21 november 2016

DIY deken versieren..!

Vandaag heb ik een lekker simpele maar wel hele leuke DIY voor jullie. Ik kocht in de uitverkoop bij Hema (voor maar 5 euro) een hele zachte en mooie deken. Gewoon in een mooie gebroken witte kleur. Niet bijzonder maar wel tijdloos en comfortabel. Omdat ik deze winter alles in gebroken wit, gemêleerd beige en plantengroen heb, kreeg ik zin om de deken iets meer te geven. Zo kwam ik op het idee om allemaal kwasten/pompons aan de onderkant te maken.

Met een hele mooie beige dikke wol maakte ik stuk voor stuk de kwasten. Je kunt hier een pompon maker voor gebruiken als je echt hele mooie ronde wilt hebben. Maar het kan ook met de hand als je een wat losser effect wilt hebben. Dan worden ze allemaal anders en dat kan soms ook heel erg leuk zijn.

Ik heb de kwasten allemaal onderaan de deken genaaid, maar aan één kant omdat Kees altijd op de andere kant zit en die vindt dat vast niet lekker al die bulten onder zijn billen hahaha. Je kunt het natuurlijk ook prima aan beide kanten doen. Ik heb steeds een ruimte tussen de pompons gelaten van 15 cm om ze zo gelijkmatig mogelijk te verdelen.

Het is mega simpel om te doen, maar het effect is lekker winters en warm. En je past de deken zo snel aan bij elke kleurverandering in je huis :)  Ik ben dol op dit soort simpele projectjes die je binnen een paar uurtjes in elkaar hebt zitten. Zoals je op bovenstaande foto ziet houdt Kees alles weer nauwlettend in de gaten hahaha. Hij is dol op nieuwe projecten waar hij vervolgens op kan slapen.

Ik maakte de kwasten met het Bulkylopi garen in een hele mooi beige teint. Het is lekker dik garen en daardoor worden de kwasten meteen al stoer. Zijn jullie momenteel nog bezig met DIY projecten?

Have a nice day and don’t forget to enjoy the little things.

Liefs Lisanne

9 reacties op “DIY deken versieren..!”

  1. Leen schreef:

    Wat mooi! Ik zag deze week hetzelfde idee op pinterest passeren, erg tof en idd een leuk klein diy project voor de winterdagen :) liefs! Leen

  2. Verie schreef:

    Wat een ontzettend leuk idee! Prachtige kleuren ook..geniet ervan!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  3. Marijke schreef:

    Wat heb je dat leuk bedacht Lisanne! Mooie pure foto’s ook!

    Groetjes Marijke

  4. Rina schreef:

    Leuk Lisanne!. Ik ben zelf ook wel van dat extra toevoegen…maakt het net wat meer eigen.
    En dat maakt een huis je eigen huis!.En geeft anderen inspiratie!. Zo ook mij!. Groetjes.

  5. Arja schreef:

    Wat kwastjes en pompons al kunnen doen, mooi en stoer tegelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving