24 oktober 2016

Vaas ombreien..!

Het is zo simpel, maar blijft toch zo gaaf! Ik heb het over mijn “nieuwe” vaas :) Ik heb regelmatig dat ik een beetje uitgekeken raak op mijn accessoires en nu kun je natuurlijk heel makkelijk naar de winkel gaan en nieuwe kopen…maar het is natuurlijk veel leuker als je gewoon je spullen kunt opknappen zodat ze weer als nieuw voelen. Dat deed ik ook met deze glazen vaas. Hij zal nooit uitgaan en het is altijd handig om vazen in huis te hebben, maar ik had wel zin in iets anders.

Toen dacht ik, ik brei een jasje voor hem :) Van stoere dikke wol (Lang Yarns Anouk) in mijn favoriete kleur: vergrijsd turquoise. Ik ben de hoes rondgebreid om naalden 10 mm en heb een simpele tricotsteek gebruikt. Na het breien trek je de hoes als een sok om de vaas en ziet hij er weer uit als nieuw. Natuurlijk kun je vele variaties maken, de hoes pimpen, borduren of versieren met knopen en ga zo maar door..

Ik heb het heel simpel gehouden, omdat het garen van zichzelf al mooi genoeg is. Maar tegen de tijd dat ik weer ben uitgekeken op deze hoes, maak ik misschien wel een hele bonte :) Met veel kleur en kwasten en glitters hahahhaha.

Ik wens je een hele fijne dag vandaag!

Liefs Lisanne

6 reacties op “Vaas ombreien..!”

  1. Rina schreef:

    Heel leuk Lisanne. Fris en mooi en kan ieder maken in een eigen kleur.
    Kan ook, als je het groter maakt, een leuke mand worden. Met een beetje fantasie, een rand eromheen. Beetje sparkel erin, zelf ben ik weg van het By Claire garen, geeft leuk effect voor randen. Groetjes

  2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Prachtige hoes!
    Ik geef ook geregeld accessoires een nieuw leven met gehaakte jasjes. Zo leuk om iets een heel ander uiterlijk te geven.

  3. Liefs Marjolein schreef:

    Gaaf dat contrast van stoer garen met een chique vaas!

  4. Margaret schreef:

    Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn om mooi te zijn. Dat laat jij weer zien aan deze prachtige gebreide vaas.

    Groetjes, Margaret

  5. Truus van Zandbergen schreef:

    Superleuk dit!!!

  6. Christine schreef:

    Wat een leuk idee! Verder pimpen kan altijd nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving