In deze gastblog geef ik jullie een kijkje in een nieuw breiboek: ‘Club Geluk en de fantastische truien’. Ook al staat haken wel echt op nummer één voor mij, ik vind het ook superleuk om met andere handwerktechnieken bezig te zijn. Zo ook met breien. De basis ervan heb ik inmiddels wel aardig onder de knie, daarom vind ik het ook zo tof om eens wat meer uit te gaan proberen op breigebied.

Vorige maand kwam het nieuwe boek van Club Geluk uit: ‘Club Geluk en de fantastische truien’. Club Geluk is o.a. bekend van het boek ‘Club Geluk en het geheim van de gebreide ham’, een boek vol, zoals ze ook zelf zeggen, bizarre breisels.

Ook dit nieuwe boek staat weer vol patronen voor gezellige breisels, dit keer zijn het allemaal truien. Zo staan er in het boek een ‘Hamburgertrui’ (mèt sla), ‘Landschapstrui’, ‘Tattootrui’, ‘Paardentrui’ (mèt manen) en nog veel meer vrolijke truien.

Er staan in totaal 12 verschillende truien in die allemaal zijn gebaseerd op één gemakkelijk basispatroon. Door bijvoorbeeld met kleurvakken te werken, en door verschillende vormen óp de trui te mazen, kun je alle truien uit het boek maken.

 


Ik brei niet supersnel, maar wilde wel graag alvast iets uit het boek maken. Daarom heb ik het gebreide accessoire dat bij een van de truien hoort gemaakt: het gebreide vlaggetjesslingertje waarmee de ‘Feesttrui’ wordt opgeleukt! De confetti, die eigenlijk op de trui gemaasd moet worden, heb ik op mijn vlaggetjes gemaasd. Zo kon ik die techniek ook meteen uitproberen. En het staat ook nog eens superleuk, die confetti! Voor mijn vlaggetjes gebruikte ik SMC Merino Extrafine en de houten breinaalden van knit affair in maat 5. Leuk detail voor de haakfans: het lint waar de vlaggetjes aan hangen, is gehaakt.

Mazen op breiwerk is iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Ik had wel vaker geborduurd op linnen en op haakwerk, en dat heeft wel geholpen. In het boek staat trouwens ook uitgelegd hoe je moet mazen. Het is een kwestie van even uitproberen en goed kijken waar de naald precies ingestoken moet worden, maar echt moeilijk is het niet. Ik vond het mazen erg leuk om te doen. Ik zou me eigenlijk toch eens moeten wagen aan bijvoorbeeld de ‘Bloementrui’. Dat is de basistrui in één kleur, dus zonder kleurvakken, met daarop héél veel grote gemaasde bloemen!

Omdat de zelfgebreide trui in mijn geval nog ontbreekt, hangt mijn slingertje nu supergezellig te pronken aan mijn kast. Maar wat niet is kan nog komen! Jij kunt ook aan de slag met dit boek want hier op draad en praat… kun je een exemplaar winnen. Laat onder dit bericht een reactie achter met daarin welke trui jij wilt gaan breien en wie weet hoor jij op 2 januari wel dat je hebt gewonnen! Kun je echt niet wachten, je kunt het boek HIER nu meteen aanschaffen om aan de slag te gaan.

Liefs, Heleen


(Lisanne ;-)) hier nog even: Wat een heerlijke blog weer van Heleen en dit x zelfs met een toffe give-away erbij! Ik wil jullie nog even laten weten dat ik na vandaag een paar weekjes vakantie heb en dat ik hier op 1 januari weer terug ben vol met nieuwe ideeën. Ik wens jullie allemaal geweldige feestdagen en een spetterende jaarwisseling!! Tot in 2017…

X Lisanne

23 reacties op “Club Geluk en de fantastische truien (give-away)”

  1. Anja schreef:

    Dat lijkt me een superleuk boek!! Mijn dochter zou wel blij worden van de paardentrui met manen!!

  2. mamadammeke schreef:

    Ik mis een foto van de tattootrui maar dat klinkt me iets voor mij!

  3. Regina schreef:

    Ik heb van jou Lisanne, leren breien op de kreadoe in november. Je was super behulpzaam en geduldig. Ik heb de smaak helemaal te pakken en dit boek lijkt me geweldig leuk om te winnen.

  4. Jeanette schreef:

    Lisanne, een fijne blogvakantie!
    Het boek zou ik aan mijn zus geven, en ik weet natuurlijk niet welke trui zij als 1e zou maken.

  5. Martje Werkman schreef:

    Ooit was het alleen maar haken, nu kan ik niet meer stoppen met breien! Wat een geweldige truien, echt iets wat ik ooit nog eens wil proberen! En dan vooral met die rode kusmondjes (gezien op de site). Toch helemaal om verliefd op te worden!!

  6. Truus schreef:

    Wat een prachtig boek. Ik zou voor de feesttrui gaan.

  7. Janina schreef:

    Mijn nichtje is een echte paarde gek, geweldig die trui met paard en manen erop.
    Mijn schoonzus haakt veel , maar kan denk ik niet breien .
    Geeft niet of ze leert t m of ik brei die trui voor haar, echt leuk hoor .
    Janina

  8. Liza schreef:

    Wat een leuke slinger!
    Fijn weekend!

  9. Mirjam schreef:

    Ik zou voor de paardentrui gaan, ben heel mijn leven al paardengek…

  10. Patricia schreef:

    Het is een gaaf boek, al die bijzondere truien. Echt een reden om de breipennen weer op te pakken. Ik zou voor die paardentrui gaan. Die is super!!

  11. Lotte schreef:

    Ik zou zeker en vast de feesttrui maken! En de landschapstrui vind ik ook wel heel mooi… Dus die zou ik ook wel eens willen proberen. Ik doe dus graag mee aan de winactie!

  12. Yvonne schreef:

    Staan er ook grote maten truien in?

  13. de DIY Diva schreef:

    Het lijkt mij een geweldig boek! Ik heb sinds kort een heuse breimachine (uit 1956, volgens de handleiding!) en daar zou ik graag eens een trui op uitproberen. Ik doe dus graag mee…

  14. Ingrid schreef:

    Hee Lisanne,
    Leuk hoor “het breien” wij gaan er ook voor…Ik zou het boek aan Marjan geven, omdat ze vol zit met ideeën en de breinaalden voor de dag en op tafel komen. Dit boek vol geluk zou denk ik wel een begin kunnen zijn van…nog meer (haak) en dan nu BREIgeluk ;-) x Ingrid

  15. Veroniek schreef:

    oh de tattoo-trui is geweldig! En mijn zoon zou een planetentrui wel leuk vinden.

  16. Janneke schreef:

    Ik weet niet welke truien er allemaal in staan maat op de achterkant zie ik ‘glow in the dark trui’ en dat make mij erg nieuwsgierig!
    Maar waarschijnlijk zou ik kijken of ik een trui erin zie staan voor mijn oma. Toen ik 14 was breide ze een prachtige trui voor me en pasgeleden maakte ze alvast een vestje voor als ik een kind krijg zodat ze iets achterlaat voor haar kleinkinderen als ze er niet meer is.
    Ook was zij de eerste die me op dit boek wees, ze keek naar MAX en appte mij (ja dat kan ze op 83 jarige leeftijd!) dat ik gelijk de tv aan moest zetten want ‘die vrouwen breien zo leuk en dat is echt wat voor jou Janneke’. Die oma van mij maakt me dolgelukkig ♡

  17. Sandra van Dalen schreef:

    Dit is wel heerlijk maf ?…
    lijkt me tof zon (te) gekke trui te breien weet alleen niet goed wat ik moet kiezen… ik ga nu voor de landschaps trui maar beslis later gerust dat het een andere variant word… ??….

    Fijne dagen lady’s en hoop dat m’n jaar breiend begint ☺?

    Liefs San xx

  18. Luana schreef:

    De feesttrui! Omdat 2017 een feestje gaat worden ?

  19. Jolanda schreef:

    Ik zou de bloementrui maken wat een vrolijkheid daar ben ik wel aan toe.

  20. Yvonne schreef:

    Wat een leuk boek, ik zou bijna niet weten met welke trui ik zou beginnen. Misschien de planeten trui, ben een fan van Star Trek en Star Wars, of de foute kersttrui mmmm, wordt moeilijk denk ik :)

  21. Maaike schreef:

    Aaahw de feesttrui! ??

  22. Sas schreef:

    Lijkt me enig om t boek te winnen en er dan iets uit te breien ?

  23. Dini schreef:

    tijd om iets te breien ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving