Ik draag bijna altijd een zwarte jas en ik vind het nog best moeilijk om een mooie en lekkere sjaal te vinden die er bij past. Ik ben niet zo van veel kleur en ik hou ook niet van sjaals die kriebelen :) Gelukkig maak ik zelf veel te veel sjaals (waarvan ik de helft ook weer weggeef) en kan ik altijd iets maken dat wel bij me past.

Maar zwart/wit kan bij mij niet zo snel fout gaan en zo haakte ik een stoere dubbele col sjaal in een gerstekorrel steek. Ik koos heel zacht Schachenmayr garen (Merino Extrafine 120) uit in crème wit en zwart en ik heb om en om stukken in zwart en in crème gehaakt.

Ik vind de gerstekorrel zo’n heerlijk steekje om te haken (zie ook de enkele col die ik maakte in deze steek). Hij haakt heerlijk weg en voor je het weet heb je de sjaal af. Hij is heerlijk zacht en warm en hij kan enkel om je nek voor als je binnen bent, maar voor buiten als het koud is, kan hij ook prima dubbel om. Dan is hij zo fijn om te dragen.

Dit garen is voor mij de perfecte dikte. Ik haak heel graag met de 5 mm haaknaald, en bijkomend voordeel, je werk schiet dan ook nog lekker op :) De gerstekorrel is een stevige steek en hij mag daarom lekker los gehaakt worden. Pak liever een te grote naald dan dat je sjaal straks een soort plank is geworden. Dat draagt niet zo lekker haha.

Maken jullie je sjaals ook zelf? En dan ook ieder seizoen een ander kleurtje? Ik hou ervan :)

Fijne zaterdag,

Liefs Lisanne

6 reacties op “Stoere zwart-witte sjaal haken..!”

  1. Leen schreef:

    haha, ik heb net ook een zwart witte sjaal af, wel gebreid. Maar mijn man vindt het maar niets… dus ik zal nog een sjaal moeten maken (niet dat ik dat erg vind ;) ) Ik hoop er binnenkort ook een blogje over te schrijven . Liefs! Leen

  2. Nicole schreef:

    Mooi steek en zwart wit kan altijd. Lekker met deze frisse dagen :)

  3. Inge schreef:

    Prachtig, ik houd ook heel erg van zwart/wit!

  4. Annick schreef:

    Prachtig, die wil ik ook gaan maken! Kan je meegeven hoeveel bollen je gebruikte en hoe breed de sjaal is?

  5. Christine schreef:

    Dat ziet er leuk uit met die blokken zwart/wit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving