Oehhhhhh ik ben echt helemaal gelukkig met mijn nieuwe zolder! Het was tot voor kort een hele donkere rommelige ruimte. Toen we ons huis kochten moest letterlijk alles verbouwd worden en omdat de zolder geen prioriteit was, is die echt een beetje achtergebleven.

Wel hebben we er toen meteen een dakkapel op laten zetten, maar daar was ook alles mee gezegd. We gebruikte heb enkel als opslagplaats en ik kan je vertellen. Wie een creatieve hobby en blog heeft…heeft vreselijk veel spullen :)

Het was daardoor een warboel van wol, naalden, decoratie spullen, kerst, Pasen en ga zo maar door…hihi. Dat moest anders, want van rommel in mijn huis, krijg ik ook rommel in mijn hoofd. En met zoveel werk, opdrachten etc etc is daar echt geen plek meer voor!

Zo gingen we tijdens de kerstdagen flink aan de slag en knapte we de hele boel op. Ik geloof dat we wel 5 keer met een aanhangwagen naar de stort, kringloop en kleding verzamelbakken zijn gereden. We hebben 15 kasten in elkaar gezet die dag en daarna moesten al die 60 dozen nog in elkaar gezet worden hahaha. Met dank aan Ikea is het nu echt een opgeruimde kamer met daarin zelfs een hele mooi werkplek. Alles is nu netjes uit het zicht opgeborgen (behalve de allermooiste bollen wol) en dat geeft een heerlijk opgeruimd gevoel.

Jack komt altijd meteen kijken als ik iets op zolder ga doen…hij is gewoon te nieuwsgierig om te blijven slapen hahaha. Ondanks dat hij heerlijk ligt in zijn nieuwe kattenkratje, lees daar HIER meer over.  Ik probeerde dus rustig foto’s voor jullie te maken toen hij de hele tijd voor de lens sprong! Hahahaha ik lig werkelijk een deuk als hij dat doet, en hij kijkt dan ook nog alsof hij denkt..uhm…sta ik er zo goed op! Hahaha deze foto mocht daarom ook niet ontbreken in dit bericht, Jack houdt wel van een moment of Fame op z’n tijd…

De meeste spullen wilde ik nu juist uit het zicht, daarom kochten we een heleboel vakkenkasten en dozen bij de Ikea. Het is de perfecte manier om zoveel mogelijk spullen op te ruimen zonder dat je ziet dat er heel veel spullen in zitten. Maar sommige spullen vind ik zo mooi, dat ze gewoon in het zicht mogen! 

Zo ook mijn XXL wol natuurlijk :) Ik kan er werkelijk hele dagen naar kijken en probeer daarom ook overal waar ik kom te speuren naar dit soort toffe klossen! Heel soms heb je geluk, dan zijn de klossen XXL wol ook nog eens betaalbaar. Dan ben ik helemaal door dolle heen. 

Ik scoorde dit toffe pegboard voor op de muur…ben er helemaal happy meel Je kunt er namelijk van alles in prikken en aanhangen. Je kunt er speciale letters in klikken, een plankje op bevestigen en met de lange punaises maak je zelf je ultieme ophangsysteem! Binnenkort als ik tijd heb, ga ik hem nog eens helemaal op mijn gemak inrichten…

Als ik nu op zolder kom word ik geïnspireerd door mijn omgeving en kan ik heerlijk rustig werken aan nieuwe projecten. Dat is zoooooo fijn! Na deze zolder opruiming ben ik maar meteen doorgegaan met de rest van het huis en heb ik ook mijn craftroom (wolkamer), kledingkast en woonkamer rigoureus opgeruimd en ik kan het echt iedereen aanraden om eens even lekker ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Je maakt zo niet alleen ruimte in je huis, maar ook in je hoofd. Ik kan nu weer lekker aan de slag met nieuwe plannen want ik heb de voorjaarschoonmaak nu al achter de rug :)

Fijne dag vandaag!

XXX Lisanne

12 reacties op “Atelier op zolder..!”

 1. Caroline schreef:

  Daar herken ik mezelf zo in………opgeruimd huis, opgeruimd hoofd☺.
  Wat is het gezellig geworden zeg!
  Té gekke spulletjes en kleurtjes☺.
  Hoop dat je héél veel inspiratie krijgt……en de leukste dingen gaat delen☺☺.
  I’m watching you☺……

  Gezellig weekend gewenst.

  Lieve groet, Caroline.

 2. Marielle schreef:

  Dat ziet er heel mooi uit!

 3. Margaret schreef:

  Je hebt er een heerlijke, opgeruimde werkkamer van gemaakt. Je gaat hier vast niet in je eentje van genieten. Jouw grappige, mooie Jack gaat daar vast een stokje voor steken.

  Fijn weekend, Margaret

 4. Wat een heerlijke plek om creatief bezig te zijn. Een prachtige zolderkamer heb je!

 5. Bea schreef:

  Wow prachtig! Ik ben helemaal jaloers :).

 6. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Wauw, wat een geweldig mooi atelier heb jij op zolder!
  Frisse kleuren en die grote klossen met garen … prachtig.
  Mooi opgelost, de afwisseling van vakken met dozen en vakken met mooie spulletjes in het zicht.
  Veel inspiratie gewenst op deze heerlijke plek!

 7. Jolanda schreef:

  Prachtig zo! Gebruik de zolder ook als creahok, pc kamer en washok, maar ziet er niet zo gezellig uit… vind het zo lastig om dit allemaal in een ruimte te creëren .. was ook wel benieuwd naar een foto waar de totale zolder opstaat, kan ik daar misschien wat inspiratie opdoen ☺

 8. Tertia schreef:

  Wat fijn en heerlijk.zo’n hele zolderverdieping voor je alleen. Je hebt flink geïnvesteerd in kasten wow 15 stuks! Maar inderdaad een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. :-)

 9. BY JM schreef:

  Afgelopen zomer namen wij de zolder onderhanden. De dakkapel die nu al 4 jaar stond moest nog steeds verder worden afgewerkt……
  Nu is er daar een prachtige slaapkamer voor onze zoon en praktische ruimte voor manlief om thuis te werken. Op de voorzolder vond ook een herschikking plaats en daar kreeg al mijn creatieve spul een plek. Helaas kan ik het daar niet vol in de picture leggen…. Daar droom ik voorlopig alleen over, maar wie weet ooit over heel veel jaar als er kinderen het huis gaan verlaten….. Al moet ik daar voorlopig nog niet aan denken.
  Geniet van je prachtige ruimte en ik wacht met smart op je leuke nieuwe ideeën!

 10. Christine schreef:

  Ja, heerlijk hè? Af en toe gewoon even de bezem erdoor en alles opruimen. Wat een mooie ruimte heb je op zolder. Veel plezier daar.

 11. Liefs Marjolein schreef:

  Supertoffe plek Lisanne!! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving