fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
14 november 2016

Snapperdesnap..! (DIY drukknopen)

Oh ik heb me toch iets gaafs ontdekt! Vermoedelijk kennen sommige van jullie het allang want het is helemaal niet nieuw. Maar het is wel nieuw voor mij :) En nu denk ik, had ik dit maar eerder ontdekt. Ik heb het over de Kamsnaps van Prym. Het lijken net smarties maar het zijn dus allemaal vrolijk gekleurde drukknopen. En deze gekleurde drukknopen kun je met behulp van de Prym Vario tang heel gemakkelijk overal aan vast maken.

Echt toen ik dit hoorde dacht ik, waarom wist ik dit niet al jaren geleden haha. Want hoe gaaf is het om je haak, brei en naaiwerk te kunnen afwerken met zo iets moois. Het is de ideale sluiting voor bijvoorbeeld een mooi clutch, tas of wat dacht je van een vest en baby kleertjes. En wat ik er dus ook mee doe, is ze in mijn leren labels drukken zodat je die gemakkelijk om je gehaakte of gebreide accessoires kan doen. Zo kun je ze ook nog eens wisselen en gemakkelijk weer verwijderen mocht leer ooit uitgaan (kan ik me niet voorstellen hoor :)

Samen met die tang en de drukknoopjes kun je al aan de slag, meer heb je niet nodig. Daarnaast zijn ze er ook nog in vele soorten verkrijgbaar. Uiteraard in alle kleuren van de regenboog, maar ook in hart en ster vorm. Hoe cool is dat! Ik ben echt razend enthousiast en je begrijpt het, ik druk de hele dag overal snaps in haha. En kennen jullie het al? Of is het ook nieuw voor jou? Ik ben erg benieuwd en geloof me, dit wil je hebben!!

Fijne dag,

Liefs Lisanne

24 reacties op “Snapperdesnap..! (DIY drukknopen)”

 1. Inge schreef:

  Wauw, wat leuk. Deze had ik ook nog nooit gezien!

 2. Caroline schreef:

  Nieuw voor mij☺, maar wat leuk!!
  Ben het hier nog nooit tegengekomen…….maar dat kan ook liggen aan de iet-wat-oubollige-wolwinkel die wij hier hebben☺…..
  Woonde ik maar in Zwolle☺☺…

  Wens je vandaag een gezellige dag.

  Lieve groet, Caroline.

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Caroline, ik koop ze altijd online, lekker makkelijk maar de meeste winkels die Prym verkopen kunnen er wel aankomen. Het is echt super fijn speelgoed :)) Groetjes Lisanne

 3. saar schreef:

  Wat super leuk!
  Ik ben aan het kijken wat ik hiervoor moet aanschaffen. Alleen de tang en de drukkertjes zijn voldoende? Of ook nog hulpstukjes in de tang?
  En past zo’n leren label dan goed op haakwerk, ook als het iets dikker is? Bedankt alvast!

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Saar, Alleen deze tang en de drukkers zijn voldoende. Bij de vario tang zit het hulpstukje er namelijk meteen al bij. Het label past prima ook op een dikker haakwerk :) uiteraard klik je het dan wel tussen de steken vast. Ik ben er zelf groot fan van :) Het staat ook zo professioneel. Groetjes Lisanne

 4. Inger schreef:

  Cool! Nooit gezien, maar hebberig leuk!?

 5. Martje schreef:

  Leuk om zoiets nieuws te ontdekken :) jij hebt het dus al uitgeprobeerd? Kun je het ook makkelijk losmaken of heb je daar een speciaal tangetje voor nodig?

 6. Helemaal super! Weer iets voor mijn verlanglijstje, ik zou ook helemaal los gaan!

 7. Linda schreef:

  Dus niet met de hamer rammen? Wauw dat lijkt me echt beter. Met naaiwerk wel eens van die nestels (uhm weet niet meer of je ze echt zo noemt hihi) maar dat was serieus rammen met een hamer. Dit ziet er tof uit Lisanne!
  Lieve groet, Lin @hipenhandgemaaktbylin

 8. Jufrouw Mier schreef:

  Ik heb al jaren zo’n ding, maar bij mij blijven ze niet geweldig zitten….

  • Lisanne Multem schreef:

   Huh echt?? Ik heb ze namelijk gewoon in dik leer geduwd (wat ik heel spannend vond) en ze zitten zo vast als een huis! Heb je wel de juiste tang? groet Lisanne

 9. Margaret schreef:

  Deze snaps kwam ik vaak tegen op Belgische blogs. Vooral bij naaisters die kinderkleding naaien. Helaas vond ik geen Nederlandse winkels die ze verkopen.Misschien helpt jouw bericht en gaan meer wol- en stoffenwinkels ze in hun assortiment op nemen. Want ze zijn echt leuk om te gebruiken.

  Groetjes, Margaret

 10. Nienke schreef:

  Nou je hebt me geïnspireerd hoor Lisanne! Ben meteen gaan zoeken op internet en een set besteld, vind dit zooooo leuk! Ook leuk om een zelf genaaide kussenhoes mee vast te maken ;)
  Bedankt voor de inspiratie!
  Heb vandaag net een blog gepost over jouw ontworpen toverstaf, ook zo leuk ;)

  Groetjes en een fijne dag,
  Nienke

 11. Marieke Schellekens schreef:

  Echt leuk! En waar zijn ze te koop?
  Groetjes, Marieke

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Marieke, in winkel waar ze Prym verkopen maar als he even googled op Colorsnaps of kamsalamander vind je vele online verkooppunten. Groetjes lisanne

 12. Christine schreef:

  Ja, ik heb er kortgeleden nog naar gekeken, maar ik heb het nog niet aangeschaft. Leuk, om te lezen hoe enthousiast je bent.

 13. Patricia schreef:

  Hoi Lisanne,
  Ik heb in het verleden geregeld de kamsnaptang gebruikt maar dan met name voor naaiprojecten. De drukknoopjes zijn uitermate geschikt voor rompertjes, clutches etc. Hier op de markt zijn de drukkers in alle soorten en maten al jaren in verschillende fournituren kramen te verkrijgen.
  Leuk om te zien dat jij het voor het leer gebruikt, was ik zelf niet opgekomen. Ik denk dat ik de tang ook maar weer eens ga gebruiken!
  Groet Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving