fbpx


Plantenhangers knopen..!

Meteen als de kerstboom de deur uit gaat, begin januari, heb ik zin in nieuw groen in huis! Na de gezellige en donkere periode van kerst, zou ik het liefst meteen een warme en frisse lente in rollen. Maar omdat dat meestal nog wel een paar maanden duurt probeer ik dat gevoel altijd een beetje te creëren met planten in huis.   Van Craft Kitchen kreeg ik de vraag of ik iets wilde doen met koord en dan in de vorm van knopen :) Nou dat wil ik wel, ik vind het namelijk heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen en de look van die geknoopte spullen spreekt me heel erg aan voor in huis! Toen ik eenmaal het prachtige capuchon koord binnen had, was ik meteen helemaal in love! Het is er namelijk in de perfecte grijsblauwe kleur en samen met de roomwitte kleur vind ik hem nog mooier! Omdat ik het knopen graag wilde combineren met mijn verlangen naar fris groen in huis, maakte ik leuke hangers waarin de planten kunne hangen. Het is helemaal niet moeilijk om deze hangers te maken, het is simpel zelfs. Maar de look die je ermee creëert is wel helemaal te gek! Om het nog makkelijker te maken (hoop ik ;-) heb ik een filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe ik de hanger knoop. Dus neem gerust een kijkje. Voor één pot met een doorsnee van ongeveer 17 a 18 cm heb je 8 stukken koord nodig die elk 1,5 meter lang zijn. Je knipt al deze stukken dus af en maakt vervolgens onderin een knoop in alle 8 de strengen. Dit is altijd het begin van je knoopwerk. Vervolgens ga je, ongeveer 6 cm boven die knoop, nog meer knoopjes maken. Dat doe je nu steeds per twee strengen. Hierdoor krijg je in totaal 4 knoopjes en 4 groepjes van twee strengen. Oké nu ben je al bijna op de helft! Weer 7 cm boven die 4 knoopjes, ga je nog meer knoopjes maken. Maar nu pak je steeds 1 streng van het ene groepje en de 2e streng van het groepje daarnaast. Op deze manier krijg je al een heel mooi netwerk. Dit zelfde herhaal je nog eenmaal. Dus je maakt 7 cm boven de laatste knoopjes weer 4 knoopjes, en ook deze keer, pak je de 1e draad uit het ene groepje en de 2e draad uit het groepje daarnaast. Nu is je hanger klaar voor de pot. Pas wel even goed zodat je zeker weet dat hij er niet uit zal vallen. Als laatste maak je bovenin de 8 strengen een gezamenlijke knoop om je werk af te hechten. Klaar is je hanger!! Wil je een hanger maken voor grotere of kleinere potten, dan kun je heel gemakkelijk het aantal centimeters aanpassen tussen de knoopjes. Hoe groter de pot, hoe groter de afstand. Hoe kleiner de pot, hoe kleiner de afstand. Houdt er rekening mee dat hoe groter de pot is, hoe meer koord je nodig hebt. Heel veel plezier met het knopen! Ik weet nu al dat dit niet mijn laatste project is :) Ik vind het te leuk om te doen en ga op zoek naar nog meer projecten voor in huis om te knopen. Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (11)

 • Avatar

  Sophie

  |

  Wat ziet dat er leuk uit! Vooral zo met die 3 boven elkaar! Door de kleuren krijg ik meteen een lente gevoel :-)

  Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Gezellig!
  En wat een mooie kleuren.

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Vraag me alleen af of het mooi is met haken in het plafond?
  Ik vind het wel een leuk iets hebben, retro plantenhanger :-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ik heb ze niet on het plafond, maar aan planken, rekken etc etc :)

   Reply

 • Avatar

  Daphne | Haak & Maak

  |

  Zo heerlijk dat frisse groen in huis! De hangers die je hebt gemaakt zijn super!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja ben er heel blij mee, en het is ook nog eens leuk om te doen :)

   Reply

 • Avatar

  Sofie

  |

  Superleuk zijn die. Ik herken dit soort hangers nog van bij mijn ouders, mijn ma had die ook toen.
  Groetjes Sofie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja grappig he, en nu weer helemaal hip! Alles komt terug :)

   Reply

 • Avatar

  Christine

  |

  Het ziet er leuk uit! Ik heb er al verschillende gezien, maar nog geen enkele zelf gemaakt.

  Reply

 • Avatar

  sandra

  |

  hoi, leuk idd, maar waar is t filmpje dan? dank alvast

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Op de site van Craft kitchen kun je mijn video bekijken maar op Youtube staat vele andere varianten :)

   Reply

Laat een reactie achter