fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier

Hallo draad en praat…-lezers! Deze blogpost is dit keer niet door Lisanne zelf geschreven, maar door mij, Heleen, in de rol van gast-blogger voor draad en praat…! Ik ben superblij en natuurlijk ook erg vereerd dat Lisanne mij hiervoor heeft gevraagd.

Misschien ken je me wel van mijn instagram-account heleen_nl of heb je al eens een kijkje genomen op mijn blog Vol van Wol? In dat geval weet je al dat ik erg van haken, garen en van alles dat er mee te maken heeft hou!

Voor draad en praat…! mag ik met enige regelmaat een gastblog schrijven over een DIY-project, en vandaag is het tijd voor de eerste!

Ik heb twee bijzondere haaknaalden uitgeprobeerd, hele dunne naaldjes in de maten 0,6 mm en 0,9 mm van Clover Amour. Echt superklein! De dikste naald die ik tot nu toe gebruikt heb, is 15 mm en de dunste 1,5 mm. Nu ga ik dus aan de slag met nóg dunnere haaknaaldjes. Hier hoort natuurlijk ook heel dun garen bij. Het garen dat ik gebruikt heb voor de naald van 0,9mm is Durable Borduur- en haakkatoen (de blauwe en goudkleurige hanger) en  voor de 0,6 mm naald DMC Coton Perlé (de roze hanger).

dsc_2571

Het leek me tof om het patroon van Lisanne’s te gekke wandhanger(te vinden in de webshop bij haakpatronen) te gebruiken. Die is oorspronkelijk met het veel dikkere DMC Natura XL garen en haaknaald 7 gehaakt. Het patroon van de stoere wandhanger heeft ze speciaal voor de boeklancering van haar boek Haak je Happy ontworpen. In plaats van het XL garen, heb ik de hanger nu met de dunne draadjes gehaakt.

dsc_2569

Dit is het resultaat! Wat een contrast met de chunky hanger hè? Ik vind ze superleuk, die minihangers! Ik heb mijn minihangers aan een lange ketting gehangen. Omdat de hangers goed strak gehaakt zijn blijven ze perfect in vorm, mocht je zelf losser haken, kun je ze zelf eventueel nog wat stijven.

dsc_2605

Het haken met zo’n dun draadje en klein naaldje viel mij alleszins mee. Ik had verwacht dat het veel lastiger zou zijn. Het haakje van de dunste haaknaald was eigenlijk aan de kleine kant voor het garen, dat maakte het wel wat lastig. Met de naald van 0,9 mm ging het wel makkelijker. Natuurlijk blijft het een priegelwerkje, maar het is in principe niet moeilijker dan haken met een ‘gewone’ naald en draad en het resultaat is zo tof! Ik vond het echt erg leuk om te doen en ga dan ook zeker nog meer van deze leuke minihangers maken!

Ik wens jullie een hele fijne dag vandaag,

Groetjes Heleen (en Lisanne ;)

12 reacties op “GASTBLOG: Mini haken..!”

 1. Huis & Haak schreef:

  Wat een leuke blogpost!!! De hangertjes zijn supertof Heleen dankzij jouw mooie patroontje Lisanne! Echt gaaf dat je Heleen hiervoor gevraagd hebt! Ik kijk al uit naar de volgende!??Liefs, Jacqueline

 2. Inge schreef:

  Wauw, wat ontzettend leuk! En inderdaad, wat een verschil met de wandhanger. De ketting staat ontzettend leuk, zou zo ook in de winkel kunnen hangen!

  Lieve groetjes Inge

 3. Caroline schreef:

  Wauw Heleen wat gaaf zijn ze! En wat super leuk om hier je gastblog te lezen!

 4. Inez schreef:

  Wat een leuke foto van je Heleen! En die hanger is natuurlijk supertof ?

 5. Bea schreef:

  Wat een super idee! Ik heb nog zo’n dunne haaknaaldjes liggen van mijn granny en ‘retoucheerde’ er tot nu toe eigenlijk enkel wat haakjes in onze kleren mee. Nu weet ik er wel raad mee voor mijn juwelencollectie ;). Bedankt!

 6. Madhurya schreef:

  Wat leuk om het verschil te zien tussen de grote en kleine hanger. En wat een charmante foto van de gastblogger (èrg leuke jurk ook, zelfgemaakt?)
  Als ik mijn andere 483 projecten af heb ga ik deze nog eens maken….. ;-)

 7. Heleen schreef:

  Leuk leuk leuk
  Iemand met de naam heleen kan toch alleen maar leuke dingen schrijven en doen ;) prachtig en zo ienie mienie ik ben toch meer van ‘normale’ formaat

 8. Anique schreef:

  Super leuk Heleen je hanger in het klein! Mooie samenwerking; Lisanne’s ontwerp in jouw uitvoering ???
  Liefs Anique

 9. Heel leuk om te zien dat het leuke patroon van de wandhanger door het gebruik van ander garen zo’n andere look krijgt. Leuk voor de kerst, deze mooie ketting!

 10. Wat ontzettend gaaf geworden! Je hebt precies gedaan, waar ik zo van houd: laten zien hoe veelzijdig haken is; één en hetzelfde patroon en dan een totaal ander resultaat door ander garen en een andere haaknaald: heel tof. En wat een onwijs mooie&vrolijke foto van jou, Heleen! Marianne xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving