fbpx


Weven op een weefraam..!

Ik hou er zo van om nieuwe dingen uit te proberen en weven had ik nog niet eerder gedaan. Je ziet tegenwoordig steeds meer dingen in de winkel komen met een geweven look en ik ben altijd op zoek naar nieuwe interieur dingen dus dat moest ik natuurlijk ook uitproberen! Ik ben met name gek van die mooie geweven wandhangers met verschillende kleuren en soorten garen. En zo ging ik zelf aan de slag om ze te maken :) Ik maakte tot nu toe twee verschillende met een aantal hele mooie garens en natuurlijk een weefraam! Ik heb een rechthoekige houten raam van Rico  gebruikt. Dit vond ik bij Hobby Gigant, het is een heel mooi maar ook stevig weefraam, dat ook nog een leuke prijs heeft. Daarnaast zitten er meteen twee weefstokjes bij en een kam dus je hebt een complete set in huis om te starten. Daar scoorde ook meteen de garens die ik heb gebruikt, de Phildar partner 3,5, de Phildar Neige, De Phil Express en de Katia Natural Wool. En toen de spullen eenmaal in huis waren, kon het weven beginnen! Maar hoe begin je? Goede vraag al snel kwam ik op Youtube terecht en vond ik deze filmpjes echt heel erg handig om mee te beginnen :) In de drie filmpjes wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een weefraam opzet en wat je moet doen voordat je kunt beginnen. img_5318 En je kunt zoveel kanten op met weven!! Er zijn zoveel combinaties die je kunt maken, waardoor je oneindig kunt variëren en maken. Bij deze variant koos ik voor mijn favorieten kleuren, Ik maakte lange kwasten met blauw (die ik later weer verwijderde :) en weefde een stuk met de groene Express van Phildar omdat dat garen lekker stoer en dik is. Ook ging er een stukje harig garen door, de Phildar Neige om precies te zijn, dat geeft een extra leuk effect. Het maakt helemaal niet uit dat je garens van verschillende dikte gebruikt, dat maakt de hanger juist een stuk interessanter. Dat zie je helemaal goed bij de tweede hanger die ik maakte, daarbij gebruikte ik dezelfde garens alleen nu allemaal in dezelfde tinten. En dit keer gebruikte ik ook twee rest stukken lontwol die ik over had van een XXL deken :) En dat geeft me toch een gaaf resultaat! Het is nog best wel een gedoe om die dikke slierten door je weefraam te krijgen maar het is de moeite waard. Ik maakte in deze hanger alleen kwasten aan de onderkant, en ik maakte dit keer met het dikke garen een aantal lussen. Je kunt vele verschillende steken maken op het weefraam en ik wil er zelf ook nog veel meer uitproberen. Ik denk dat ik maar een boek over weven ga aanschaffen! Voor mij is de test in ieder geval geslaagd want ik vond het echt enorm leuk om te doen. Ik ben heel blij met mijn eigen ontworpen wandhangers en zoals je ziet hebben ze meteen een prominente plek in de woonkamer gekregen. Ik hou zo ontzettend van de zachte en warme textuur die je hiermee kunt creëren. Ik heb nu al zin om met de volgende aan de slag te gaan en als je van handwerken houdt, moet je dit zeker een x proberen. Fijne donderdag! X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (7)

 • Avatar

  Margaret

  |

  Weven is heerlijk om te doen. En net als bij haken en breien: hoe meer je het doet, hoe meer nieuwe mogelijkheden je ontdekt. De tweede hanger vind ik nog mooier dan de eerste.

  Groetjes, Margaret

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja de mogelijkheden zijn ook weer oneindig :) Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Bianca

  |

  Wat een super mooi resultaat! Denk dat ik ook maar eens een weefraam ga aanschaffen :-) Mag ik vragen waar jij de lontwol vandaan haal? Oh en ik heb de mysteryblanket haken 2017 lente besteld. Zo kwam ik bij jouw blog. Super leuke blog heb je met zoooooveel leuke ideeën :-) Groetjes Bianca

  Reply

 • Avatar

  Wolter

  |

  Super leuk blog vol met nieuwe inspiraties! Ik blijf je graag volgen :-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gaaf om te horen en welkom! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  FOKJE

  |

  Hallo Lisanne,

  Ik zou graag advies van je willen ontvangen.
  Ben helemaal niet bekend met weven. Welk weefraam zou jij me kunnen aanraden als beginneling. Hopenlijk hoor ik van je.
  Vriendelijke groet, Fokje

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Fokje, wat leuk dat je gaat weven! Ik vind die van Durable (brouwer) erg fijn. Maar ook Phildar heeft een goede :) Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter