Ken je de Little Box of Crochet van Amanda Bloom uit Engeland al? Ik laat je er graag iets over zien in deze gastblog!  Het is, kort gezegd, een doosje vol haakplezier, een compleet haakpakketje dat er superleuk uitziet. Als je een abonnement hebt, wordt de Little Box of Crochet maandelijks bij je thuisbezorgd. In het doosje zit een haakpatroon dat is ontworpen door een (meer of minder) bekende haakster en er zit verder alles in wat je nodig hebt aan garen en extraatjes om het patroon te maken. Het is van tevoren steeds een verrassing wat er in de box van die maand zit. En dat is ZO leuk!

Ik mocht zo’n superleuke Little Box of Crochet uitproberen voor draadenpraat…! Je kunt je denk ik wel voorstellen dat het openmaken van het mooie doosje alleen al een feestje was. In mijn Little Box of Crochet vind ik een ontwerp van Kate Bruning: Frida Kahlo! Alle materialen om een cameo (reliëf-afbeelding) van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo te maken en nog een prachtige bloemen-broche te maken zitten in de box. Ook zit er een duidelijk en mooi uitziend patroonboekje bij.

De cameo bestaat uit veel losse gehaakte onderdelen. Moeilijk is het niet, wel is het een precies werkje. Zelf vind ik dat ‘gepriegel’ erg leuk om te doen. Het borduren van het gezicht vond ik het lastigst. De karakteristieke doorlopende Frida-wenkbrauw is in ieder geval goed gelukt! Ik hou erg van de kleuren van deze cameo! Door alle losse onderdelen die je  naast en op elkaar vastnaait, krijg je het speciale reliëf-effect!

De details zoals de bloemen in Frida’s haar zoals ze die ook echt droeg en de groene ‘jungle’ om haar heen zijn echt treffend voor die bijzondere Frida Kahlo-sfeer. De toffe broche past ook al zo goed in dit sfeertje. Ook de broche bestaat uit veel verschillende onderdeeltjes die allemaal apart vastgenaaid moeten worden. Met elk nieuw blaadje, gouden sieraad en bloempje zie je je kunstwerk

Hierboven noemde ik al even dat er vaak extraatjes in de Little Box of Crochet zitten. In deze editie zaten naast de fijne katoen van Rico essentials bijvoorbeeld nog een haaknaald, een cactus-broche en een steekmarkeerder met een sugar skull eraan. Echt een feestje!

Ik snap wel dat de Little Box of Crochet zo’n groot succes is! De ontwerpen zijn mooi en afwisselend en de materialen mooi. Je voelt dat de doosjes met liefde en plezier zijn samengesteld. Ik ben blij met mijn cameo van Frida en de te gekke broche! Het ontvangen van de box kost je ongeveer 25 euro per maand, meer info vind je op hun website!

Fijne dag,

liefs Heleen

3 reacties op “Frida Kahlo”

  1. Jutta schreef:

    Very nice! Sehr, sehr schön!

  2. Julia Dillen schreef:

    Wat is dit prachtig. Ik ben een grote bewonderaarster van deze dame. Jammer genoeg heb ik niet de tijd om dit te maken. Indien iemand de tijd zou hebben om het voor mij te maken wil ik graag deze doos aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving