Yes, het voorjaar is mijn favoriete seizoen!! Het seizoen dat de winterjassen weer in de kast mogen en mijn spijkerjack en andere voorjaarsjassen weer naar beneden komen. Heerlijk dat zit altijd zoveel lekkerder :) Soms kan het natuurlijk nog best wel heel koud zijn en daarom draad ik bij die voorjaarsjassen vaak nog wel een lekker dikke sjaal!

Voor dit voorjaar besloot ik een mooie nieuwe sjaal te maken in mijn favoriete kleuren, mintgroen, crème wit en vergrijsd blauw.

Deze kleuren vind ik zo heerlijk fris bij elkaar en in combinatie met het glittergaren wordt het helemaal een leuk geheel. Het glittergaren dat ik heb gebruikt is in precies dezelfde kleur als de rest van het garen en daardoor overheerst de glitter niet. Maar als de zon erop schijnt krijg je een prachtig mooie glans die ik erg vind lijken op de schittering van de zee :)

Met zo’n sjaal waan ik me altijd meteen op vakantie haha ook al draag ik hem gewoon in de metro op weg naar mijn werk…

Voor de sjaal gebruikte ik het volgende materiaal:

 • 4 x Durable Cosy Mintgroen
 • 4 x Durable Cosy Ivoor
 • 4 x Durable Cosy Vintage Blue
 • 2 x Durable Glam Ivoor
 • 2 x Durable Glam Mintgroen
 • Rondbreinaalden 7 mm. (Als je erg strak breit kun je ook iets grotere naalden gebruiken).
 • Stopnaald
 • Schaar

De sjaal is heel gemakkelijk te breien:

Zet om te beginnen 3 steken op met vintage blue. Voor deze sjaal zijn alle steken recht gebreid. We meerderen steeds aan beide zijden zodat de sjaal lekker breed wordt, wil je hem juist smaller en langer kun je er eventueel voor kiezen om alleen de heengaande/teruggaande toer te meerderen.

Toer 1: Brei de eerste steek 2 x (meerderen), brei de volgende steek gewoon, brei de laatste steek ook weer 2 x (meerderen).

Toer 2: Brei de eerste steek 2 x, brei de komende steken (behalve de laatste steek) allemaal gewoon recht, brei de laatste steek 2 x. Ga zo door tot je vier bollen Vintage Blue op zijn en hecht dan de Ivoorkleurige Glam en Cosy tegelijk aan, brei wederom (nu met dubbele draad) verder en blijf aan beide kanten meerderen.

Brei zo de 4 bollen Cosy en de 2 bollen Glam op en ga daarna over op de Mintgroene bollen (ook weer de Cosy en Glam samen) Let op dat je de nieuwe draden nu aan dezelfde kant aanhecht als net, dan krijg je een mooie gladde voorkant van de sjaal. Brei ook deze laatste kleur op dezelfde manier als de voorgaande toeren. Let op dat je nog genoeg wol overhoudt om af te kanten zometeen!

Als de bollen zo goed als op zijn kant je alle steken af. Werk alle draadeinden netjes weg in de sjaal met behulp van een stopnaald. Je sjaal is klaar om naar buiten te gaan :)

Heel veel plezier ermee…

Liefs Lisanne

26 reacties op “Durable sjaal glitter”

 1. Liefs Marjolein schreef:

  Wat een mooie sjaal Lisanne! Heerlijk dat het nu voorjaar is. Deze komt zeker op m’n lijstje :)

  Fijn weekend!

  Liefs, Marjolein

 2. Frie schreef:

  Hi Lisanne, heb net je werkbeschrijving van de sjaal gelezen en als beginnende breister is dit haalbaar voor mij. Heb een praktisch probleempje. Ik woon in Dublin en denk dat deze soort draad niet te koop is. Hebt u een idee welke soort ik nog kan kopen die dezelfde uitstraling heeft?

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Frie, Wat gaaf dat je in Dublin woont :) Je kunt zoeken naar garen met een mix van acryl en katoen. Als je zoekt naar garen voor een naald of 4/5 mm zit je al snel in de richting. Daarbij kun je dan glittergaren zoeken dat mooi matched. Veel breiplezier! groetjes Lisanne

 3. Tineke schreef:

  Wat een mooie sjaal! Krijg gelijk weer zin om te breien! Hele mooie kleuren! Klopt het dat je drie mint en vier ivoorkleurige bollen gebruikt? Groetjes Tineke

 4. Marjolein Bos schreef:

  Mooie sjaal Lisanne!

 5. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtige sjaal!!
  Daar ga je vast veel plezier aan beleven.

 6. Marie-Claire schreef:

  Heeeeeel mooie sjaal grtj Marie-Claire

 7. Arja schreef:

  Deze ga ik zeker breien, klopt het dat je van de glam minder nodig hebt of toch gelijk aan de cosy?
  Ik brei nog niet heel veel, maar al wel een kussen in de dubbele gerstekorrel gemaakt :-)

 8. Cecile schreef:

  Past dat op gewone breinaalden?!

 9. Saskia schreef:

  Hoi Lisanne,

  Ontzettend mooi geworden je sjaal. De eenvoud en natuurlijke tinten maken hem stoer en mooi!

  Groetjes,
  Saskia

 10. Amanda schreef:

  Hoi!
  Ik vind je sjaal en kleurstelling ervan heel mooi! Ik wil je sjaal graag maken; ik zal mezelf het breien moeten aanleren!!
  In het patroon heb je het over drie bollen vintage bleu, bovenaan staat dat je 4 bollen vintage bleu nodig hebt. Welke zal ik dan aanhouden?
  Groetjes Amanda

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Amanda, ik heb zelf 4 bollen in de punt gebruikt. Maar je kunt ook overal drie van gebruiken dat wordt het grijsblauwe gedeelte iets minder groot. ik ga het aanpassen :)

 11. Annick De Jaeger schreef:

  Dag Lisanne,
  Ik heb al een aantal van jouw projecten nagemaakt, telkens prachtig! Ik heb er al heel veel plezier aan beleefd! Nu ben ik ook aan deze sjaal begonnen. Ik had het patroon al gezien op de site van craftkitchen. Daar staat 4 bollen vintage blue van cosy en 4 bollen ivoor van cosy. Ik kocht er ook telkens 4 van. Hier op de blog staat er slechts 3 bollen te gebruiken. Wat doe ik best? Alvast bedankt en ik kijk alweer uit naar een volgend project! Groetjes Annick

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Annick, wat ontzettend leuk om te horen!! 4 bollen van elke kleur is correct :) het is hierboven aangepast.Dus je kunt lekker aan de slag! Mocht je de sjaal liever iets kleiner willen kun je natuurlijk ook minder bollen per kleur gebruiken. Heel veel breiplezier! Groetjes Lisanne

 12. Josien schreef:

  Hoi Lisanne,

  Hoe lang was de kabel tussen de rondbreinaalden? Ik heb het gevoel dat het er niet op gaat passen allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving