik zelf. Het garen is heerlijk zacht en lekker dik dus het is een heerlijke deken om onder te zitten. Ik ben er heel erg blij mee…maar je voelt hem al aankomen… Toen deze deken af was, kwam Kees nieuwsgierig aangelopen om te kijken of het iets voor hem was. En ja hoor, daar ging mijn deken. Natuurlijk heb ik nu de “oude “ deken van kees genomen want ik blijf natuurlijk niet aan de gang! ;-) Fijne dag, X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (13)

 • Avatar

  christa

  |

  ohh lisanne, wat een mooie deken,prachtige kleurtjes,ja en dat katten “proleem”, komt me heeeel bekent voor hihi

  fijn weekend

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hahaha hilarisch he die verwende poezenbeesten :)

   Reply

 • Avatar

  Vera

  |

  Haha soms zou ik willen dat ik ook een kat/ poes was. Prachtige deken weer!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Nou echt he! Hier nog één hoor hahaha De koning van het huis :)

   Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Wat ontzettend leuk Lisanne!!
  Ik ben nu mijn “verplichte” haakwerkje af aan het maken en brei tussendoor lekker aan de sjaal,
  zodat het niet helemaal stil blijft liggen. Ik ga in ieder geval in de toekomst ook wat meer met
  breien doen…;)

  Liefs, Shirley :)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Heerlijk he al die mogelijkheden met beide technieken :) Vond het zo gaaf je vorige week te zien! Was echt genieten!! XXX Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Natasja

  |

  Mooie kleuren zeg! helemaal verliefd, hoeveel bollen heb je totaal gebruikt?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Viel me behoorlijk mee, ik denk totaal 14 bollen inclusief het aan elkaar zetten. Groetjes lisanne

   Reply

 • Avatar

  Annet

  |

  Leuk deze.deken. voer je die ook aan de achterkant?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Nee niet gedaan, de lapjes zijn aan de voor en achterkant hetzelfde dus het is ook niet nodig. Maar kan wel natuurlijk :)

   Reply

 • Avatar

  Helga Roubos

  |

  welke katoen,wol gebruik je voor de lapjes deken en hoeveel?
  nr van Pen?
  Het ziet er heel mooi uit, Moeten de vierkantjes los gemaakt worden?
  Vriendelijke groet, Helga

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Helga, uit 1 bol haal je ongeveer 2 lapjes en idd je maakt ze allemaal los en later pas aan elkaar. Dit is durable cosy of by Claire nr 2. De hoeveelheid weet ik niet precies maar kun je zelf bepalen als je weet hoe groot je deken mort zijn. De lapjes zijn 20 x 20 cm ongeveer.

   Reply

   • Avatar

    Helga

    |

    Dank je voor de snelle respons.heb vanmiddag wat bollen ontvangen,mooie kleuren.mnpoes houdt van de draadjes. Hartelijke groet,Helga.

    Reply

Laat een reactie achter