fbpx


Wandhanger weven op weefstokjes..!

Weven is hip..!! Maar het ziet er soms ook heel ingewikkeld uit, je hebt er vaak een weefraam voor nodig en ik durfde er pas een paar weken geleden mee te beginnen… Maar toen kwam ik door Craft Kitchen in aanraking met de weaving sticks van Restyle. En kon ik het niet laten om uit te proberen natuurlijk. Want die geweven wandhangers zijn echt prachtig om te zien en een absolute aanwinst voor je interieur en met deze stokjes kun je ze helemaal naar eigen smaak maken!! Uiteraard moest ik er even een filmpje bij opzoeken want ik wist niet meteen wat ik met al die naalden moest doen :) Maar gelukkig bleek het al snel heel makkelijk te zijn. Klik HIER om het instructiefilmpje te zien, dat zal je gerust stellen over de techniek. Maar laat het filmpje je niet te veel beïnvloeden, want het is wat oubollig en dat hoeft het eindresultaat zeker niet te zijn! Je moet even handig worden in het vasthouden, maar dan ga je als een speer. Ik zocht een heleboel restjes mooie wol en katoen bij elkaar en schafte de ReStyle Weaving sticks 12 mm. aan. Voor het grootste gedeelte gebruikte ik lekkere dikke wol voor 10 mm naalden. Ik heb steeds geweven tot ik het project breed genoeg vond voor een wandhanger. De 3 losse stukken heb ik daarna onder elkaar genaaid om de juiste lengte te krijgen. De kwastjes kun je achteraf in je wandhanger verwerken (dat is het makkelijkst), maar je kunt ze ook tijdens het weven al op de naalden schuiven zoals je hierboven ziet. Dan weef je ze meteen vast in je werk. Door ze op verschillende lengtes af te knippen krijg je een speels effect. De draden aan de zijkanten hecht je af en knoop je daarna vast en vervolgens steek je ze weg in de hanger om hem netjes af te werken (zie hierboven op de foto) . Het leuke van dit soort geweven hangers is dat je het lekker bont mag maken :) Hoe meer kwastjes hoe beter en speel bijvoorbeeld ook gerust met fluor kleurtjes wol. Wanneer je voor 100% wol kiest voor de hanger zelf, krijgt hij meteen een luxe uitstraling. Ik gebruikte oa. DMC natura, Schachenmayr Wool 85, Schachenmayr Merino extrafine 40 en Cotton cord van Vivant. Naast de weaving sticks (grote maat) heb je een grove stopnaald, een schaar, een haaknaald (om de kwastjes erdoor te trekken), en een tak of stok om de hanger aan op te hangen nodig. Toen de hanger zo goed als af was heb ik aan de gehele onderkant kwastjes (Wool 85) bevestigd. Dat maakt hem af :) Nadat je die hebt vastgemaakt knip je ze op de gewenste lengte af. Om de hanger aan de tak te bevestigen heb ik met de stopnaald en een restje wol om de tak heen genaaid. Dan zit hij niet alleen goed vast, maar het staat ook mooi en de hanger blijft goed op z’n plek hangen. Ik ben best een beetje trots op het resultaat! De hanger staat super leuk in mijn woonkamer en het is me gewoon gelukt met al die stokjes iets moois te creëren. Zijn jullie al bekend met deze weaving sticks? En zo ja, wat heb jij er mee gemaakt? Ik ben reuze benieuwd! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (3)

 • Avatar

  Liza

  |

  Hij is zo stoer geworden!
  Fijne zondag! X

  Reply

 • Avatar

  Barbara

  |

  zo tof zeg!! ik kende die stokjes nog niet, maar ziet er echt wel leuk uit! dankjewel voor de tip!

  Reply

 • Avatar

  tientalenten

  |

  Hoi Lisanne,

  Wat heb je een geweldig mooie site en wat leuk dat je aandacht hebt besteed aan deze oude techniek!
  Op onze site, http://www.tientalenten.com kun je de weefstokjes ook bestellen. Per 10, zodat je nog ingewikkelder patronen kunt maken. Ze zijn ambachtelijk gemaakt en ook nog goedkoper dan andere weefstokjes die je op internet kunt kopen.
  Zou je dit voor belangstellenden op je site willen vermelden?

  Groetjes, tientalenten.

  Reply

Laat een reactie achter